Kuluttaja
home office LED

KESKITTYMISKYKYÄ JA VIIHTYVYYTTÄ LISÄÄVÄ LED-VALAISTUS

NEUVOJA JA IDEOITA TYÖHUONEEN TAI KOTITOIMISTON VALAISTUKSEEN

Kotona työskentely vaatii muutakin kuin työpöydän ja kannettavan tietokoneen. Harkitusti suunnitellulla LED-valaistuksella saat kotitoimistosta viihtyisän. Voit jopa parantaa keskittymiskykyäsi, sillä oikeanlainen valaistus lisää valppautta ja tehokkuutta. LED-tekniikka valaistuksessa myös pienentää sähkölaskujasi. Mitä enää odotat? Voit keskittyä paremmin etätöissä kun olet suunnitellut tarpeisiisi sopivan valaistuksen.

OIKEA VALAISTUSVOIMAKKUUS

KODIN TYÖTILAAN

Oikea valaistusvoimakkuus

Ei liian kirkas, eikä liian himmeä – minkä tasoinen valaistus toimii parhaiten työhuoneessa? Eurooppalainen standardi DIN EN 12464-1 antaa käytännön ohjeita sisällä olevien työtilojen valaistukseen. Nämä ovat tärkeimmät valaistuksen valaistusvoimakkuusarvot:

  • työskentelyalue: 500 lx
  • välitön ympäristö: 300 lx
  • tausta: 100 lx
  • käytävät: 100 lx
 

Viimeiset kaksi arvoa koskevat pääasiassa suurten tilojen ja laitosten toimistovalaistusta. Kaksi ensimmäistä arvoa ovat kuitenkin tärkeitä myös kotitoimistossa. 300 luksin toimistovalaistukseen tarvitset vähintään 600 luumenin LED-lampun. Työhuoneen 500 luksin valaistus syntyy 1 000 luumenin pöytävalaisimella. Vertailun vuoksi, kirkkaana aurinkoisena päivänä valonvoimakkuus on ulkona jopa 100 000 luksia.

OPTIMAALINEN PÖYTÄVALAISIN AUTTAA

TYÖHÖN KESKITTYMISESSÄ

Valitse työpöydän valaisin huolellisesti, jotta se on mahdollisimman toimiva. Eri kulmiin säädettävä työpöydän valaisin on ihanteellinen, sillä voit helposti ja nopeasti suunnata lampun tarpeidesi mukaan (esimerkiksi jos haluat tarkastella sivupöydän tulostimen ongelmaa tai tutkit säännöllisesti tietokoneen vieressä olevaa kirjaa). Jos pöydällä ei ole riittävästi tilaa hyvään pöytävalaisimeen, voit valita pöydän yläpuolisen hyllyn reunaan klipsillä kiinnitettävän valaisimen.

pöytävalaisin

SELKEÄSTI JA LYHYESTI

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

1. Mikä värilämpötila sopii parhaiten työhuoneeseen?

Värilämpötila ilmoitetaan kelvineinä (K):

  • Lämmin valkoinen valo: 2700 K
  • Neutraali valkoinen valo: 4000 K
  • Viileän valkoinen valo: yli 5400 K

Työhuoneen tai kotitoimiston valaistuksen on oltava vähintään 4000 kelviniä. Paljon sinistä sisältävä kirkas valo lisää valppautta, aktiivisuutta ja keskittymiskykyä.

2. Minkä tyyppisiä valaisimia työhuoneessa kannattaa käyttää?

Nykyaikaiset LED-valonlähteet ovat pitkäkestoisia ja kuluttavat vain vähän sähköä. Tasainen välkkymätön valo on myös hyväksi silmillesi. Käyttämällä valonlähteitä, joissa on lisätoimintona valon värisävyn säätö ja himmennys, on helppoa säätää valaistus aina sopivaksi riippumatta ulkoa tulevasta valon määrästä.

OLE LUOVA!

KOTITOIMISTON VALAISTUKSEN SUUNNITTELU

How to design a lighting plan for your home office

Kun alat suunnitella kotitoimiston optimaalista valaistusta, kannattaa hyödyntää niin päivänvaloa kuin suoraa ja epäsuoraa valaistusta:

  • Ihannetapauksessa voit sijoittaa työpöydän sivuttain ikkunan eteen. Silloin työtilaan tulee riittävästi päivänvaloa, mutta se ei häikäise. Voit välillä antaa katseen levätä ikkunasta avautuvassa maisemassa – mikä rentouttaa niin silmiä kuin mieltä.
  • Kirkas perusvalaistus on välttämätön, jotta pysyt virkeänä talvella ja pilvisinä päivinä. Nykyaikainen LED-valaistus on ihanteellinen, sillä voit valaista huoneen tasaisesti asentamalla useita kohdevalaisimia koko katon alueelle. Tilanteen mukaan voit sytyttää kaikki kohdevalaisimet tai vain osan niistä. Kirkkaan aurinkoisina päivinä et välttämättä tarvitse LED-kattovalaistusta ollenkaan. Tarvittavan kirkkauden luovaan perusvalaistukseen voi käyttää myös riippuvalaisimia.
  • Työhuoneessa kannattaa normaalissa päivänvalossa käyttää kohdevalaisua. Lisäksi voit luoda huoneeseen yksittäisiä valosaarekkeita. Tunnelmallisesti valaistu kuva seinällä, LED-jalkalamppu (esimerkiksi ylösvalo) nurkassa ja LED-pöytävalaisin hyllyllä ovat vain muutamia luovia ideoita sopusointuiseen työhuoneen valaistukseen.

Harkittuja korostusvaloja lisäämällä luot viihtyisän työtilan. Suunnittele nyt persoonallinen kotitoimiston LED-valaistus!

SOPIVIA TUOTTEITA KOTITOIMISTON VALAISEMISEEN

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa