Kuluttaja

VINKKEJÄ NEROKKAASEEN LED-ETEISVALAISTUKSEEN

LUOVUUS TERVETULLUTTA

Eteinen on optimaalisen valaistuksen kannalta haaste. Se on usein melko kapea, eikä saa luonnollista päivänvaloa. Oikeilla valaisinvalinnoilla eteinen ei näytä vain valoisalta ja kutsuvalta, vaan myös suuremmalta. Eteiskäytävän toimiva valaistus on tärkeää myös turvallisuuden kannalta. Eteisen valaistukseen kannattaa valita erilaisia LED-valonlähteitä. Rahaa säästävien lamppujen ansiosta saat kauniin valaistuksen lisäksi toisen mukavan yllätyksen: sähkölaskusi.

IHANTEELLISIA ELEMENTTEJÄ

ETEISEN VALAISEMISEEN

Eteisen valaistus

Eteisvalaistuksen kannattaisi sisältää seuraavat valot:

 • Harkittu yleisvalaistus on järkevä hankinta, jotta voit valaista eteisen kunnolla. Pienet upotettavat valot tai kohdevalaisimet soveltuvat täydellisesti pitkiin käytäviin. Asenna ne siten, että koko käytävä on tasaisesti valaistu. Neliön malliseen eteiseen riittää yksi kattovalo. Omasta tyylistäsi riippuen se voi olla modernin virtaviivainen kohdevalaisin tai dramaattinen kristallikruunu.
 • Seinävalaisin tuo lisävalaistusta naulakon lähelle.
 • Eteisen ei aina tarvitse olla täysin valaistu. Jos haluat helpottaa vieraiden kulkua kodissasi tai vain luoda vaikutelman siitä, että joku on kotona, valitse kohdistettuja korostusvalaisimia. Sellaisia ovat muun muassa jalkalistoja pitkin kulkevat LED-nauhat ja yksittäiset alasvalaisimet.
 • Liiketunnistimilla varustetut toiminnalliset valaisimet ovat todellisia energiansäästöihmeitä. Kun joku astuu eteiseen, eteisen valaistus syttyy automaattisesti ja sammuu sitten muutaman minuutin kuluttua.
 • Paristokäyttöiset valaisimet sopivat ihanteellisesti käytäviin, joissa ei ole riittävästi pistorasioita. Voit käyttää niitä myös sisustuksellisesti kaapeissa.

 

PIKAINEN MUISTILISTA

MILLAINEN VALAISTUSSUUNNITELMA SOPII MINKÄKIN MUOTOISEEN ETEISEEN?

Optimaalinen valaistus luodaan kunkin eteisen ehdoilla. Esimerkiksi korkeakattoisessa vanhassa rakennuksessa riippuvalaisin näyttää eteisessä täydelliseltä, mutta matalassa käytävässä se on hieman ahdistava. Seuraava muistilista auttaa valaistuksen valinnassa:

Eteisen muoto \
Valaistus
Pitkä ja kapea Neliö Korkea katto Ei päivänvaloa
Katon kohdevalaisimet
Seinävalaisimet
LED-nauhat
Pöytävalaisimet sivupöydillä
Riippuvalaisimet

TURVALLISESTI KOTIIN

ETEISEN ÄLYVALAISTUKSEN ANSIOSTA

Liiketunnistimilla varustetut LED-lamput varmistavat turvallisuutesi, kun lähdet töihin tai palaat kotiin pimeällä. Portaikot jäävät kuitenkin usein huomioimatta. Niidenkin on oltava kunnolla valaistuja kompastumisen vaaran välttämiseksi. Kuten nimestä voi päätellä, turvallisuutta lisäävät SMART-ratkaisut ovat melko fiksuja – käytä SMART+-eteisvalaistus älypuhelimeen asennettavalla sovelluksella. Jos jumitut kotimatkalla ruuhkaan tai päätät viime tingassa tavata kavereita töiden jälkeen, voit aktivoida eteisen ja muiden huoneiden LED-valaistuksen sovelluksen kautta – ja siten näyttää olevan kotona.

Eteisen valaiseminen SMART+-tuotteilla

SELKEÄSTI JA YTIMEKKÄÄSTI

VASTAUKSIA KYSYMYKSIISI

1. Mikä valonvoimakkuus ja värilämpötila soveltuvat parhaiten eteisvalaistukseen?

Ihannetapauksessa käytät kahta eri valon värilämpötilaa. Normaali valkoinen (vähintään 3 300 K) on riittävän kirkas pimeisiin talviaamuihin ja sopii kattovalaistukseen. Valonvoimakkuuden on oltava vähintään 100 luumenia. Kierreportaikossa 150 luumenia on parempi, jotta näet hyvin eteesi.

2. Millaisia lamppuja voin käyttää eteisessä?

LED-lamput ovat paras vaihtoehto. Sen lisäksi, että LED-valot ovat erityisen pitkäikäisiä, ne toimivat erittäin energiatehokkaasti. Et joudu vaihtamaan upotettuja valoja ja muita lamppuja moneen vuoteen.

TULKAA SISÄÄN

VINKKEJÄ KUTSUVAAN LED-ETEISVALAISTUKSEEN

SMART+-nauhavalot

LED-valoilla voit valaista eteisen kauneimmat kohdat luovasti. Seuraavassa on muutamia ideoita erityisen tunnelmalliseen eteisvalaistukseen:

 • LED-lamppu eteisen pöydällä tai seinähyllyllä.
 • Alasvalot seinällä.
 • Kohdevalaisimet portaissa.
 • Väriä vaihtavat LED-nauhavalot peilin päällä (ohjataan sovelluksella tai kaukosäätimellä) tai seinän myötäisesti.
 • Epäsuora valaistus kuvien tai sisäkasvien kohdevalaisulla.
 • Peilit ja valo saavat pienet ja kapeat käytävät näyttämään suuremmilta.

 

Päästä valo sisään: valitse eteiseesi sopivat energiaa säästävät LED-lamput ja luo omanlaisesi eteiskäytävän valaistussuunnitelma!

SOPIVIA TUOTTEITA ETEISEN VALAISEMISEEN

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa