LED Superstar Classic A40 voitti Red Dot Award 2014 -palkinnon

18.09.2014

Sovellus:  Yleisvalaistus,  Ravintolat ja majoitusliikkeet,  Toimistorakennukset
Teknologia:  LED
Kohderyhmä:  Yleisö,  Arkkitehti,  Valosuunnittelija,  Valaisimien valmistajat

OSRAMin LED Superstar Classic A40 sai arvostetun vuoden 2014 Red Dot Award -palkinnon tuotesuunnittelukategoriassa. Tämä LED-lamppu kehitettiin muistuttamaan perinteisiä hehkulamppuja niin ulkoasultaan kuin valospektriltään. Hehkulamppua vastaavaksi mitoitettu LED Superstar Classic A40 sopii hyvin perinteisiin valaisimiin. Sen hehkulamppua muistuttavia ominaisuuksia ovat muun muassa sen muoto ja lämmin valkoinen valo. LED-lamppu on himmennettävä ja saatavana kirkkaalla tai himmeällä pinnalla.

OSRAMin kehittämä optiikka takaa erityisen suuren valotehon

Yksi erityinen etu: Talonsisäisesti kehitellyt OSRAM-optiikat mahdollistavat laajan 300 asteen säteilykulman, jonka tavoittaminen on usein aikaisemmin ollut vaikeaa LED-lampuilla. Sen lisäksi lamppu on pitkäikäinen, kuluttaa vain vähän sähköä ja kestää paremmin iskuja ja tärinää. Euroopassa valmistettu ja OSRAM Opto Semiconductorsin LEDeillä varustettu lamppu on osa OSRAMin uutta LED-lamppujen valikoimaa, joka tulee markkinoille syksyllä. Se sisältää 90 erilaista lampputyyppiä.

”Tämä houkutteleva uusi perinteisen muotoilun tulkinta liittää Superstar Classic A40 Advanced -LED-lamppuun upeat hyödyt käyttäjälle”, arvioi Red Dot -kilpailun tuomaristo. Red Dot Design Award on yksi maailman arvostetuimmista suunnittelun palkinnoista. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin yli 4 800 hakemusta 53 maasta.