Kuluttaja

PESEYDY PARRASVALOISSA: KYLPYHUONEEN LED-VALAISTUS

NEUVOJA JA IDEOITA

Aamu on tulevaan päivään valmistautumisen aikaa. Stressaavan työpäivän jälkeen on puolestaan mukava rentoutua tunnelmallisessa kylpyhuoneessa ja pestä päivän pölyt pois. Ja joskus tarvitset kirkasta valoa illan menoihin laittautumiseen. Tämä edellyttää fiksua valaistussuunnitelmaa, joka mukautuu aina tarpeisiisi. Ikkunaton kylpyhuone vaatii erityisen hyvää suunnittelua. LED-älyvalaistuksella voit valaista kylpyhuoneen joustavalla tavalla, joka varmistaa aina ihanteelliset valaistusolosuhteet. Valaistuksen vaihtuvat värilämpötilat voivat myös vaikuttaa mielialaan. Aika sytyttää valo ja unohtaa päivän huolet – ja sillä välin kun nautit kylvystä, LED-tekniikka säästää sähkölaskuun kuluvia rahojasi.

KYLPYHUONEEN VALAISTUSFAKTOJA

MUISTILISTA

peilivalo

Kylpyhuoneen valosuunnittelussa kannattaa huomioida kylpyhuoneen valaistuksen erilaiset tarpeet:

  • Perusvalaistus sisältää kattovalot, upotettavat kohdevalot ja seinävalot, jotka täyttävät kylpyhuoneen aina tarvittaessa kirkkaalla valolla.
  • Rentouttava valaistus on kodikkaan ja viihtyisän tunnelman luovaa epäsuoraa valoa, kuten kylpyammeeseen upotetut LED-kohdevalot tai laattavalaistus.
  • Meikkaamista ja hiusten muotoilua varten voit valita peilivalon ja kattovalaistuksen yhdistelmän tai jopa kohdevalon peilin päälle.
  • Ikkunattoman kylpyhuoneen valaistuksessa päivänvalon voi korvata kattoon asennettavalla LED-päivänvalopaneelilla, joka loistaa miellyttävää tekovaloa.

LED-KOHDEVALAISTUS

KYLPYHUONEEN OPTIMAALISEEN VALAISTUSSUUNNITELMAAN

Ihanteellinen kylpyhuoneen perusvalaistus sisältää yksilöllisesti säädettäviä kohdevalaisimia. Jos tarvitset kirkkaan valon herättävää vaikutusta pimeänä talviaamuna, sytytä kaikki kohdevalaisimet. Tunnelmallisen kylvyn aikana tarvitset vain himmeää valaistusta, joten voit sytyttää yksi tai kaksi kohdevalaisinta epäsuoraa valoa antamaan. Voit valaista suihkun, pesualtaan ja WC-istuimen erikseen. Jos haluat säätää valoa mielesi mukaan, valitse himmennettävät kohdevalaisimet: 8 000 luumenia aamutoimiin ja 4 000 luumenia illan rentoutumiseen. Katossa pyörivät ja kääntyvät upotettavat LED-kohdevalaisimet sopivat täydellisesti sisutuselementin, kuten seinäsyvennyksen tai kuvan, valaisemiseen. Ikkunattomassa kylpyhuoneessa kattoon sisäänrakennetut LED-päivänvalopaneelit kompensoivat puuttuvaa päivänvaloa.

Kylpyhuoneen kohdevalot

SELKEÄSTI JA YTIMEKKÄÄSTI

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

1. Mikä värilämpötila sopii parhaiten kylpyhuoneen valaisemiseen?

Kylpyhuoneen valaistuksen on tarjottava sekä kirkasta laittautumisvaloa että lämmintä kylpyhetkien valoa. 3 500 – 4 000 kelviniä (neutraali valkoinen) on erinomainen kirkas valo. Lämpimästä valkoisesta kullankeltaiseen vaihteleva 2 700 – 3 300 kelvinin valo auttaa rentoutumaan.

2. Voinko valaista kylpyhuoneen, jossa ei ole sähkövirtaa?

Yleensä tarvitset jonkinlaisen virtalähteen, ellet käytä kynttilöitä. Jos sähkövirtaa ei kuitenkaan ole, voit valaista liikuteltavilla kohdevalaisimilla, joissa on ladattava akku.

3. Mikä IP-luokitus kylpyhuoneen valaisimissa on oltava?

Koska kylpyhuoneet ovat erittäin kosteita ja vesiroiskeiden riski on suuri, kylpyhuoneiden valaistusvaihtoehdot olivat ennen melko rajallisia. LED-valojen ansiosta näin ei enää ole. Kun ostat kylpyhuoneen valaistusta, valitse asianmukainen IP-luokitus:

  • IP44 (roiskeen kestävä) sopii yleiseen käyttöön kylpyhuoneessa.
  • IP65 (vesisuihkun kestävä) soveltuu suihkun ja kylpyammeen lähelle.
  • IP67-luokan valot kestävät jopa hetkellisen veteen upottamisen. Ne sopivat ihanteellisesti suihkujen tai kylpyammeiden suoraan valaistukseen.

KYLPYHUONEESTA KYLPYLÄ

KYLPYHUONEEN LED-VALAISTUKSEN ASETTELU

321383_LEDsDECO BATHROOM MIRROR

Napsauta vain tietyt valot ja värit päälle, kun on aika rentoutua päivän päätteeksi. Tässä on muutamia neuvoja:

  • Eri värit vaikuttavat ihmisiin eri tavoin. Keltaisella on mielialaa nostava vaikutus, kun taas vihreä rauhoittaa hermoja ja stimuloi uudistumista. Viileä sininen vähentää levottomuutta ja unihäiriöitä, ja punainen puolestaan edistää verenkiertoa ja lämpöä. Jos haluat nauttia kotona väriterapiasta, asenna kylpyammeen yläpuolelle kylpyhuoneeseen tarkoitetut LED-kohdevalaisimet tai LED-nauhavalot, joita voit ohjata sovelluksen kautta.
  • LED-nauhoilla toteutettu kylpyhuoneen laattavalaistus voi olla hyvin tunnelmallinen. Voit asentaa ne esimerkiksi seuraamaan laatoituksen reunaa tai ylös katonrajaan.
  • Muita vaihtoehtoja kylpyhuoneen epäsuoraan valaistukseen ovat muun muassa huomaamattomasti valaistut nurkat, kohdevalaistut kuvat tai kattoon upotettu valaisin.

Käytä kylpyhuoneen valaistussuunnitelmassa monipuolisia LED-lamppuja, niin kylpyhuoneesi on aina täydellisesti valaistu! Hyvää huomenta, uusi tekniikka.

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa