Kuluttaja
Country

KEVYT KUIN ELÄMÄNTYYLI

INNOVATIIVINEN VALAISTUS LEDILLÄ

Sähkövalon keksintö muutti ihmiskunnan historiaa ikuisesti. Vaikuttaa melko uskomattomalta, että hiilikaarilamppu kehitettiin ensimmäisen kerran yli 200 vuotta sitten. Ja yksityiskoteissa on ollut sähkövaloa 1880-luvulta lähtien.
Nykyään - noin 135 vuotta myöhemmin - valosta on tullut jännittävä elämäntyylilaji. Nykyaikaisen ja erittäin tehokkaan LED-tekniikan ansiosta pystymme valaisemaan kotejamme luomaan oman ainutlaatuisen, vieraanvaraisen ja energiaa säästävän ilmapiirin lukuisissa väreissä, muodoissa ja malleissa.

VOLFRAMILANGASTA VALOA LÄHETTÄVÄÄN DIODIIN

LED-lamput

Kuinka valotekniikka on muuttunut?

Viime vuosina sähkövalaistus on saavuttanut uskomattoman teknisen kehityksen. Valonopeutta koskevilla tiedoillaan tutkijat ovat kyenneet kehittämään volframifilamentteilla varustettuja lamppuja LED-tekniikan avulla. Valodiodit tuotettiin massatuotannossa jo 1960-luvulla, mutta ne soveltuivat alun perin vain laskureihin ja digitaalisiin kelloihin. Tuolloin LEDien valoteho oli edelleen erittäin heikko. LEDien kehittyessä tämä valoteho kasvoi alle 0,1 lm / W: stä yli 100 lm / W: iin, mikä vastaa kvanttihyppyä teknisesti. Viimeisimmän sukupolven LED-valot voivat saavuttaa jopa 300 lm / W: n tehon.

Nykyään LED-valot ovat keskeisiä valaistuskonseptien kannalta - sekä toimistoissa että kodeissa. Eikä ole ihme, kun otetaan huomioon, että diodeilla on selvä etu edeltäjiinsä nähden: ne ovat paljon, paljon tehokkaampia! Esimerkiksi perinteisen hehkulampun hyötysuhde on vain noin 5%; loput 95% menetetään lämmönä. Tehokkuutta parannetaan huomattavasti LED-valaistuksella, mitä saksalainen testisäätiö Stiftung Warentest on selvästi osoittanut: kolmen hengen perhe voi säästää noin 150 euroa vuodessa, jos korvataan perinteiset hehkulamput LED-tekniikalla.

KEVYT KUIN ELÄMÄNTYYLI

LED-tekniikan käyttö nykyaikaisissa valaistuskonsepteissa

Lisäksi LEDit eivät ole vain tehokkaampia kuin edeltäjänsä. Tämän nykyaikaisen valoteknologian avulla voidaan myös luoda valaistuskonsepteja, jotka olisivat olleet täysin ajattelemattomia vain muutama vuosi sitten. Joillekin LED-valot liittyvät viileä-valkoisiin, epämukaviin valonlähteisiin, mutta tämä yhdistys on myytti. Itse asiassa nykyaikaiset valaistuskonseptit luminesenssidiodeilla voivat tehdä paljon enemmän: lämminvalkoisesta ja viihtyisästä asuintilojen valaistuksesta koko RGB-spektrin värivalikoimaan, kaikki on mahdollista. LED-valot ovat myös huippuluokan siinä suhteessa, kuinka helppoa niitä käytetään. Esimerkiksi LED STAR + RELAX & ACTIVE -sovelluksella, vain yhdellä napsautuksella, voit vaihtaa valaistuksen stimuloivasta ja keskittymistä lisäävästä viileästä valkoisesta harmoniseen, viihtyisään lämpimään valkoiseen.

Himmennettävät LED-valot mahdollistavat myös ainutlaatuisen valaistusjärjestelmän. Niiden avulla voit muuttaa makuuhuoneen tai kylpyhuoneen spa-alueeksi, joka rohkaisee sinua rentoutumaan ja unelmoimaan. Ja sinun ei tarvitse asentaa ylimääräistä himmennystä - koska esimerkiksi LED STAR + DUO CLICK DIM -valoilla voit himmentää niitä napin painalluksella.

LED-tekniikka on avannut myös uusia vaihtoehtoja ulkona: SMART+ ja hämäräantureilla varustetuilla valoilla voit etähallita valojasi älypuhelimella, tietokoneella tai tablet-laitteella. Sinulla ei enää tarvitse olla vaivaa nousta ylös valon kytkemiseen, kun aurinko laskee.

LED STAR+ RELAX & ACTIVE
LED STAR+ RELAX & ACTIVE

LED: VALAISTUKSEN TULEVAISUUS?
 

LED-nauhat, LED-täplät, LED-puutarhapylväät: Tällaisella innovatiivisella ja energiansäästöteknologialla voitaisiin antaa anteeksi ajatus siitä, että perinteisellä lampulla on ollut päivä. Monista ihmisistä sen tutusta muodosta on tullut muotoiluklassikko - siksi on olemassa monia LED-valoja, jotka näyttävät perinteisiltä hehkulampuilta.

Vintage Edition 1906

Niin kutsutun jälkiasennettavan polttimoasennuksen ansiosta nämä helmet sopivat myös perinteisiin lamppupistorasioihin, mikä helpottaa energian säästämistä. Ja mikä parasta: LED-tekniikan ansiosta valaistus voidaan suunnitella niin monilla ainutlaatuisilla tavoilla. LEDVANCE-kokoelmasta löydät muun muassa klassisia vintage-valoja, jotka muistuttavat hiilipoislampun "vanhoja hyviä aikoja". 1906 Edition-LED-valo näyttää henkeäsalpaavasti kauniilta klassisella kynttilänjalkalla ja luo tyylikkään lausunnon, joka on erittäin energiatehokas.

Jos etsit innovatiivisia valaistusratkaisuja, älä etsi pidemmälle kuin LEDVANCE's SMART+ -sarja. Tämä sisältää laajan valikoiman LED-valoja ja sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitettuja valaistuslaitteita, joita voit hallita yhdyskäytävän tai Bluetoothin kautta sovelluksen tai äänikomennon avulla. Itse asiassa monet valot voidaan kytkeä myös suoraan Applen Siri- tai Amazonin kaikuun. Kaiken kaikkiaan olemme täysin uudessa ulottuvuudessa! Ja odotettavissa olevan noin 20 000 tunnin elinkaaren avulla säästät paitsi energiaa, myös lisämukavuutta, koska tarvitset harvoin vaihtaa lamppuja!

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa