Terveydenhuollon valaistus

Terveydenhuolto

Hyvä valaistus on ehdottoman tärkeää terveydenhuollossa. Se tukee lääkäreitä ja terapeutteja hoitojen aikana ja edistää potilaiden paranemisprosessia lisääntyneen hyvinvoinnin tunteen ansiosta. Mitä järjestelmällisemmin hyvää valaistusta käytetään sairaaloissa, lääkärin vastaanotoilla, vanhainkodeissa, hoitolaitoksissa ja kuntoutuskeskuksissa, sitä suurempi vaikutus sillä on potilaiden havainnointiin.

Mitä luonnollisempi on valaistuksen vaikutelma, sitä suurempi on hyvänolon tunne potilailla, henkilökunnalla ja omaisilla. Oikea valaistus oikeaan aikaan oikeassa paikassa on kriittinen kilpailuetu terveydenhuollossa ja sille on luonteenomaista akuutti kustannustietoisuus. Tähän voidaan lisätä alentuneilla energiakustannuksilla saavutetut säästöt.


"Kustannusten nousu, uudet tekniikat ja hoitomenetelmät, potilaiden lisääntyneet vaatimukset, vanheneva väestö - lääkärin vastaanotoilla, sairaaloissa ja hoitokodeissa kohdataan nämä haasteet. Loppujen lopuksi valaistus voi olla kriittisen tärkeä kilpailutekijä!"

Torsten Hegener - Key Account Manager Healthcare DACH & Business Development Manager VAM EU


Terveellinen valaistus

Valaistus sairaaloissa ja lääkärin vastaanotoilla: toiminnallisuus ja hyvinvointi

Kun valaistus varmistaa ensisijaisesti kirkkauden hoitoalueilla ja laboratorioissa, tulee sen puolestaan potilaiden ja henkilökunnan keskuudessa edistää hyvinvointia. Lääkärin vastaanotoilla on tärkeää myös löytää optimaalinen tasapaino. Yhdessä kanssasi tunnistamme yksilölliset vaatimukset tilanteeseesi ja luomme ihanteelliset työskentely- ja parantumisolosuhteet.


Valaistus vanhainkodeissa ja hoitokodeissa: läheisyyttä ja turvallisuutta

Näkyvyys ja suunnan näkyminen ovat ratkaisevat vaatimukset valaistukselle vanhainkodeissa ja kuntoutuslaitoksissa. Samanaikaisesti valaistuksen tulee välittää läheisyyden ja turvallisuuden tunnetta. Selvä ristiriitatilanne, jossa ratkaisemme turvallisuuden tunteen kirkkaalla, häikäisemättömällä valolla ja mukavan läheisyyden tunteen miellyttävällä kirkkaalla valolla ja värilämpötilan säädöllä.


LEDVANCE-etuja terveydenhuollolle

  • Kestävä valaistus antaa turvallisuutta ja suuntaa
  • Miellyttävä valaistustunnelma edistää hyvinvointia ja potilaiden paranemista
  • Hyvät valaistusolosuhteet auttavat henkilökuntaa työskentelemään tehokkaammin ja täsmällisemmin


Räätälöity jokaiseen käyttökohteeseen

Taitavasti valitut valaistusratkaisut luovat rauhoittavan ja luottamusta herättävän tunnelman. Vain näin saadaan valolla aikaan parantava vaikutus.


Sairaalavalaistus

Valolta vaaditaan sairaaloissa paljon. Jokaisessa käyttökohteessa on oltava oikea valaistus, joka tuottaa täsmälleen oikeanlaatuisen valon ja toimii luotettavana, energiatehokkaana ja vähän ylläpitoa vaativana ratkaisuna.

Hyvä valo edistää parantumista

Sairaalavalaistukselle asetetut vaatimukset ovat aivan yhtä monipuolisia kuin itse sairaalat. Potilashuoneiden valaistuksella on oltava parantava vaikutus. Lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan tarpeet leikkaussaleissa, hoitotiloissa ja laboratorioissa on otettava huomioon. Myös odotustilojen, ulkoalueiden ja hallinnollisten toimistojen valaistus on optimoitava. Sairaalavalaistusta koskevia parametreja ovat aina valon laatu, luotettavuus, energiatehokkuus, kestävyys ja täydellinen sopivuus kuhunkin valaistustehtävään.


Valaistus terveydenhuollossa

Vanhainkotien ja hoitokotien valaistus

Turvallisuus ja hyvinvointi

Turvallisuus ja näkyvyys ovat valaistuksen prioriteetit vanhainkodeissa, hoitolaitoksissa ja kuntoutusklinikoilla. Myös valaistuksen tunnepuoli on tärkeää: Valo tekee vanhainkodeista kodikkaampia ja mukavampia. Se edistää parantumista kuntoutusklinikoilla.

Kirkas, häikäisemätön valo luo turvallisuutta, epäsuora valo miellyttävän ympäristön ja värikkäät valosarjat ystävällisen ja mukavan tunnelman.


Valo on onnellisuutta

Sisäisen kellon positiivinen hallinta

Valaistuksen ansiosta näemme pimeällä, mikä on keinovalon päätarkoitus vielä tänäänkin. Viimeaikaiset tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että luonnonvalo ohjaa sisäistä kelloamme ja että valolla on tärkeä vaikutus hyvinvointiin. LEDVANCEn alan uusinta tekniikkaa hyödyntävät valaistusjärjestelmät ottavat tämän vaikutuksen huomioon, ja ne voivat auttaa keskittymiskyvyn, suorituskyvyn ja elämänlaadun parantamisessa.


Lääkärin vastaanottojen valaistus

Kirkkautta diagnoosiin, himmennystä hyvinvointiin

Valo on paljon muutakin kuin pelkkää kirkkautta. Valaistukselle on monia tehtäviä ja vaatimuksia etenkin lääkärin vastaanotoilla.

Lääkärin vastaanotoilla on kiinnitettävä erityistä huomiota kahteen valaistusominaisuuteen: optimaaliseen työvalaistukseen, joka auttaa lääkäreitä ja toimistohenkilöstöä, ja valaistukseen, joka vaikuttaa positiivisesti potilaiden hyvinvointiin.


Parhaat tuotteet


Yhteyshenkilö:

Timo Vinnari

Myyntipäällikkö

Puh: +358 400 452 500

Sähköposti: timo.vinnari@ledvance.com