Kuluttaja

NEUVOJA FIKSUUN LED-ULKOVALAISTUKSEEN
KODISSA JA PIHALLA

Harkitun valaistussuunnitelman laatiminen ulkoalueille on tärkeää monestakin syystä. Kylmällä valolla varmistat talon ulkotilojen turvallisuuden, kun taas lämmin valo luo pihalle kodikkaan ja seurallisen tunnelman esimerkiksi pihajuhlia tai perheen ja ystävien kanssa kokoontumista varten. Tämä vaatii sopusointuisen valaistussuunnitelman. Koristeellista tai konstailematonta, klassista tai modernia – oma talo, oma piha, oma tyyli. Ja uusimman LED-tekniikan ansiosta voit sanoa hyvästit liian suurille sähkölaskuille!

LED-VALAISTUKSEN YLEISKATSAUS
ULKOVALAISTUSSUUNNITELMA:

Ulkovalaistus
  • Ulkoseinien LED-valaisimia on saatavana suoralla ja epäsuoralla valolla. Seinälle tai katokseen asennettavat ulkovalot eivät vain valaise terassia energiaa säästävillä LED-lampuilla, vaan sopivat myös ihanteellisesti talon sisäänkäynneille ja ajoteille. Kaksinkertaisen valotehon omaava ulkovalaistus korostaa kotiasi kauniisti. Säädettävien valaisinpäiden ansiosta voit myös kohdevalaista tiettyjä kohtia.
  • LED-polkuvalaisimia on saatavana lyhty-, tolppa- ja jalustavalaisimina. Niiden valo näyttää tietä pihapolulla ja ajotiellä. Ulkovalaistuksen rahaa säästävillä LED-valoilla voit kehystää terassin tai korostaa kukkapenkkejä.
  • LED-valoketjut ovat ihanteellinen tapa päästää luovuutesi rehottamaan puutarhan valaistuksessa. Ulkovalot eivät ainoastaan korosta pihan kohokohtia, vaan myös hehkuvat miellyttävästi iltahämärällä.
  • LED-valonheittimissä on suuri valoteho ja optimaalinen valonjako. Ne sopivat täydellisesti esimerkiksi autotallin valaisemiseen.
  • Liikuteltavat LED-ulkovalot vapauttavat sinut verkkovirran kahleista. Voitkin hetkessä valaista talon tai pihan pimeitä kohtia. Voit valita joko paristoilla tai aurinkopaneeleilla toimivia ulkovaloja.

YKSINKERTAISEN ULKOVALAISTUKSEN MUISTILISTA – VALAISINTEN ERI KÄYTTÖTARKOITUKSET

 

Löydä asianmukainen valaistus kaikkiin ulkotiloihin:

Ulkoseinävalaisimet Pihakäytävävalot Valoketjut Valonheittimet Liikuteltavat ulkovalot
Turvallisuus ja opastus
Korostava
Koristeellinen

TURVALLISTA JA HUOLETONTA:
KODIN ÄLYKÄS LED-ULKOVALAISTUS

Tunnelmalliseen talvivalaistukseen, hauskoihin pihajuhliin ja turvallisempaan ympäristöön – herätä ihastusta niin vieraissa kuin naapureissa! Älykkäässä LED-ulkovalaistuksessa on himmennys, säädettävä värilämpötila lämpimästä päivänvalon valkoiseen ja värin vaihto (RGBW). Voit säätää kaikkia toimintoja kätevästi sovelluksella tai puhekomennoilla niin talon sisä- kuin ulkopuolelta.

Hyvin suunniteltu ulkovalaistus on erityisen tärkeää koko perheesi turvallisuudelle. Vastuullisena kodinomistajana sinun on ehkäistävä kaikki talosi ja pihasi riskitekijät, kompastumisvaarat mukaan lukien. Hämärä- ja liiketunnistimella toimiva ulkovalaistus on fiksu ratkaisu.

Toinen tärkeä osa älykästä ulkovalaistusta on murtovarkailta suojautuminen. Koska yksi asia on varma, valo karkottaa varkaat. Nokkelilla älykodin ratkaisuilla voit suojata kotisi ja pihasi uusimmalla tekniikalla ja säästää samalla energiaa.

Ulkovalaistus

SELKEÄSTI JA YTIMEKKÄÄSTI
VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

1. Mikä värilämpötila soveltuu ulkovalaistukseen?

Lämmin valkoinen ulkovalaistus, jonka värilämpötila on enintään 3 300 kelviniä, tuottaa kodikasta valoa ja toimii hyvin esimerkiksi terassilla tai pihalla. Talon sisäänkäynnin turvaamiseen tarvitaan riittävän kirkasta valoa, ja siihen 3 300 – 5 300 kelvinin neutraali valkoinen ulkovalaistus on ihanteellinen vaihtoehto.

2. Kuinka kirkas ulkovalaistuksen on oltava?

400–600 luumenia riittää miellyttävään ulkovalaistukseen. Jos tarvitset ulkotiloihin voimakkaan kohdevalon, valitse yli 1 000 luumenin lamppu.

3. Mitkä lamput soveltuvat ulkovalaistukseen?

LED-lamput ovat erittäin suositeltavia ulkovalaistukseen. Ne säästävät hyvin energiaa ja ovat yleensä pitkäikäisiä.

4. Mitä minun on tiedettävä IP-luokituksista?

Ulkovalaisimilla on oltava vähintään IP44-luokitus. Jos valaisimet altistuvat esimerkiksi sadettimen voimakkaille vesisuihkuille, luokituksen on oltava vähintään IP65.

ISTU JA RENTOUDU:
LED-ULKOVALAISTUS RENTOIHIN ILTOIHIN

Ulkovalaistus

Lämpiminä kesäiltoina on hauska viettää iltaa ystävien kanssa. Ja kun illat alkavat loppukesästä hämärtyä, terassin tunnelmavalaistus ja pihan koristevalot antavat lisää aikaa nauttia kesästä. Tee täydellinen valaistussuunnitelma seuraavia vinkkejä noudattamalla:

  • Yksittäisillä kohdevalaisimilla voit valaista pihan koristeellisia yksityiskohtia ja korostaa lumoavia kohokohtia. Voit esimerkiksi valaista yksittäisiä kasveja vihreällä valolla. Luo lomatunnelmaa!
  • Terassia ympäröivät, yhdenmukaiset lyhdyt ja ulkoseinävalot luovat harmonisen ilmeen.
  • Himmennettävillä valoilla saat hetkessä kirkkaampaa valoa terassilla grillaamista ja syömistä varten.
  • Lisää suunnitelmaan epäsuoraa valaistusta LED-nauhoilla ja kohdevalaisimilla, sillä ne tekevät istuma-alueesta viihtyisän.
  • Moderneilla lattiavalaisimilla lisäät valaistukseen valosaarekkeita, jotka tuovat vielä enemmän tunnelmallisuutta.
 

Haluatpa hiilenväriset, valkoiset, harmaat tai muun väriset ulkovalaisimet, kehittele oma ulkovalaistussuunnitelma ja hemmottele kotiasi energiaa säästävällä LED-ulkovalaistuksella.

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa