Kuluttaja

OMA LED-MAKUUHUONE

HALAILUUN JA VIEREKKÄIN KÄPERTYMISEEN

 

Makuuhuone on paikka, jossa voit rentoutua ja levätä. Valaistuksella on siinä tärkeä rooli. Harkitulla LED-valaistussuunnitelmalla valitset oikeat valot oikeisiin paikkoihin ja kiedot univaltakuntasi rauhallisen kotoisaan tunnelmaan. Etkä varmasti näe painajaisia seuraavasta sähkölaskusta, sillä monikäyttöisyyden lisäksi LED-tekniikka on erittäin taloudellinen valaistusratkaisu.

TÄRKEITÄ ELEMENTTEJÄ

MAKUUHUONEEN VALAISEMISEEN

Makuuhuoneen valaistus
Rakenna suunnitelmasi seuraavan kolmen pilarin varaan:
 
  • Perusvalaistusta tarvitaan, jotta näet pukeutua pimeinä talviaamuina ja pölyhiukkaset eivät pääse karkuun siivouspäivänä.
  • Aluevalaistus – esimerkiksi sängyssä. Älä unohda lisätä suoraa lukuvaloa.
  • Epäsuora valaistus sängyn ympärillä lisää makuuhuoneen kodikkuutta – ja sopii ihanteellisesti romanttisiin hetkiin. Vaatekomeroissa, lipastoissa ja hyllyissä kannattaa käyttää useita valonlähteitä – tai voit myös valita seinävalaistuksen.

RAUHALLINEN PÄIVÄN ALKU

MAKUUHUONEEN LED-VALAISTUKSELLA

Uusi päivä alkaa makuuhuoneessa usein aamupimeällä, ja palaat sinne illalla auringonlaskun jälkeen. Kirkas perusvalaistus auttaa ylös nousemisessa ja antaa illalla riittävästi valoa illan menoihin laittautumiseen. Kotia rakentaessa makuuhuoneen kattoon kannattaa asentaa LED-valaistus. Jos katto on matala, asenna sen koko alueelle yksittäisiä kohdevalaisimia valaisemaan huone tasaisesti. Korkeakattoisiin huoneisiin sopivat paremmin riippuvalaisimet.

Neuvomme: Upeita efektejä läheisiin pintoihin saa kattovalaisimella, jonka kupu antaa valoa tähdenmuotoisesti katon laajuudelta.

MITÄ TEEN VIISTOKATTOISESSA HUONEESSA?

LED-tekniikan ansiosta viistokattoisen makuuhuoneen valaiseminen käy leikiten. Voit asentaa kaltevaan kattoon yksittäisiä kohdevalaisimia tai ripustaa kapean valokiskon kohtaan, jossa seinä ja viistokatto kohtaavat. Riviin asennetut riippuvalaisimet näyttävät hyvältä pitkissä ja kapeahkoissa ullakkohuoneissa – ne myös erottavat sängyn muusta huoneesta visuaalisesti.

EI ENÄÄ VAATEKOMEROSSA SOKKONA HAPAROINTIA

Makuuhuoneen vaatekaapin lisävalaistus on käytännöllinen idea. Usein kattovalo jää taaksesi ja aiheuttaa vaatekomeron sisältöä pimentävän varjon. Liiketunnistimella toimiva valaistus on tähän ihanteellinen ratkaisu. Valo syttyy ja sammuu automaattisesti, kun avaat ja suljet vaatekaapin oven.

Makuuhuoneen valaistus

SELKEÄSTI JA YTIMEKKÄÄSTI

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

1. Mikä värilämpötila sopii ihanteellisesti makuuhuoneisiin?

2 700 kelvinin lämmin valkoinen valo valaisee makuuhuoneen miellyttävästi.

2. Kuinka monta luumenia makuuhuoneen valaistuksen pitäisi olla?
 

Katon kohdevalaisinten pitäisi loistaa selkeää ja kirkasta valoa. Valitse suunnitelmaan noin 730 luumenin lamppu, joka vastaa perinteistä 60 watin lamppua. Lukuvalaisimen kannattaa olla 350–400 luumenia, jotta voit lukea sängyssä vaivatta.

AIKA TUNNELMOIDA:

UNTEN MAILLE TUUDITTAVA MAKUUHUONEEN LED-VALAISTUS

Haluatpa viettää hieman omaa aikaa makuuhuoneessa tai suunnittelet romanttista iltaa, tunnelmallinen makuuhuoneen valaistus virittää oikean tunnelman. Hyviä vinkkejä tunnelmallisen makuuhuoneen suunnitteluun:

  • Asenna makuuhuoneen seinälle epäsuoraa valaistusta – joko ylöspäin säteileviä lattiatason kohdevalaisimia tai alaspäin loistavia seinävalaisimia.
  • Sängyn päätyyn tai laitoihin tai hyllyn alle asennetut LED-nauhat ovat kaunis valaistuskeino – ja sovelluksella tai kaukosäätimellä ohjattavissa.
  • Pienet yöpöydän valaisimet antavat tarpeeksi valoa lukemiseen. Jos valitset säädettävän vaihtoehdon, voit myös suunnata valon huoneen nurkkaan.
  • Haluatko katsella tähtiä rakkaasi kanssa? Siinä tapauksessa makuuhuoneen tähtitaivas on ihanan romanttinen idea.
  • Täytä tyhjä nurkka hillittyä valoa antavalla lattialampulla.
  • Makuuhuoneen valaistuksen ohjaaminen älypuhelimella tai puhekomennoilla on todella helppoa: sana vain ja seinävalot himmentyvät tai sammuvat kokonaan, kun haluat nukkua.
Haaveile rauhallisista yöunista kauniisti valaistussa makuuhuoneessa ja etsi valaistussuunnitelmaasi sopivat LED-lamput verkosta.
Jaa sivu sosiaalisessa mediassa