Kuluttaja

TYYLIKÄS VALO

VINKKEJÄ RUOKAILUHUONEEN LED-VALAISTUKSEEN

Ruokailuhuone on paikka, jossa nautit aterioita perheen kanssa ja kestitset ystäviä. Huoneen valaistus on keskeinen tekijä vieraiden viihtyvyyden kannalta. Innovatiivisella valaistuksella luot hetkessä tunnelmallisen ilmapiirin. Rahaa säästävien LED-valojen ansiosta seuraava sähkölaskukin on makuusi sopiva.

Hyvässä valaistussuunnitelmassa on seuraavat tärkeät osat:

 • Aluevalo: ruokapöydän yläpuolella oleva valaisin.
 • Tilaa hahmottava yleisvalo: koko huoneen valaiseva kirkas valo.
 • Tunnelmalliset yksityiskohdat: huoneen tunnelmallinen taustavalo.

HIENOSTUNUT MAKU

LED-VALOA ILLALLISPÖYTÄÄN

Vieraat eivät saa istua pimeässä aterian aikana, mutta liian valoisa ruokailuhuone ei myöskään luo oikeaa tunnelmaa. Ruokailuhuoneen valaistuksen keskeinen osa onkin matalalle ripustettu riippuvalaisin. Vinkkejä asennukseen:

 • Valaisin on valittava pöydän koon mukaan, jotta valo kattaa koko pöydän.
 • Ripusta valo oikealle korkeudelle, niin että se valaisee vain pöydän. Noin 60 cm pöydän yläpuolella on ihanteellinen korkeus.
 • Valaisin ei saa ruokia ojennettaessa olla tiellä, eivätkä vieraat saa lyödä siihen päätään.

Jos olet valinnut lasipöydän tai erittäin heijastavan, kiiltopintaisen pöydän, matalle asennettavat riippuvalaisimet voivat olla ongelmallisia. Käytä siinä tapauksessa joko epäsuoraa valoa tai tee illalliskattaus pöytäliinan päälle. Kattoon upotetut LED-kohdevalaisimet ovat hyvä idea, sillä ne jakavat valoa tasaisesti, eivätkä vie tilaa.

Ruokailuhuoneen valaistus

SELKEÄSTI JA YTIMEKKÄÄSTI

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI...

1. Mikä värilämpötila sopii ruokailuhuoneeseen?

Lämmin valkoinen ja kullankeltainen valo 2 700 kelviniin asti on ihanteellinen valinta viihtyisään tunnelmaan. Jos valo on liian kirkas, ruoka voi näyttää hailakalta.

2. Kuinka monta luumenia tarvitaan, jotta ruokailuhuoneen valo on riittävän kirkas?

LED-lampuissa 470 luumenia (40 wattia) tai 806 luumenia (60 wattia) ovat hyviä vaihtoehtoja aterian kauniiseen valaisemiseen. Neuvoisimme valitsemaan himmennettäviä valaisimia. Syödessä valo voi olla hieman kirkkaampi. Jos illanvietto jatkuu aterian jälkeen, valoja voidaan himmentää leppoisaa tunnelmaa varten.

KAVEREITA KÄYMÄSSÄ?

RUOKAILUHUONEEN VALAISTUSVINKKEJÄ ILLANVIETTOHETKIIN

Tunnelmallinen ruokailuhuoneen valaistus

Pöydän ympärillä oleva tila ei saa olla aterian aikana pilkkopimeä. Eri puolilla ruokailuhuonetta olevat viehättävät valosaarekkeet näyttävät upeilta. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä hienovaraisista valonlähteistä:

 • Hyllyn tai kuvan reunaa mukailevat LED-nauhavalot. Älyvaloja on helppo ohjata pöydästä sovelluksen kautta. Voit esimerkiksi lisätä tunnelmallisuutta valon värilämpötilaa vaihtamalla.
 • Ikkunalaudoille ja huonekalujen päälle asetellut LED-kynttilät luovat kodikkaan tunnelman.
 • LED-kohdevalaisimilla tai -nauhoilla valaistu näyttökaappi on kaunis sisustuselementti.
 • Nipistyskiinnitteisillä kohdevalaisimilla puolestaan valaiset hyvin valokuvat ja taidegrafiikat.
 • Valaistu maapallo, jonka ympärillä on kymmeniä pieniä LED-valoja, on tyylikäs sisustuksen kohokohta.
 • Kausittaisesta valaistuksesta puhumattakaan – jouluinen LED-kynttilöiden silta ikkunalaudalla tai syksyinen LED-valoilla valaistu halloween-kurpitsa luovat kausiluonteista tunnelmaa.
Innovatiivisilla LED-valaistusvalinnoilla kokoat onnistuneen ja yksilöllisen ruokailuhuoneen valaistussuunnitelman! Ruoka ja juomat näyttävät paremmilta kuin koskaan.
Jaa sivu sosiaalisessa mediassa