LEDVANCE – loistaa miljoona valoa tulevaisuutta kohti

16.09.2016

Sovellus:  ei määritetty
Teknologia:  LED-heijastinlamput,  LED
Kohderyhmä:  Yleisö,  Toimiala

OSRAMin kokonaan omistama tytäryhtiö LEDVANCE ennakoi valaistusalan siirtymisen perinteisistä hehkulampuista LED-valaistusratkaisuihin. Sen vuoksi se julkaisi kesäkuussa 2015 projektin, jossa Saksan Eichstättin tehtaan halogeenituotantolinja muutetaan LED-tuotantoon soveltuvaksi.

Kun taustalla on vuosikymmenien kokemus lamppujen valmistuksesta, noin 50-henkinen kansainvälinen työryhmä tarvitsi vain 12 kuukautta kilpailukykyisen, tuottavan ja kansainväliseen menestykseen valmiin LED-tuotantolinjan kehittämiseen. Projektin onnistuneen toteutuksen myötä Eichstättin tehdas, jonka LEDVANCE osti 1.7.2016, on valmis kohtaamaan tulevaisuuden haasteet entistä vahvempana.

Uuden tuotantolaitoksen toteuttamiseksi LEDVANCE investoi Eichstättin tehtaaseen ja kansainväliseen projektityöryhmään, joka toi yhteen ammattilaisia Saksan Augsburgista, Eichstättistä, Garchingista ja Regensburgista sekä Kiinan Shenzhenistä. ”Olemme hyvin ylpeitä siitä, että toimme nämä tuotantomahdollisuudet Saksaan. Erityisasiantuntemuksensa avulla työryhmä kehitti huippuluokkaisen automatisoidun LED-lamppujen tuotantolinjan, jolla on maailmanlaajuista vaikutusta kilpailuun tällä osa-alueella”, sanoi projektipäällikkö Steffen Strauss. Made in Germany -laatumerkinnän lisäksi asiakkaat hyötyvät nopeista toimitusajoista.

Video: LEDVANCE-tehdas Eichstättissä: Merkittävä LED-vuosipäivä


Tuotantolinja valmistaa tällä hetkellä 44:ää erilaista MR16- ja PAR16-LED-heijastinlamppua. Ne sopivat ihanteellisesti korvaamaan esimerkiksi erilaiset 20–80 watin halogeeniheijastinlamput. Aikaisemmista LED-lampuista poiketen uudet mallit ovat suurin piirtein samankokoisia kuin vastaavat halogeenilamput. Lisäksi uusissa LED-lampuissa on oikea lasikotelo, joten niitä tuskin erottaa halogeenilampuista. Ne ovatkin täydellisiä halogeenilamppujen korvikkeita. LED-lamppujen energiankulutus on myös vain murto-osa vastaavien halogeenilamppujen energiankulutuksesta. Uudet lamput voi himmentää, ja ammattikäyttöön tarkoitetut Professional-mallit kestävät jopa 40 000 tuntia ja niiden värintoistoindeksi (CRI/Ra) on yli 90.Verkkokuvasto