Kuluttaja

Brighten up their lives

lighting tips for children’s bedrooms

From the bright ceiling lamp to the subdued night lamp and projecting twinkling stars on the ceiling in the dark, lighting for nurseries and children’s bedrooms is now diverse and imaginative. Since your little ones use their room for many different activities, lighting must be designed flexibly. With a clever LED lighting plan, your children’s eyes will light up – and yours too. Because with efficient bulbs, you save energy in the long run and can make the household budget go further.

TÄRKEITÄ ELEMENTTEJÄ

LASTEN MAKUUHUONEIDEN VALAISTUKSESSA

lukuvalo

Valaistussuunnitelmassa on ehdottomasti oltava seuraavat valot:

  • Perusvalaistus katto- ja seinävalaisimilla antaa riittävästi valoa, kun ulkona on pimeää tai pilvistä. Lapsellasi on siten riittävästi valoa heti aamun leikeistä päivän ja illan touhuihin.
  • Kun lapsi kasvaa, pöydän ääreen tarvitaan lisävalaisin piirtämistä, askartelua ja läksyjen tekoa varten.
  • Yöpöydällä olevan valaisimen valossa on hyvä lukea ennen nukkumaanmenoa.
  • Lapsiystävälliset yövalot vievät etenkin hyvin pienten lasten pimeän pelon.

LÄHDEN KIRKKAASTI VALAISTUUN SEIKKAILUUN

LASTENHUONEIDEN VALAISIMET YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Lastenhuoneen kattovalaisin voi olla hyvin värikäs ja mielikuvituksellinen. Lisää sitten useita kohdevaloja, jotka voit suunnata huoneen tärkeimpiin kohtiin, kuten kirjoituspöytään, maalaustelineeseen tai leikkialueen telttaan tai nukkekotiin. Toinen vaihtoehto lastenhuoneeseen on värikäs riippuvalaisin. Erityisesti pikkulapset pitävät lampunvarjostimien hauskoista kuvioista, kuten eläimistä, tähdistä ja pilkuista. Kattolampun on mahdollisuuksien mukaan valaistava koko huone tasaisesti ja häikäisemättä.

Lapsen makuuhuoneessa voit käyttää seinävalaisinta tietyn alueen valaisemiseen. Päästä oma – tai lapsen – mielikuvitus valloilleen. Saatavilla on esimerkiksi pilven muotoisia seinävalaisimia, joissa on pieniä, tähtitaivasta jäljitteleviä LED-valoja. Tai perhosia, joiden siivet syttyvät loistamaan valoa niihin piilotettujen yksittäisten LED-valojen ansiosta. Seinävalaisimet sopivat ihanteellisesti leikkialueelle tai vanhempien lasten oleskelualueelle, jossa he viettävät aikaa ystävien kanssa.

Toinen tärkeä osa lapsen huoneen valaisemisessa on pöytävalaisin, joka antaa kohdistettua valoa kirjoituspöydällä. Jos pöytä on osa hyllyseinää tai kerrossänkyä, voit käyttää tilaa säästävää nipistinvalaisinta.

Lastenhuone

SELKEÄSTI JA YTIMEKKÄÄSTI

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

1. Mikä on terveellinen värilämpötila lapsen makuuhuoneessa?

Lastenhuoneeseen riittää hyvin 2 700 – 3 300 kelvinin lämmin valkoinen valo.

2. Minkä tyyppisiä lamppuja lastenhuoneissa kannattaa käyttää?

LED-lamput ovat erittäin suositeltavia lasten makuuhuoneiden valaisemiseen, sillä nykyaikaiset LED-lamput eivät kuumene yhtä paljon kuin vanhemmat lamput ja muut valaisimet. Jos lapsi vahingossa (tai tarkoituksella) koskettaa lamppua, hän ei polta itseään. Lisäksi LED-lamput ovat ympäristöystävällisempiä ja tehokkaampia kuin muut valonlähteet.

3. Mitä muuta lastenhuoneen valaistuksessa kannattaa ottaa huomioon?

Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää lastenhuoneessa. Jos käytät lastenhuoneessa riippuvalaisimia, tarkista johdot säännöllisesti. Koska halogeenilamput ovat hyvin kirkkaita ja häikäisevät helposti, niitä ei suositella lastenhuoneen valaisemiseen. Halogeenilamput tuottavat paljon lämpöä, joten ne on hyvä pitää suositellun etäisyyden päässä helposti syttyvistä materiaaleista. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä – muista varmistaa kaikkien pistorasioiden lapsiturvallisuus.

MIELENKIINTOISIA PÄIVIÄ, RAUHALLISIA ÖITÄ:

LED-YÖVALOJEN TURVAAMANA ON HELPPO NUKAHTAA

Mobile Leuchten- Rendering

Pelkääkö lapsesi hirviötä sängyn alla tai ei halua olla yksin pimeässä? Seuraavien vinkkien avulla varmistat, että hänellä on sängyssä turvallinen olo:

  • Lapsiystävällisillä kuvioilla koristeltu lukuvalaisin kannustaa lastasi lukemaan iltaisin, kunnes silmät alkavat sulkeutua.
  • Tähtitehosteella varustettu LED-pöytävalaisin levittää pimeään lämmintä valoa ja heijastaa tuikkivia tähtiä seinälle tai kattoon. Jos valaisimessa on ajastin, se sammuu itsestään jonkin ajan kuluttua.
  • Jos haluat pitää valon päällä koko yön ajan, lattian valaiseva yövalo on ihanteellinen ratkaisu. Näin lapsesi näkee, että lattialla ei vaani hirviöitä.

Tärkeää: Yövalo ei saa estää pienokaisen nukahtamista, joten valitse lämpimän punaisen tai harmonisen vihreän kaltaisia tummia värejä. Varmista myös, että yöpöydän lähellä olevat pistorasiat ovat lapsiturvallisia.

Lapsen ehdoilla tehdyn LED-valaistussuunnitelman ansiosta voit olla varma, että lapsesi tuntee aina olonsa turvalliseksi. Näet lasten silmien säihkyvän LED-valoja kirkkaammin!

SOPIVIA TUOTTEITA LASTEN MAKUUHUONEIDEN VALAISEMISEEN

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa