Valaistus terveydenhuollossa

Sairaaloiden, lääkärin vastaanottojen, hoitolaitosten, vanhainkotien ja kuntoutusklinikoiden on yhä enemmän keskityttävä potilaiden tarpeisiin. LEDVANCEn innovatiiviset OSRAM-valaistusratkaisut voivat parantaa merkittävästi näiden laitosten suorituskykyä ja ulkoasua ja asemoida laitoksesi ensiluokkaiseksi terveydenhuoltopalvelujen tarjoajaksi.

Hyvä valo on korvaamatonta. Lääkäreiden määräämänä hoitona. Hoitohenkilöstölle työhön. Vanhuksille näön parantamiseen. Potilasterapiaan. Palautumiseen. Tasapainoiseen vuorokausirytmiin. Hyvään mielentilaan ja hormonitasapainoon. Hyvä valo on elintärkeää.


Räätälöity jokaiseen käyttökohteeseen

Taitavasti valitut valaistusratkaisut luovat rauhoittavan ja luottamusta herättävän tunnelman. Vain näin saadaan valolla aikaan parantava vaikutus.


Sairaalavalaistus

Valolta vaaditaan sairaaloissa paljon. Jokaisessa käyttökohteessa on oltava oikea valaistus, joka tuottaa täsmälleen oikean valon laadun ja toimii luotettavana, energiatehokkaana ja vähän ylläpitoa vaativana ratkaisuna.

Hyvä valo edistää parantumista

Sairaalavalaistukselle asetetut vaatimukset ovat aivan yhtä monipuolisia kuin itse sairaalat. Potilashuoneiden valaistuksella on oltava parantava vaikutus. Lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan tarpeet leikkaussaleissa, hoitotiloissa ja laboratorioissa on otettava huomioon. Myös odotustilojen, ulkoalueiden ja hallinnollisten toimistojen valaistus on optimoitava. Sairaalavalaistusta koskevia parametreja ovat aina valon laatu, luotettavuus, energiatehokkuus, kestävyys ja täydellinen sopivuus kuhunkin valaistustehtävään.


Valo vanhainkodeissa ja hoitokodeissa

Turvallisuus ja hyvinvointi

Turvallisuus ja näkyvyys ovat valaistuksen prioriteetit vanhainkodeissa, hoitolaitoksissa ja kuntoutusklinikoilla. Myös valaistuksen tunteellinen puoli on tärkeää: Valo tekee vanhainkodeista kodikkaampia ja mukavampia. Se edistää parantumista kuntoutusklinikoilla.

Kirkas, häikäisemätön valo luo turvallisuutta, epäsuora valo miellyttävän ympäristön ja värikkäät valosarjat ystävällisen ja mukavan tunnelman.


”Kustannusten nousu, uudet tekniikat ja hoitomenetelmät, potilaiden kasvavat vaatimukset, iäkäs väestö – näihin haasteisiin on lääkärin vastaanottojen, sairaaloiden ja vanhainkotien vastattava. Oikea valaistus voi olla ratkaisevan tärkeä kilpailutekijä.”

Torsten Hegener – Vertical Application Manager Healthcare DACH & Business Development Manager VAM EU


Valo on onnellisuutta

Sisäisen kellon positiivinen hallinta

Valaistuksen ansiosta näemme pimeällä, mikä on keinovalon päätarkoitus vielä tänäänkin. Viimeaikaiset tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että luonnonvalo ohjaa sisäistä kelloamme ja että valolla on tärkeä vaikutus hyvinvointiin. LEDVANCEn alan uusinta tekniikkaa hyödyntävät valaistusjärjestelmät ottavat tämän vaikutuksen huomioon, ja ne voivat auttaa keskittymiskyvyn, suorituskyvyn ja elämänlaadun parantamisessa.


Lääkärin vastaanottojen valaistus

Kirkkautta diagnoosiin, himmeyttä hyvinvointiin

Valo on paljon muutakin kuin pelkkää kirkkautta. Valaistukselle on monia tehtäviä ja vaatimuksia etenkin lääkärin vastaanotoilla.

Lääkärin vastaanotoilla on kiinnitettävä erityistä huomiota kahteen valaistusominaisuuteen: optimaaliseen työvalaistukseen, joka auttaa lääkäreitä ja toimistohenkilöstöä, ja valaistukseen, joka vaikuttaa positiivisesti potilaiden hyvinvointiin.


Yhteyshenkilö:

Timo Vinnari

Myyntipäällikkö

Puh: +358 400 452 500

Sähköposti: timo.vinnari@ledvance.com