Kuluttaja
Country
RGB LED

RGB-LED-LAMPUT

VALAISTUSTEKNIIKAN TULEVAISUUS, JOKA TARJOAA VALTAVASTI LUOVAA POTENTIAALIA

RGB-LED-lamput ovat lampputekniikan seuraava suuri harppaus. Niiden suorituskyky ylittää kaikin tavoin hehkulamput, halogeenilamput ja energiansäästölamput. Ne kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa, kestävät paljon kauemmin ja ovat saatavana kaikissa mahdollisissa väreissä.
RGBW-LED-lampuilla voidaan luoda kodin tiloihin värikkäitä korostusvaloja, ja ylimääräisen diodin ansiosta niillä voidaan myös valaista huoneita tasaisesti puhtaan valkoisella valolla. Hyödynnä projekteissasi tätä nykyaikaista valaistustekniikkaa.

LISÄÄ TYYLIÄ KAIKKIIN KODIN TILOIHIN

RGB LED
 

RGB-LED-lamput korostusten luomiseen

Alkujaan vallankumouksellinen LED-tekniikka on nykyisin vakiintunut ja muuttunut helppokäyttöiseksi. Teollisuus on jo pitkään hyötynyt LED-tekniikan tehokkuudesta, ja nyt samoista eduista voi nauttia myös kotona. RGB-LED-lamput tuovat monipuolisuutta ja vaihtoehtoja kodin valaistussuunnitteluun. Voit esimerkiksi ohjelmoida taloudellisten RGB-LEDien valon värejä sopimaan erilaisiin tunnelmiin ja tilanteisiin. Älypuhelinteknologian ansiosta järjestelmiä on helppo hallita.

Vaihda kirkkaiden ja himmeiden valojen välillä: RGB-LED-valonauhojen monipuolisuuden ansiosta voit räätälöidä niillä valaistukseen juuri haluamasi tunnelman. RGB-lamppujen värivalikoiman lisäksi RGBW-lampuilla voidaan luoda myös erityisen lämpimän valkoinen valo. Ne eivät pelkästään korvaa tavanomaista valaistustekniikkaa vaan parantavat kaikin tavoin valaistuksen toiminnallisuutta ja elinikää.

MITÄ RGB-LED-LAMPUT OVAT JA MITÄ NIILLÄ VOI TEHDÄ?

LED-tekniikassa käytetään nauhaan asennettuja diodeja, jotka pystyvät tuottamaan paljon valoa pienellä energiankulutuksella. RGB-LED-lampussa on kolme diodia, punainenvihreä ja sininen. Niitä sekoitetaan eri voimakkuuksilla, jolloin muodostuu eri värejä. Prosessi perustuu samaan additiiviseen väriensekoitustekniikkaan, jota käytetään televisioissa, tietokonenäytöissä ja litteissä näytöissä. Kun yhden värilähteen valo yhdistyy toisen värin kanssa, tuloksena on uusi ja kirkkaampi valo. Esimerkiksi punainen ja sininen valo tuottavat yhdessä vaalean violetin värin.

MITKÄ OVAT LED-LAMPPUJEN EDUT MUIHIN VALONLÄHTEISIIN VERRATTUNA?

LED-lamppujen dioditekniikan etuja ovat alhainen kytkentäjännite ja vähäinen energiantarve jatkuvassa käytössä. Perinteiseen valaistukseen verrattuna niiden energiankulutus on alhaisempi samalla valoteholla. RGB-diodien käyttöikä lasketaan kymmenissä tuhansissa tunneissa, ja ne ovat myös erittäin kestäviä kytkentäkertojen suhteen. Koska virtaa kytkettäessä jännite on hyvin alhainen, normaalissa sähköliitännässä ja kodin sulakkeessa voidaan käyttää suurtakin määrää LEDejä. Näin voidaan asentaa useita lamppuja myös kotitalouksissa, joiden sisäverkossa on vähän liitäntöjä, ilman uusien asennusta.

MITEN RGB-LEDEJÄ VOIDAAN KÄYTTÄÄ KOTONA JA PÄIVITTÄISESSÄ ELÄMÄSSÄ?

RGB LED
 

RGB- ja RGBW-LEDien käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Varsinainen tekniikka vaatii hyvin vähän tilaa, ja se on usein sijoitettu samankokoisiin lamppuihin kuin perinteiset hehku-, halogeeni- ja loistelamput. Oikean retrofit-muotoilun ansiosta ne sopivat myös monenlaisiin lampunpitimiin upotetuista spottivaloista tunnelmavaloihin, puutarhan polkujen valaistukseen sekä pöytävalaisimiin. RGB-LED-lampuilla voidaan luoda tehokas valaistus keittiöön, työhuoneeseen, kuisteille ja eteisiin sekä poluille ja pihateille.

Ne ovat myös ihanteellisia koko kodin tunnelmavalaistukseen. Koska valon väri on helppo valita, voit säätää valaistusta tarkoitukseen sopivaksi, halusitpa sitten rentoutua ja nauttia musiikista, luoda tunnelmaa illallisvieraiden seurassa tai rauhoittua työpäivän jälkeen. RGBW-LED-lamput tuovat myös harmonisen, yhtenäisen valaistuksen lukunurkkauksiin, työhuoneisiin tai harrastustiloihin sekä mihin tahansa muuhun paikkaan, jossa haluat vähentää silmien rasittumista ja väsymistä.

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa