Urasta usein kysyttyä

Miten voin hakea työpaikkaa LEDVANCEsta?

  • Lähetä hakemus hakualustamme kautta. Avaa ensin käyttäjätili, lue ja hyväksy tietosuojasäännöksemme ja rekisteröidy sitten uutena käyttäjänä.
  • Voit hakea sekä vakituisia paikkoja että opiskelijoiden harjoittelu-, lopputyö- ja oppisopimuskoulutuspaikkoja.
  • Täytä vaaditut kentät hakujärjestelmässä tai automaattisten palvelujen avulla (ansioluettelon tai LinkedIn-profiilin tietojen siirto).
  • Lisäksi pyydämme sinua ystävällisesti lataamaan saksan- tai englanninkielisen ansioluettelon ja lyhyen saatekirjeen.
  • Voit myös liittää mukaan tärkeimmät todistukset ja suosittelukirjeet.
  • Muista, että otamme huomioon vain verkon hakualustan kautta lähetetyt hakemukset.


Miksi tarvitsen käyttäjätilin?

Kirjoitat profiilitietosi käyttäjätiliin vain kerran. Kun lähetät hakemuksen käyttäjätilin kautta, sinun ei tarvitse antaa kaikkia tietoja joka kerta kun haet eri työpaikkoja. Tilin avulla voit myös tallentaa haluamasi työpaikkailmoitukset, hallita salasanaa ja profiilia, poistaa profiilin ja luoda työagentin. Käyttäjätilin kautta saat automaattisesti ilmoituksen profiiliasi vastaavista uusista työpaikoista.


Kuinka kauan verkkohakemuksen tekemiseen kuluu?

Tavallisesti käyttäjätilin ja työnhakijaprofiilin luomiseen kuluu enintään 15–20 minuuttia. Kun olet luonut oman profiilin, työpaikan hakemiseen kuluu vain muutama minuutti. Teet sen yksinkertaisesti liittämällä profiilisi työpaikkailmoitukseen. Varmista kuitenkin ensin, että profiilisi tiedot ovat ajantasaiset.


Miten lataan lisäasiakirjoja palvelimelle?

Napsauta Liitteet-kohtaa, niin voit lisätä enintään 25 tiedostoa tai 5 Mt jokaiseen hakemukseen (esim. saatekirje, ansioluettelo, todistuksia, suosittelukirjeitä, jne.).


Ovatko kaikki työpaikkasivustolla julkaistut työpaikat edelleen avoinna?

Työpaikkasivuston työilmoituksia päivitetään jatkuvasti, joten kaikki julkaistut työpaikat ovat varmasti edelleen avoinna.


Olen kiinnostunut useasta työtehtävästä. Voinko lähettää vain yhden hakemuksen?

Voit ensin luoda yleisen työnhakijaprofiilin ja liittää sen sitten haluttuihin työilmoituksiin milloin tahansa. Näin joudut antamaan tietosi ja lataamaan liitteesi vain kerran, vaikka haet monia eri työpaikkoja.


Työtorilla ei tällä hetkellä ole minulle sopivaa työpaikkaa. Kannattaako minun lähettää avoin työhakemus?

Totta kai. Voit tehdä sen luomalla yleisen työnhakijan profiilin hakualustaamme. Yrityksemme rekrytoijat käyttävät alustaa sopivien ehdokkaiden hakemiseen ja yhteydenottoihin. Lisäksi hakijat voivat halutessaan tilata työpaikkahälytyspalvelun, joka ilmoittaa uusista työpaikoista.


Voinko hakea muita työpaikkoja, jos hakemukseni toiseen työtehtävään on hylätty.

Voit vapaasti hakea muita työpaikkoja profiilisi avulla.


Voinko puhua suoraan palkkauksesta vastaavan johtajan kanssa?

Valitettavasti et voi ottaa yhteyttä palkkauksesta vastaavaan johtajaan etukäteen. Kuten varmasti ymmärrät, meidän on ensin saatava asianmukainen hakemuksesi. Jos profiilisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, otamme sinuun yhteyden ja keskustelemme seuraavista vaiheista. Ensin teemme puhelinhaastattelun ja järjestämme tapaamisajankohdan.


Mitkä asiakirjat ovat pakollisia ja on lähetettävä joka tapauksessa?

Ansioluettelo vaaditaan. Saatekirjeen lähettäminen ei ole ehdoton vaatimus. Mutta suosittelemme, että lataat palvelimelle sekä saatekirjeen että asianmukaiset todistukset ja suosittelukirjeet.


Kuinka kauan hakemustietoni säilytetään tietokannassa?

Tiedot säilytetään tietosuojamääräysten mukaisesti kuusi kuukautta viimeisimmän sisäänkirjautumisesi jälkeen. Ajan laskeminen alkaa alusta, kun kirjaudut uudelleen sisään ja tarkistat profiilisi. Kun kuuden kuukauden takaraja lähestyy, saat hyvissä ajoin sähköpostilla ilmoituksen. Siinä varoitetaan, että profiilisi poistetaan ellet kirjaudu uudestaan sisään.


Voinko tallentaa keskeneräisen hakemuksen?

Kyllä, milloin tahansa! Napsauta vain Tallenna-painiketta verkkohakemuksen vasemmasta alakulmasta. Kun haluat jatkaa hakemuksen täyttämistä, mene Työtorille, valitse Kirjaudu sisään (oikeassa yläkulmassa), anna tilitietosi ja napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa nimeäsi. Muokkaa profiiliasi tai jatka sen viimeistelyä napsauttamalla avattavan valikon kohtaa Profiili.


Kun muokkaan omaa työnhakuprofiiliani, näkyvätkö muutokset myös kaikissa jo aikaisemmin lähettämissäni hakemuksissa?

Kyllä, muutokset päivitetään kaikkiin hakemuksiisi. Järjestelmä ilmoittaa rekrytoijalle, että olet muokannut profiiliasi. Sama koskee myös kaikkia muita lisäyksiä ja liitteiden muokkauksia.


Miksi minun on hyväksyttävä tietosuojalausunto?

Tietosuoja on erittäin tärkeää LEDVANCElle. Sen vuoksi haluamme sinun varmasti tietävän, miten käytämme tietojasi.


Miten määritän työpaikkahälytyksen?

Kun luot profiilin, voit määrittää millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat. Valitse sen jälkeen Profiili-välilehden alaosassa oleva valintaruutu, niin saat sähköpostilla ilmoituksen kaikista vapautuvista työpaikoista, jotka vastaavat kiinnostuksiasi.


Mitä mahdollisuuksia LEDVANCE tarjoaa uraansa aloitteleville kansainvälisille ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille?

LEDVANCE tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia kansainvälisille vastavalmistuneille teknisen tai tiedealan opiskelijoille. Hyvä saksankielentaito on tietenkin eduksi.


Millaisia koulutustaustoja LEDVANCE pääasiallisesti etsii?

LEDVANCE on teknologiayritys, joten etsimme pääasiassa teknisen koulutuksen omaavia henkilöitä. Sopivia koulutustaustoja ovat muun muassa sähkötekniikka, tietoliikennetekniikka, mekatroniikka ja muut tieteelliset tai tekniset koulutusalat. Olemme erityisen kiinnostuneita kuulemaan sinusta, jos sinulla on jo ammatillista kokemusta digitalisoinnista, älykodeista, verkkokaupasta tai valaistusalasta yleensä.


Millaista kielitaitoa LEDVANCE vaatii?

LEDVANCEssa työskentelyä varten sinulla on oltava erinomainen englannin kielen taito ja vähintään hyvä saksan kielen taito.


Keneen voin ottaa yhteyden, jos minulla on verkkohakemukseen liittyviä teknisiä ongelmia?

Lähetä kuvaus ongelmasta englannin kielellä sähköpostiosoitteeseen hr-taleo-support@LEDVANCE.com. Ota kuitenkin huomioon, että tähän osoitteeseen lähetettyjä hakemuksia ei voida ottaa huomioon hakuprosessissa.


Voinko tehdä opinnäytetyöni LEDVANCEssa?

LEDVANCE tarjoaa kaikilla liiketoiminnan osa-alueillaan mahdollisuuksia kandidaatin- tai maisterintutkielman tekemiseen. Liiketoiminnan osa-alue riippuu tietenkin henkilön tutkielman aiheesta.

Lisätietoja tällä hetkellä avoimista paikoista saat Työtorilta.


Onko mahdollista tehdä opinnäytetyö LEDVANCEssa jossain muualla kuin Saksassa sijaitsevassa toimipaikassa?

Periaatteessa kyllä. Voit työskennellä opinnäytetyön parissa muualla kuin Saksassa vain, jos ensin suoritat menestyksekkäästi usean kuukauden opiskelijaharjoittelujakson saksalaisessa toimipaikassa.


Maksaako LEDVANCE rahallisen korvauksen opinnäytetyöstä?

Kyllä. Korvaussumma vastaa opinnäytetöiden tavallisia markkinahintoja.


Millä liiketoiminnan osa-alueilla LEDVANCE tarjoaa harjoittelu- ja työpaikkoja opiskelijoille?

Tarjoamme harjoittelu- ja työpaikkoja opiskelijoille lähes kaikilla LEDVANCEn osa-alueilla.


Voinko hakea opiskelijatyöharjoitteluun muualle kuin Saksassa sijaitsevaan LEDVANCEn toimipaikkaan?

LEDVANCE tarjoaa joitain harjoittelumahdollisuuksia Saksan ulkopuolella.


Mitä opiskelijatyöharjoitteluihin liittyviä ennakkovaatimuksia LEDVANCElla on?

Harjoittelun on kestettävä vähintään kuusi viikkoa, jotta voit kunnolla perehtyä yrityksen toimintaan. Lisäksi sinun on osoitettava selvää kiinnostusta kyseiseen osa-alueeseen ja hallittava sen erityisosaamiskentän riittävät perustiedot. Lisäksi vaaditaan voimassa oleva opiskelupaikka yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.


Millaisen korvauksen LEDVANCE maksaa opiskelijatyöharjoittelijoille?

Korvaussumma vastaa opiskelijatyöharjoittelijoiden tavallisia markkinahintoja.


Kuinka kauan opiskelijoiden työharjoittelu LEDVANCEssa yleensä kestää?

Yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoihin sisältyvän pakollisen työharjoittelun kesto riippuu käytössä olevista ohjeistuksista (yleensä 4–6 kuukautta). Opiskelijan valinnainen työharjoittelu voi kestää 8–12 viikkoa.


Voinko suorittaa tohtoriopinnot LEDVANCEssa?

LEDVANCE tarjoaa silloin tällöin paikkoja väitöskirjan tekemiseen. Aiheena on yleensä jokin yrityksen tekninen osa-alue.

Katso LEDVANCEssa tällä hetkellä tarjolla olevat väitöskirjatutkimuksen mahdollisuudet Työtorilta.


Millä LEDVANCEn liiketoiminnan osa-alueilla voin työskennellä opiskelujen aikana?

LEDVANCE tarjoaa töissä käyville opiskelijoille mahdollisuuksia monella osa-alueella.

Työtorilta saat lisätietoja tällä hetkellä vapaista opiskelijoiden työpaikoista.


Mitä ennakkovaatimuksia LEDVANCElla on töissä käyville opiskelijoille?

Harjoittelun on kestettävä vähintään kuusi viikkoa, jotta voit kunnolla perehtyä yrityksen toimintaan. Lisäksi vaaditaan voimassa oleva opiskelupaikka yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa.


Onko opiskelijan työpaikkojen haulla määräaikaa?

Ei. Jos ilmoitus opiskelijan työpaikasta on näkyvillä, voit lähettää hakemuksen. Työtarjoukset voivat tulla hyvin lyhyellä varoitusajalla.


Millaisen korvauksen LEDVANCE maksaa työssä käyville opiskelijoille?

Korvaussumma vastaa työssä käyville opiskelijoille määritettyjä tavallisia markkinahintoja.


Kuinka monta tuntia viikossa voin opiskelijana työskennellä?

Voit työskennellä enintään 20 tuntia viikossa. Lukukausien välisillä tauoilla voit työskennellä 35 tuntia viikossa vaatimuksista riippuen.


Millaisia oppisopimuskoulutusmahdollisuuksia LEDVANCE tarjoaa, ja miten lähetän hakemuksen?

Tarjoamme kaupallisen ja teknisen alan oppisopimuskoulutusta. Voit myös aloittaa meillä kaksoistutkinnon opiskelun (yhdistetty ammatillinen koulutus). Oppisopimuskoulutuksen valintaprosessin hoitaa yhteistyökumppanimme Siemens Professional Education (SPE). Käytä SPE:n verkkohakulomaketta ja ilmoita siinä, että haluat oppisopimustyöpaikaksi LEDVANCEn.


Mitkä vaatimukset minun on täytettävä, ennen kuin voin päästä oppisopimuskoulutukseen LEDVANCEen?

Voit hakea peruskoulun päättötodistuksella (saksaksi Hauptschulabschluss), toisen asteen koulutuksen todistuksella (saksaksi Mittlere Reife) tai ylioppilastodistuksella (saksaksi Hochschulreife). Tarjoamme laajan valikoiman oppisopimuskoulutusvaihtoehtoja, niin että voit kehittää taitojasi laaja-alaisesti tekniikan, kaupan ja ongelmien ratkaisun osa-alueilla. Seuraavan vuoden paikkojen hakuaika alkaa joka vuosi syykuussa ja päättyy 31. lokakuuta.


Kysymyksiä? Kirjoita meille!

Haluatko liittyä tiimiimme? Etsimme jatkuvasti uusia osaajia ja edelläkävijöitä.