Kuluttaja
Country

7 vinkkiä älyvalaistukseen

Miksi kotiin kannattaa valita älykäs valaistus? Entä miten kodin valaistuksen saa muutettua älykkääksi ja millainen on ihanteellinen valaistus olohuoneeseen, keittiöön ja työhuoneeseen? Nappaa talteen vinkkimme, miten hyödynnät älyvalaistusta kotonasi mahdollisimman tehokkaasti.

1. Valitse valon värilämpötila huoneen käyttötarkoituksen mukaan.
Esimerkiksi lämmin valkoinen (2700 K) soveltuu oleskelutilojen tunnelmavalaistukseen, kun taas neutraalin valkoinen (4000 K) on ihanteellinen kodin työskentelyalueiden ja harrastetilojen valaisemiseen. Lähellä luonnollista päivänvaloa oleva viileän valkoinen (6500 K) soveltuu puolestaan hyvin työtilojen ja -huoneiden valaisemiseen.

2. Kokeile ja yhdistele älyvaloja rohkeasti ja suunnittele valaistuksesta persoonallinen kokonaisuus!
Väriä vaihtavilla LED-valonauhoilla, yksittäisillä kohdevalaisimilla, valoketjuilla tai samantyylisillä pylväs- ja ulkoseinävalaisimilla stailaat kotisi juhlakuntoon, korostat koristeellisia yksityiskohtia tai valaiset kodin ja pihan tehokkaasti.

3. Hallitse kodin valaistusta kätevästi etänä.
Voit esimerkiksi lomamatkalta käsin kytkeä päälle ja pois kodin ja pihan valoja etäohjauksen avulla ja antaa vaikutelman, että olet kotona, vaikka et olisikaan paikalla.

4. Käytä ulkona valaisimia, joilla on vähintään IP44-luokitus.
Jos valaisimet altistuvat esimerkiksi sadettajien voimakkaille vesisuihkuille, luokituksen on oltava vähintään IP65.

5. Liitä älypistorasioilla kotisi perinteiset sähkölaitteet SMART+ WiFi sovellukseen.
Näin voit esimerkiksi ajastaa valaisimet kytkeytymään päälle tiettyyn kellonaikaan sekä seurata niiden energiankulutusta.

6. Asenna LEDVANCE SMART+ WiFi -sovellus jokaisen perheenjäsenesi puhelimeen tai tablettiin.
Tällöin perheenjäsenesi voivat hallita älyvalaisimien ominaisuuksia omilta laitteiltaan. Tai linkitä SMART+ WiFi sovellus Amazon Alexa tai Google Assistant älykaiutinjärjestelmään, niin valaistuksen ohjaus onnistuu kätevästi äänikomennoilla.

7. Aloita kotisi valaistuksen muuttaminen älykkääksi yhdellä valonlähteellä.
Älyvalaistuksen testaaminen onnistuu matalalla kynnyksellä, sillä siihen ei tarvita kuin WiFi-tukiasema, älypuhelin ja parikymmentä euroa maksava älylamppu. Kun älyvalojen ominaisuudet ja lukuisat mahdollisuudet ovat tulleet tutuiksi, voi niitä lisätä tarpeen mukaan.

SMART+ WiFi -tuotteet

LISÄÄ WIFI-TUOTTEITA ON VERKKOKUVASTOSSAMME

OSTA LEDVANCE SMART+ WIFI -TUOTTEET JÄLLEENMYYJÄLTÄMME*

* Siirryt kumppanijälleenmyyjämme sivustolle. Lisätietoja, julkaisijatiedot, ehdot ja peruutusoikeudet löydät jälleenmyyjämme omilta sivuilta.

SMART+-TUKI

Onko sinulla SMART+-tuotteeseemme liittyvä ongelma? Autamme mielellämme.

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa