Ekosuunnitteludirektiivi (ErP)

Mitä on ekosuunnittelu?

Ekosuunnittelu voidaan ymmärtää ympäristöystävälliseksi tuotesuunnitteluksi, jossa pyrkimyksenä on vähentää tuotteen ympäristövaikutusta sen koko eliniän ajan.


Ole ekologinen – ajattele maailmanlaajuisesti: LEDVANCEn ekosuunnittelu

Meille on tärkeää kehitellä ekologisesti valveutuneita tuotteita, jotta voimme auttaa maapallon resurssien kestävässä suojelussa. Laatutuotteiden luominen perustuu tähän filosofiaan, jolle on ominaista pitkä käyttöikä ja erinomainen energiatehokkuus.

LEDVANCE varmistaa, että tuotteen ympäristöjalanjälki on mahdollisimman pieni. Tuotteen koko elinkaari ideasta kierrätykseen perustuu kestävään kehitykseen.


Muokkaukset 2018

Halogeenikielto

Tuotevalikoima: Halogeenilamput

ErP-asetus (EC) 244/2009 astuu voimaan 1. syyskuuta 2018, ja se kieltää joidenkin tehottomien, suuntaamattomien kotitalouslamppujen tuomisen markkinoille.


Asetus koskee näitä halogeenilamppuja

 • HALOGEN CLASSIC
 • HALOLUX Ceram
 • HALOSTAR 24V


EC-asetuksen ulkopuolelle jäävät tuotteet erityistarkoituksiin, kuten uunilamput, koska niitä ei voida riittävästi korvata vaihtoehtoisilla tekniikoilla. Haloline-lamput R7s-kannalla ja Halopin-lamput G9-kannalla eivät myöskään kuulu asetuksen piiriin.


Ominaista asetuksen piiriin kuuluville lampuille

 • Asetuksen piiriin kuuluvat lamput säteilevät valoa kaikkialle.
 • Käyttökohteet: erityisesti yleisvalaistus, tunnelmavalaistus ja sisäänkäynnin valaistus
 • Lamppujen kuvut on valmistettu lasista.
 • Suurin osa asetuksen piiriin kuuluvista lampuista on E27- tai E14-kantaisia.
 • Lamput eivät tarvitse muuntajaa.

Tehokkaat LED-korvaajatMuokkaukset 2017

POWERBALL HCI-T

Tuotevalikoima: Suurpainepurkauslamput

Kolmas ja tähän mennessä viimeinen asetuksen EY 245/2009 vaihe tulee voimaan 13.4.2017 ja asetuksen EU 1194/2012 kolmas ja tähän mennessä viimeinen vaihe tulee voimaan 1.9.2016.


Miten se vaikuttaa HPD-valikoimaan?

 • Monet HPD-lampuistamme täyttävät jo kolmannen asteen tulevat vaatimukset.
 • Työskentelemme edelleen sen eteen, että loputkin tuotevalikoiman lamput täyttävät tulevat vaatimukset.
 • Tuotevalikoimassa on pieni osa tuotteita, joita ei voida parantaa teknisesti riittävästi. Ne eivät tule täyttämään vaatimuksia ja joudutaan sen vuoksi poistamaan vaiheittain käytöstä viimeistään, kun niihin sovellettavat määräykset astuvat voimaan.

Tulevat vaatimukset täyttävien lamppujen ja käytöstä poistettavien lamppujen luetteloon voi tutustua täällä:Muokkaukset 2016

Halopar 16

Tuotevalikoima: Halogeenilamput

Energiaan liittyvien tuotteiden ekosuunnitteluvaatimuksia määrittelevät eurooppalaiset määräykset jatkavat valaistusmarkkinoihin vaikuttamista vuonna 2016. Niiden tarkoituksena on kieltää tehottomat tuotteet. 1.9.2016 alkaen verkkojännitteellä toimivien suunnattavien halogeenilamppujen liikkeelle laskeminen on kiellettyä direktiivin 1194/2012 kolmannen täytäntöönpanotoimen mukaisesti. Seuraava taulukko tarjoaa yleiskatsauksen kiellettäviin OSRAM-lamppuihin ja ne korvaaviin LED-pohjaisiin vaihtoehtoihin.


Määräys vaikuttaa seuraaviin OSRAM-lamppuihin

 • HALOPAR 20/30/38
 • HALOPAR 16
 • DECOPIN
 • HALOGEN CLASSIC R50/R63/R80

Täällä on luettelo vaiheittain käytöstä poistuvista lampuista ja niiden LED-vaihtoehdoista:HPD-lamppuvalikoima muokkaukset 2012 ja 2015

Käytöstä poistuneet lamput

Kun EU-direktiivin 245/2009 (ErP) toinen toimeenpanovaihe, EU-direktiivi 347/2010 (ErP) ja EU-direktiivin 2011/65 (RoHS 2) ehdot tulevat voimaan 13.4.2015, kaikki elohopeahöyrylamput (HQL), elohopeahybridilamput (HWL) ja monet natriumhöyrylamput (NAV-liitäntä) kielletään. Se tarkoittaa, että niitä ei saa enää laskea liikkeelle Euroopan Unionin alueella.


Parhaan ratkaisun löytäminen yhdessä

Seuraavat seikat koskevat sekä HQL-, HWL- että NAV-liitäntöjä: Käytöstä poistuvia suurpainepurkauslamppuja käytetään kaikkialla kaupunkien katuvaloissa ja muissa julkisten tilojen valaisimissa.


Optimaalinen ratkaisu: LED-päivitys valaisimille

Jos käytät HQL-lamppuja, LED-lamppuihin vaihtaminen on todella helppoa: Valitse uudet PARATHOM HQL -LED-lamput. Ne ovat ihanteellinen LED-vaihtoehto, kun tarvitset suuren valotehon – lisäksi etuna on jopa 70 %:n energiasäästö ja helpoin mahdollinen ylläpito.


Käytännölliset ratkaisut: Järjestelmän vaihtaminen

Jos haluat pitkän aikavälin tehokkaan ja edullisen ratkaisun, kannattaa hankkiutua eroon NAV-liittimistä ja vaihtaa koko järjestelmä. Uudet, modernit OSRAM HCI- tai NAV Super -lamput, joissa on himmennettävä elektroninen liitäntälaite, ovat hyvä korvaava tuote. Vaihtoprosessia varten tarvitaan uudet, vaihdettavat laitekiinnikkeet. Järjestelmän vaihdolla voit saavuttaa jopa 55 %:n energiasäästöt.


Jos käytät HWL-lamppuja, järjestelmän vaihto ei ole mahdollista. Siinä tapauksessa suosittelemme uusia valaisimia. Ihanteellinen ratkaisu ovat nykyaikaiset perinteiset tai innovatiiviset LED-valaisimet.Kestävä kehitys ja LEDVANCE

Blanko-käyttökustannuslaskuri

Vertaa erilaisia lampputekniikoita ja laske hetkessä projektin mahdolliset energia- ja kustannussäästöt sekä takaisinmaksuajat.

Tuotetiedot ekosuunnittelua koskevaa EU-direktiiviä varten