Kuluttaja
Country

SMART+ – USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET
ZIGBEE-TUOTTEET

SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET

1. YLEISTÄ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEISTA

Zigbee on langaton tiedonsiirtostandardi, joka toimii 2,4 GHz:n taajuudella. Se tukee mesh-verkon verkottamista monta-moneen-verkkotiedonsiirrolla, ja sitä käytetään pääasiassa älykotijärjestelmissä. Zigbeen monta-moneen-verkkotopologia mahdollistaa suurikokoisen viestintäverkon, johon yhdistetyt Zigbee-tuotteet toistavat Zigbee-signaalin ja laajentavat siten verkon kattavuutta. Kun käytössäsi on yhteensopiva älykotijärjestelmä, jossa on sisäänrakennettu Zigbee-yhdyskäytävä, voit ohjata Zigbee-tuotteita älypuhelimella tai tabletilla. Tällä hetkellä markkinoilla on useita erilaisia Zigbee-versioita, joista Zigbee Light Link ja Zigbee Home Automation edustavat kahta vanhempaa versiota ja Zigbee 3.0 on Zigbee-standardin uusin versio.

Zigbee Light Link kehitettiin alun perin erityisesti valon hallintaa varten, minkä vuoksi se poikkeaa soveltamisalaltaan Zigbee-kaksosestaan Zigbee Home Automation. Zigbee 3.0 on uusin Zigbee-versio, joka on yhdistelmä versioista Zigbee Light Link ja Zigbee Home Automation. Zigbee 3.0 mahdollistaa erilaisten Zigbee-versioiden yhteentoimivuuden ja tarjoaa paremman tietoturvan. Tämä parempi tietoturvataso varmistetaan QR-koodilla, joka painetaan jokaiseen SMART+ Zigbee 3.0 -tuotteeseen. QR-koodin avulla voidaan muodostaa laitepari sellaisten yhteensopivien järjestelmien kanssa, jotka tukevat tätä Zigbee 3.0 -ominaisuutta. SMART+ Zigbee -tuotevalikoimamme pohjautui aikaisemmin Zigbee Light Link -versioon, mutta jatkossa käytössä on Zigbee 3.0. Kaikki SMART+Zigbee 3.0-tuotteet ovat tietenkin takautuvasti yhteensopivia kaikkien aiempien Zigbee-versioiden kanssa.

LEDVANCE tarjoaa laajan valikoiman SMART+ Zigbee -tuotteita. Näitä SMART+ Zigbee -tuotteita voidaan yleisesti käyttää kaikissa yhteensopivissa, Zigbee-standardiin pohjautuvissa älykotijärjestelmissä. Suosittelemme kuitenkin käyttämään SMART+ Zigbee -tuotteita virallisten kumppanijärjestelmiemme kanssa. Viralliset kumppaniälykotijärjestelmät luetellaan SMART+-verkkosivustolla ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit). SMART+ Zigbee -tuotevalikoima on helppo tunnistaa jokaisessa SMART+ Zigbee -tuotepakkauksessa olevasta virallisesta Zigbee-logosta.

1.3.1. MISTÄ TIEDÄN KÄYTTÄÄKÖ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEENI ZIGBEE 3.0- VAI ZIGBEE LIGHT LINK -VERSIOTA, JOS PAKKAUS ON HÄVITETTY?

SMART+ Zigbee 3.0 -tuotteet erottaa SMART+ Zigbee Light Link -tuotteista itse tuotteessa olevasta QR-koodista. Jos SMART+ Zigbee -tuotteeseesi on painettu QR-koodi, se on Zigbee 3.0 -tuote.

Sekaannusten välttämiseksi kannattaa muistaa, että SMART+ Bluetooth -tuotteissammekin on QR-koodi, mutta niiden tekniikka ei ole yhteensopivaa Zigbee- tai SMART+ Zigbee -tuotteiden kanssa. SMART+ Bluetooth -tuotteet voidaan erottaa SMART+ Zigbee -tuotteista pakkauksen merkinnästä (Bluetooth-tarra tai teksti ”Works with Apple HomeKit”) ja tuotteeseen painetusta Bluetooth-tunnistenumerosta (kahdeksannumeroinen koodi).

1.3.2. VOINKO PÄIVITTÄÄ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEIDEN LAITEHJELMISTON ZIGBEE LIGHT LINK -VERSIOSTA ZIGBEE 3.0 -VERSIOON?

Et. SMART+ Zigbee -tuotteita ei voi päivittää versiosta Zigbee Light Link versioon Zigbee 3.0 tai päinvastoin. Syynä on Zigbee-versioiden erilainen laitteisto – uusi laitteisto lisää tietoturvaa uusimmassa Zigbee-versiossa Zigbee 3.0.Siitä huolimatta SMART+ Zigbee 3.0 -tuotteet ovat täysin yhteensopivia kaikkien aiempien Zigbee-standardien kanssa.

1.3.3. VOINKO OHJATA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA SUORAAN JA YKSINOMAAN ÄLYPUHELIMELLANI?
 

Älypuhelimen lisäksi tarvitset yhteensopivan ohjausyksikön, joka pystyy viestimään Zigbee-standardilla ja ohjaamaan SMART+ Zigbee -tuotteita. Se voi olla yhteensopiva, Zigbee-ominaisuudella varustettu älykotijärjestelmä tai yhteensopiva ääniapuohjelma, jossa on sisäänrakennettu Zigbee-keskitin. Saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen, kun ohjaat SMART+ Zigbee -tuotteitamme jollain virallisista kumppanijärjestelmistä. Lisätietoja kumppaniälykotijärjestelmistä on SMART+-verkkosivustolla ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

2. SMART+ ZIGBEE -LAMPUT

2.1.1. MITÄ TARVITSEN SMART+ ZIGBEE -LAMPPUJEN KÄYTTÖÖNOTTOON?

Tarvitset älykotijärjestelmän, jonka kanssa toimii joko Zigbee Light Link tai Zigbee 3.0. Tällaisiin älykotijärjestelmiin tarvitaan yleensä älykodin ohjausyksikkö (kutsutaan usein yhdyskäytäväksi, sillaksi tai keskittimeksi), Internet-yhteys asennusta varten ja yhteensopiva Android- tai iOS-mobiililaite, jossa on järjestelmää vastaava älykotisovellus. Kumppaniälykotijärjestelmät luetellaan SMART+-verkkosivustolla ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

2.1.2. OVATKO SMART+ ZIGBEE -LAMPUT KOOTTAVIA?
 

Kaikki SMART+ Zigbee -lamput ovat heti käyttövalmiita, joten niitä ei tarvitse koota.

2.2.1. MITEN SMART+ ZIGBEE -LAMPUT PÄIVITETÄÄN?

SMART+ Zigbee -lamppuihin voidaan ladata ilmaisia ohjelmistopäivityksiä, joilla esimerkiksi parannetaan käytettävyyttä tai lisätään uusia toimintoja tai ominaisuuksia. Uuden laiteohjelmiston asentamista varten SMART+ Zigbee -lamput on yhdistettävä kumppaniälykotijärjestelmään, joka on valtuutettu asentamaan laiteohjelmistomme. Tällä hetkellä laiteohjelmistopäivityksiä tekemään valtuutetut järjestelmät ovat Schwaiger Home4You ja Qivicon/Telekom Magenta SmartHome. Tarkista usein kysyttyjen kysymysten kohdasta 2 (SMART+ ja kumppanit), onko käyttämäsi älykotijärjestelmä yksi kumppanijärjestelmistämme ja tukeeko se laiteohjelmistopäivityksiä.


2.2.2. VOINKO OHJATA SMART+ ZIGBEE -LAMPPUJA ILMAN ÄLYPUHELINTA TAI TABLETTIA JA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ?
 

Kyllä. Voit myös ohjata SMART+ Zigbee -lamppuja suoraan SMART+ Switch- tai Switch Mini -kytkimillä, jotka tukevat Touchlink-yhteyttä. Touchlink-yhteyden käyttöohjeet ovat kysymyskohdassa 5.2.2. (MITEN OHJAAN MUITA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA SMART+ ZIGBEE SWITCH -KYTKIMELLÄ ILMAN ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ (TOUCHLINK-YHTEYDELLÄ)?).

Huomaa, että SMART+ Zigbee-kytkimet eivät ole enää yhteensopivia Zigbee 3.0 -tuotteidemme kanssa, katso kohta 1.3.1. (MITEN SAAN SELVILLE, KÄYTTÄÄKÖ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEENI ZIGBEE 3.0:AA VAI ZIGBEE LIGHT LINKIÄ, VAIKKA OLEN HUKANNUT PAKKAUKSEN?). 


2.2.3. MITEN SMART+ ZIGBEE -LAMPUT YHDISTETÄÄN YHTEENSOPIVAAN JÄRJESTELMÄÄN?
 

SMART+ Zigbee -lamppujen on oltava laiteparinmuodostustilassa, jotta voit yhdistää ne yhteensopivaan järjestelmään. Helpoin tapa asettaa SMART+ Zigbee -lamput laiteparinmuodostustilaan on palauttaa tehdasasetukset ja kytkeä ne sitten verkkovirtaan. Kun kytket SMART+ Zigbee -lampun virran päälle ensimmäisen kerran, se on automaattisesti laiteparinmuodostustilassa. Lisätietoja laiteparin muodostuksesta eri järjestelmien kanssa on kunkin valmistajan omissa ohjeissa ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).


2.2.4. VOINKO KÄYTTÄÄ SMART+ ZIGBEE -LAMPPUJA PERINTEISELLÄ VALOKATKAISIMELLA?
 

Kyllä. Voit sytyttää ja sammuttaa SMART+ Zigbee -lamput perinteisellä valokatkaisimella. Valokatkaisimen (virtakytkimen) painaminen sytyttää sähköverkkoon kytketyt SMART+ Zigbee -lamput oletusasetuksilla. Lisätietoja oletusasetuksista on kysymyskohdassa 2.3.1 (MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -LAMPPUJEN OLETUSASETUS?).


2.2.5. VOINKO HIMMENTÄÄ SMART+ ZIGBEE -LAMPPUJA TAVALLISELLA HIMMENTIMELLÄ?
 

Et. SMART+ Zigbee -lamppuja ei voi himmentää tavallisella himmentimellä. Voit tietenkin himmentää SMART+ Zigbee -lamppuja yhteensopivalla Zigbee-älykotijärjestelmällä tai SMART+ Zigbee -kytkimillä.

2.3.1. MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -LAMPPUJEN OLETUSASETUS?
 

SMART+ Zigbee -lamppujen oletusasetus riippuu niiden Zigbee-versiosta:

a) SMART+ Zigbee Light Link -lamput:
Kun kyseessä on Zigbee Light Link -lamppu, oletuksena eli tehdasasetuksena on 100 prosentin kirkkaus ja lämmin valkoinen valo. Älykotijärjestelmästäsi riippuen voit muuttaa oletusasetuksen asetuksista.

b) SMART+ Zigbee 3.0 -lamput:
Kun kyseessä on Zigbee 3.0 -lamppu, oletusasetuksena on viimeksi käytetty asetus. Viimeksi käytetty asetus tallennetaan 30 sekunnin kuluttua, ja se sisältää lampun valon kirkkauden ja värin tai värilämpötilan.

Lisätietoja SMART+ Zigbee -tuotteen Zigbee-version tunnistamisesta on kohdassa 1.3.1. (MISTÄ TIEDÄN KÄYTTÄÄKÖ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEENI ZIGBEE 3.0- VAI ZIGBEE LIGHT LINK -VERSIOTA, JOS PAKKAUS ON HÄVITETTY?).


2.3.2. MITÄ SMART+ ZIGBEE -LAMPPUJA ON SAATAVANA JA MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA?
 

Saatavana olevat SMART+ Zigbee -tuotteet löytyvät täältä.2.3.3. MITÄ SMART+ ZIGBEE -LAMPUILLE TAPAHTUU SÄHKÖKATKON SATTUESSA?

Kun sähkö palautuu, virtalähteeseen kytketyt SMART+ Zigbee -lamput siirtyvät oletusasetuksiin. Lisätietoja oletusasetuksista on kysymyskohdassa 2.3.1 (MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -LAMPPUJEN OLETUSASETUS?).

2.3.4. MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -LAMPPUJEN LANGATTOMAN YHTEYDEN KANTAMA?

SMART+ Zigbee -lamput käyttävät langatonta Zigbee-standardia, jonka langaton taajuus on samanlainen kuin Wi-Fi-yhteydellä. Tämä tarkoittaa, että yhteys toimii tietyssä määrin seinien läpi. Rakennuksen rakennusmateriaali ja seinän kaltaiset esteet voivat joissain tiloissa heikentää signaalia. Signaali ei myöskään läpäise pintoja, jotka on tehty sähköä johtavasta materiaalista.

Kunhan Zigbee-signaali ei ole heikentynyt, se kantaa jopa 30 metriä kahden SMART+ Zigbee -tuotteen välillä. Lisäksi jokainen virtalähteeseen ja samaan verkkoon kytketty SMART+ Zigbee -tuote toistaa Zigbee-signaalia.

2.3.5. MITEN SMART+ ZIGBEE -LAMPUT NOLLATAAN?
 

Yksittäisiä SMART+ Zigbee -lamppuja voidaan nollata tehdasasetuksiin ja määrittää uudelleen ilman koko älykotijärjestelmän asentamista uudelleen. Yksinkertaisesti poista lamppu älykotijärjestelmästä tai nollaa se manuaalisesti seuraavien ohjeiden avulla:

a) SMART+ Zigbee Light Link -lamppujen nollaus:
Nollaa SMART+ Zigbee Light Link -lamppu tehdasasetuksiin kytkemällä se päälle viideksi sekunniksi ja pois päältä viideksi sekunniksi viisi kertaa peräkkäin. Kytke sitten virta uudelleen ja odota, kunnes lamppu vilkkuu kerran lyhyesti vahvistuksena. Sitten voit lisätä SMART+ Zigbee -lampun uudelleen älykotijärjestelmään.

b) SMART+ Zigbee 3.0 RGBW -lamppujen nollaus:
Nollaa SMART+ Zigbee 3.0 RGBW -lamppu tehdasasetuksiin kytkemällä se päälle viideksi sekunniksi ja pois päältä viideksi sekunniksi viisi kertaa peräkkäin. Kun kytket virran jälleen päälle, lamppu vahvistaa nollauksen väläyttämällä sinistä, vihreää ja punaista valoa. Tämän jälkeen voit lisätä sen uudelleen älykotijärjestelmään.

c) SMART+ Zigbee 3.0 Tunable White -lamppujen nollaus:
Nollaa SMART+ Zigbee 3.0 Tunable White -lamppu tehdasasetuksiin kytkemällä se päälle viideksi sekunniksi ja pois päältä viideksi sekunniksi viisi kertaa peräkkäin. Kun kytket virran jälleen päälle, lamppu vahvistaa nollauksen väläyttämällä kaksi kertaa kylmää ja lämmintä valkoista valoa. Tämän jälkeen voit lisätä sen uudelleen älykotijärjestelmään.

d) SMART+ Zigbee 3.0 Dimmable -lamppujen nollaus:
Nollaa SMART+ Zigbee 3.0 Dimmable -lamppu tehdasasetuksiin kytkemällä se päälle viideksi sekunniksi ja pois päältä viideksi sekunniksi viisi kertaa peräkkäin. Kun kytket virran jälleen päälle, lamppu vahvistaa nollauksen säätämällä valoa kolme kertaa himmeästä kirkkaaseen. Tämän jälkeen voit lisätä sen uudelleen älykotijärjestelmään.

2.4.1. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -LAMPPU EI TOIMI?


Tarkista yleisimmät virhetyypit käymällä läpi seuraava tarkistuslista. Jos et saa itse ratkaistua ongelmaa, ota yhteyttä tukipalveluumme klikkaamalla seuraavaa linkkiä .

a) Tarkista virransyöttö:
Varmista, että SMART+ Zigbee -lamppu on kytketty toimivaan virtalähteeseen ja että lampun virta on kytketty päälle. Lamppu voi vastaanottaa komentoja vain, kun virta- eli valokatkaisin on kytketty päälle.

b) Uudelleenkäynnistys:
Irrota kyseinen SMART+ Zigbee -lamppu virtalähteestä 30 sekunnin ajaksi. Kun SMART+ Zigbee -lamppu on kytketty uudelleen virtalähteeseen, järjestelmän ja SMART+ Zigbee -lampun välisen yhteyden uudelleen muodostamiseen saattaa kulua jopa 3 minuuttia. Jos SMART+ Zigbee -lamppu ei vieläkään yhdisty, käynnistä älykotijärjestelmä, sen sovellus ja älypuhelin tai tabletti uudelleen.

c) Vähennä häiriötekijöitä:
Erilaiset ulkoiset tekijät voivat häiritä SMART+-tuotteen toimivuutta. Ehkäise näitä tekijöitä seuraavalla tavalla:

– Lyhennä Smart+ Zigbee -tuotteen, älykotisovelluksen sisältävän älypuhelimen tai tabletin etäisyyttä ohjausyksikköön tai älykotijärjestelmän seuraavaan Zigbee-verkon jäseneen.

– Sammuta laitteet, jotka tuottavat ylimääräistä tietoliikennettä 2,4 GHz:n taajuudella SMART+ Zigbee -tuotteiden ja älykotijärjestelmän välittömässä läheisyydessä.

– Sähköä johtavasta materiaalista valmistetut pinnat voivat vaikuttaa kielteisesti Zigbee-signaaliin. Yritä poistaa ne. Myös seinien kaltaiset esteet voivat heikentää kantamaa.

d) Tarkista Internet- ja Wi-Fi-yhteydet:
Jos käytät älykotijärjestelmää, varmista, että sillä on toimiva verkkoyhteys niin kotiverkkoon/Wi-Fi-reitittimeen kuin Internetiin. Voit tehdä tämän avaamalla älykotisovelluksen ja varmistamalla, että älypuhelin tai muu käyttämäsi laite on yhdistetty älykotijärjestelmän kanssa samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos näin ei ole, käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen ja irrota älykotijärjestelmän pistoke pistorasiasta vähintään 10 sekunnin ajaksi ja kytke se sitten takaisin.

e) Lisää uudelleen järjestelmään:
Joskus auttaa, kun nollaat kyseisen SMART+ Zigbee -lampun ja yhdistät sen uudelleen älykotijärjestelmään.
Yritä ensin poistaa SMART+ Zigbee -lamppu älykotijärjestelmästä kyseisen järjestelmän omalla sovelluksella. Jos se ei onnistu, SMART+-tuotteet voi nollata myös ilman sovellusta. Ohjeet ovat kysymyskohdassa 2.3.5. (MITEN SMART+ ZIGBEE -LAMPUT NOLLATAAN?).

Tämän jälkeen voit yhdistää SMART+ Zigbee -lampun takaisin älykotijärjestelmään.

f) Lähetä sähköpostia tukipalveluun:
Jos SMART+ Zigbee -lamppu ei edelleenkään toimi odotetulla tavalla, ota yhteyttä tukipalveluumme. Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.


2.4.2. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -LAMPPU EI NÄYTÄ ÄLYKOTISOVELLUKSESSA VALITSEMIANI VÄRIASETUKSIA?
 

Tarkista ensin, että SMART+ Zigbee -lamppusi pystyy näyttämään valitsemasi värin. Merkinnällä ”Multicolor” (monivärinen) merkityt tuotteet voivat näyttää RGBW-värejä, ”Tunable White” (säädettävä valkoinen) -merkinnällä merkityt tuotteet erityyppisiä valkoisia värilämpötiloja ja ”Dimmable” (himmennettävä) -merkityt tuotteet puolestaan voivat vain säätää valon kirkkautta. Jos ongelma ei ratkennut, tutustu kohtaan 2.4.1. (MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -LAMPPU EI TOIMI?).


2.4.3. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS EDELLISET VASTAUKSET EIVÄT RATKAISSEET ONGELMAANI?
 

Lisäohjeita on usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit). Jos et edelleenkään saanut vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä suoraan tukipalveluumme. Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

3. SMART+ ZIGBEE -VALAISIMET

3.1.1. MITÄ TARVITSEN SMART+ ZIGBEE -VALAISINTEN KÄYTTÖÖNOTTOON?
 

Tarvitset älykotijärjestelmän, jonka kanssa toimii joko Zigbee Light Link tai Zigbee 3.0. Tällaisiin älykotijärjestelmiin tarvitaan yleensä älykodin ohjausyksikkö (kutsutaan usein yhdyskäytäväksi, sillaksi tai keskittimeksi), Internet-yhteys asennusta varten ja yhteensopiva Android- tai iOS-mobiililaite, jossa on järjestelmää vastaava älykotisovellus. Kumppaniälykotijärjestelmät luetellaan SMART+-verkkosivustolla ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

3.1.2. OVATKO SMART+ ZIGBEE -VALAISIMET KOOTTAVIA?
 

Suurin osa SMART+ Zigbee -valaisimista on heti käyttövalmiita, joten niitä ei tarvitse koota. Koottavat SMART+ Zigbee -valaisimet sisältävät kuitenkin kaikki kokoamiseen tarvittavat osat, mukaan lukien virtalähteet, asennustarvikkeet tai jatkokaapelit. Tarkat tiedot ovat tuotepakkaukseen sisältyvissä asennusohjeissa. Jos SMART+ Zigbee -valaisin ei toimi kunnolla kokoamisen jälkeen, katso kysymyskohta 3.4.1. (MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -VALAISIN EI TOIMI?).

3.2.1. MITEN SMART+ ZIGBEE -VALAISIMET PÄIVITETÄÄN?
 

SMART+ Zigbee -valaisimiin voidaan ladata ilmaisia ohjelmistopäivityksiä, joilla esimerkiksi parannetaan käytettävyyttä tai lisätään uusia toimintoja tai ominaisuuksia. Uuden laiteohjelmiston asentamista varten SMART+ Zigbee -valaisimet on yhdistettävä kumppaniälykotijärjestelmään, joka on valtuutettu asentamaan laiteohjelmistomme. Tällä hetkellä laiteohjelmistopäivityksiä tekemään valtuutetut järjestelmät ovat Schwaiger Home4You ja Qivicon/Telekom Magenta SmartHome. Tarkista usein kysyttyjen kysymysten kohdasta 2 (SMART+ ja kumppanit), onko käyttämäsi älykotijärjestelmä yksi kumppanijärjestelmistämme ja tukeeko se laiteohjelmistopäivityksiä.


3.2.2. VOINKO OHJATA SMART+ ZIGBEE -VALAISIMIA ILMAN ÄLYPUHELINTA TAI TABLETTIA JA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ?
 

Kyllä. Voit myös ohjata SMART+ Zigbee -valaisimia suoraan SMART+ Switch- tai Switch Mini -kytkimillä, jotka tukevat Touchlink-yhteyttä. Touchlink-yhteyden käyttöohjeet ovat kysymyskohdassa 5.2.2. (MITEN OHJAAN MUITA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA SMART+ ZIGBEE SWITCH -KYTKIMELLÄ ILMAN ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ (TOUCHLINK-YHTEYDELLÄ)?).

Huomaa, että SMART+ Zigbee-kytkimet eivät ole enää yhteensopivia Zigbee 3.0 -tuotteidemme kanssa, katso kohta 1.3.1. (MITEN SAAN SELVILLE, KÄYTTÄÄKÖ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEENI ZIGBEE 3.0:AA VAI ZIGBEE LIGHT LINKIÄ, VAIKKA OLEN HUKANNUT PAKKAUKSEN?). 


3.2.3. MITEN SMART+ ZIGBEE -VALAISIMET YHDISTETÄÄN YHTEENSOPIVAAN JÄRJESTELMÄÄN?
 

SMART+ Zigbee -lamppujen on oltava laiteparinmuodostustilassa, jotta voit yhdistää ne yhteensopivaan järjestelmään. Helpoin tapa asettaa SMART+ Zigbee -lamput laiteparinmuodostustilaan on palauttaa tehdasasetukset ja kytkeä ne sitten verkkovirtaan. Kun kytket SMART+ Zigbee -valaisimen virran päälle ensimmäisen kerran, se on automaattisesti laiteparinmuodostustilassa. Lisätietoja laiteparin muodostuksesta eri järjestelmien kanssa on kunkin valmistajan omissa ohjeissa ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).


3.2.4. VOINKO KÄYTTÄÄ SMART+ ZIGBEE -VALAISIMIA PERINTEISELLÄ VALOKATKAISIMELLA?
 

Kyllä. Voit sytyttää ja sammuttaa SMART+ Zigbee -valaisimet perinteisellä valokatkaisimella. Valokatkaisimen (virtakytkimen) painaminen sytyttää sähköverkkoon kytketyt SMART+ Zigbee -valaisimet oletusasetuksilla. Lisätietoja oletusasetuksista on kysymyskohdassa 3.3.1 (MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -VALAISINTEN OLETUSASETUS?).

3.2.5. VOINKO HIMMENTÄÄ SMART+ ZIGBEE -VALAISIMIA TAVALLISELLA HIMMENTIMELLÄ?
 

Et. SMART+ Zigbee -valaisimia ei voi himmentää tavallisella himmentimellä. Voit tietenkin himmentää SMART+ Zigbee -valaisimia yhteensopivalla Zigbee-älykotijärjestelmällä tai SMART+ Zigbee -kytkimillä.

3.3.1. MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -VALAISINTEN OLETUSASETUS?
 

SMART+ Zigbee -valaisinten oletusasetus riippuu niiden Zigbee-versiosta:

a) SMART+ Zigbee Light Link -valaisimet:
Zigbee Light Link -tuotteissa oletuksena eli tehdasasetuksena on 100 prosentin kirkkaus ja lämmin valkoinen valo. Älykotijärjestelmästäsi riippuen voit muuttaa oletusasetuksen asetuksista.

b) SMART+ Zigbee 3.0 -valaisimet:
Zigbee 3.0 -tuotteissa oletusasetuksena on viimeksi käytetty asetus. Viimeksi käytetty asetus tallennetaan 30 sekunnin kuluttua, ja se sisältää valaisimen valon kirkkauden ja värin tai värilämpötilan.
 
Lisätietoja SMART+ Zigbee -tuotteen Zigbee-version tunnistamisesta on kysymyskohdassa 1.3.1. (MISTÄ TIEDÄN KÄYTTÄÄKÖ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEENI ZIGBEE 3.0- VAI ZIGBEE LIGHT LINK -VERSIOTA, JOS PAKKAUS ON HÄVITETTY?).


3.3.2. MITÄ SMART+ ZIGBEE -VALAISIMIA ON SAATAVANA JA MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA?
 

Saatavana olevat SMART+ Zigbee -tuotteet löytyvät täältä.


3.3.3. VOIKO SMART+ FLEX MULTICOLOR -NAUHAA JATKAA?
 

Kyllä. SMART+ Flex Multicolor tukee yhteensä 6 metrin mittaista LED-nauhaa. Voit liittää yhteen enintään 10 joustavaa LED-nauhan pätkää, joiden pituus on 60 cm. Lisätietoja saat SMART+ Flex -laitteen käyttöohjeesta. 

3.3.4. VOIKO SMART+ BLUETOOTH OUTDOOR FLEX MULTICOLOR -NAUHAA JATKAA?
 

Huomaa, että sääsuojauksen vuoksi SMART+ Bluetooth Outdoor Flex -tuotteeseen ei voi asentaa jatkeita.

3.3.5. VOIKO SMART+ GARDENPOLE MULTICOLOR- TAI SMART+ GARDENPOLE MINI MULTICOLOR -TUOTTEITA JATKAA?
 

Kyllä. SMART+ Gardenpole Multicolor ja SMART+ Gardenpole Mini Multicolor -valaisimia voi jatkaa enintään kahdella SMART+ Gardenpole Extension -jatkesarjalla tai SMART+ Gardenpole Mini Extension -jatkesarjalla. SMART+ Gardenpole Multicolor -valaisimen kohdalla se tarkoittaa enintään 11 pylvästä, joista syntyy yhteensä 23 metrin pituinen sarja (sis. johdot ja virtaliittimet). SMART+ Gardenpole Mini Multicolor -valaisimen kohdalla se tarkoittaa enintään 11 minipylvästä, joista syntyy yhteensä 11 metrin pituinen sarja (sis. johdot ja virtaliittimet).


3.3.6. MITÄ SMART+ ZIGBEE -VALAISIMILLE TAPAHTUU SÄHKÖKATKON SATTUESSA?

 

Kun sähkö palautuu, virtalähteeseen kytketyt SMART+ Zigbee -valaisimet siirtyvät oletusasetuksiin. Lisätietoja oletusasetuksista on kysymyskohdassa 3.3.1 (MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -VALAISINTEN OLETUSASETUS?).


3.3.7. MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -VALAISINTEN LANGATTOMAN YHTEYDEN KANTAMA?
 

SMART+ Zigbee -valaisimet käyttävät langatonta Zigbee-standardia, jonka langaton taajuus on samanlainen kuin Wi-Fi-yhteydellä. Tämä tarkoittaa, että yhteys toimii tietyssä määrin seinien läpi. Rakennuksen rakennusmateriaali ja seinän kaltaiset esteet voivat joissain tiloissa heikentää signaalia. Signaali ei myöskään läpäise pintoja, jotka on tehty sähköä johtavasta materiaalista.

Kunhan Zigbee-signaali ei ole heikentynyt, se kantaa jopa 30 metriä kahden SMART+ Zigbee -tuotteen välillä. Lisäksi jokainen virtalähteeseen ja samaan verkkoon kytketty SMART+ Zigbee -tuote toistaa Zigbee-signaalia.

3.3.8. MITEN SMART+ ZIGBEE -VALAISIMET NOLLATAAN?
 

Yksittäisiä SMART+ Zigbee -valaisimia voidaan nollata tehdasasetuksiin ja määrittää uudelleen ilman koko älykotijärjestelmän asentamista uudelleen. Yksinkertaisesti poista valaisin älykotijärjestelmästä tai nollaa se manuaalisesti seuraavien ohjeiden avulla:

a) SMART+ Zigbee Light Link -valaisinten nollaus:
Nollaa SMART+ Zigbee Light Link -valaisin tehdasasetuksiin kytkemällä se päälle viideksi sekunniksi ja pois päältä viideksi sekunniksi viisi kertaa peräkkäin. Kytke sitten virta uudelleen ja odota, kunnes valaisin vilkkuu kerran lyhyesti vahvistuksena. Sitten voit lisätä SMART+ Zigbee -valaisimen uudelleen älykotijärjestelmään.

b) SMART+ Zigbee 3.0 RGBW -valaisinten nollaus:
Nollaa SMART+ Zigbee 3.0 RGBW -valaisin tehdasasetuksiin kytkemällä se päälle viideksi sekunniksi ja pois päältä viideksi sekunniksi viisi kertaa peräkkäin. Kun kytket virran jälleen päälle, valaisin vahvistaa nollauksen väläyttämällä sinistä, vihreää ja punaista valoa. Tämän jälkeen voit lisätä sen uudelleen älykotijärjestelmään.

c) SMART+ Zigbee 3.0 Tunable White -valaisinten nollaus:
Nollaa SMART+ Zigbee 3.0 Tunable White -valaisin tehdasasetuksiin kytkemällä se päälle viideksi sekunniksi ja pois päältä viideksi sekunniksi viisi kertaa peräkkäin. Kun kytket virran jälleen päälle, valaisin vahvistaa nollauksen väläyttämällä kaksi kertaa kylmää ja lämmintä valkoista valoa. Tämän jälkeen voit lisätä sen uudelleen älykotijärjestelmään.

3.4.1. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -VALAISIN EI TOIMI?

Tarkista yleisimmät virhetyypit käymällä läpi seuraava tarkistuslista. Jos et saa itse ratkaistua ongelmaa, ota yhteyttä tukipalveluumme klikkaamalla seuraavaa linkkiä .

a) Tarkista, että kaikki osat on asennettu oikein:
1. Seuraavissa SMART+ Zigbee -valaisimissa virtalähteen ja valaisimen väliset liittimet on kytkettävä tietyssä kulmassa ja tietynsuuntaisesti. Oikean kulman ja suunnan voi päätellä liitinjohtojen molempien päiden merkkilovista:

– SMART+ Outdoor Flex Multicolor

– SMART+ Gardenpole Multicolor

– SMART+ Gardenpole Multicolor Extension

– SMART+ Gardenpole Mini Multicolor

– SMART+ Gardenpole Mini Multicolor Extension

2. Näiden SMART+ Zigbee -valaisinten liittimien päissä on merkit, jotka osoittavat oikean liitossuunnan kahden osan välillä. Varmista aina, että kahden liitetyn osan väliset merkit vastaavat toisiaan:

– SMART+ Flex 3P Multicolor

– SMART+ Flex Extension Multicolor

3. Seuraavat SMART+ Zigbee -valaisimet on johdotettava manuaalisesti virtalähteeseen. Varmista, että eri johdot on kytketty oikeaan vastineeseen ja että johdot ovat kunnolla kiinni virtaliitännän pidikkeessä. Huomaa, että seuraavien valaisimien johdottamiseen tarvitaan sähköasentaja:

– SMART+ Outdoor Lantern Multicolor

– SMART+ Outdoor Lantern Modern Wall Multicolor

– SMART+ Ceiling Tunable White

– SMART+ Tibea Ceiling

– SMART+ Tibea Pendant

– SMART+ Tibea Mini

b) Tarkista virransyöttö:
Varmista, että SMART+ Zigbee -valaisin on kytketty toimivaan virtalähteeseen ja että lampun virta on kytketty päälle. Valaisin voi vastaanottaa komentoja vain, kun virta- eli valokatkaisin on kytketty päälle.

c) Uudelleenkäynnistys:
Irrota kyseinen SMART+ Zigbee -valaisin virtalähteestä 30 sekunnin ajaksi. Kun SMART+ Zigbee -valaisin on kytketty uudelleen virtalähteeseen, järjestelmän ja SMART+ Zigbee -valaisimen välisen yhteyden muodostamiseen uudelleen saattaa kulua jopa 3 minuuttia. Jos valaisin ei vieläkään yhdisty, käynnistä älykotijärjestelmä, sen sovellus ja älypuhelin tai tabletti uudelleen.

d) Vähennä häiriötekijöitä:
Erilaiset ulkoiset tekijät voivat häiritä SMART+-tuotteen toimivuutta. Ehkäise näitä tekijöitä seuraavalla tavalla:

– Lyhennä Smart+ Zigbee -tuotteen, älykotisovelluksen sisältävän älypuhelimen tai tabletin etäisyyttä ohjausyksikköön tai älykotijärjestelmän seuraavaan Zigbee-verkon jäseneen.

– Sammuta laitteet, jotka tuottavat ylimääräistä tietoliikennettä 2,4 GHz:n taajuudella SMART+-tuotteiden ja älykotijärjestelmän välittömässä läheisyydessä.

– Sähköä johtavasta materiaalista valmistetut pinnat voivat vaikuttaa kielteisesti Zigbee-signaaliin. Yritä poistaa ne. Myös seinien kaltaiset esteet voivat heikentää kantamaa.

e) Tarkista Internet- ja Wi-Fi-yhteydet:
Jos käytät älykotijärjestelmää, varmista, että sillä on toimiva verkkoyhteys niin kotiverkkoon/Wi-Fi-reitittimeen kuin Internetiin. Voit tehdä tämän avaamalla älykotisovelluksen ja varmistamalla, että älypuhelin tai muu käyttämäsi laite on yhdistetty älykotijärjestelmän kanssa samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos näin ei ole, käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen ja irrota älykotijärjestelmän pistoke pistorasiasta vähintään 10 sekunnin ajaksi ja kytke se sitten takaisin.

f) Lisää uudelleen järjestelmään:
Joskus auttaa, kun nollaat kyseisen SMART+ Zigbee -valaisimen ja yhdistät sen uudelleen älykotijärjestelmään.

Yritä ensin poistaa SMART+ Zigbee -valaisin älykotijärjestelmästä kyseisen järjestelmän omalla sovelluksella. Jos se ei onnistu, SMART+-tuotteet voi nollata myös ilman sovellusta. Ohjeet ovat kysymyskohdassa 3.3.8 (MITEN SMART+ ZIGBEE -VALAISIMET NOLLATAAN?).

Tämän jälkeen voit yhdistää SMART+ Zigbee -valaisimen takaisin älykotijärjestelmään.

g) Lähetä sähköpostia tukipalveluun:

Jos SMART+ Zigbee -valaisin ei edelleenkään toimi odotetulla tavalla, ota yhteyttä tukipalveluumme. Tukipalvelumme will be pleased to provide further assistance.

3.4.2. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -VALAISIN EI NÄYTÄ ÄLYKOTISOVELLUKSESSA VALITSEMIANI VÄRIASETUKSIA?

Tarkista ensin, että SMART+ Zigbee -tuotteesi pystyy näyttämään valitsemasi värin. Merkinnällä ”Multicolor” (monivärinen) merkityt tuotteet voivat näyttää RGBW-värejä, ”Tunable White” (säädettävä valkoinen) -merkinnällä merkityt tuotteet erityyppisiä valkoisia värilämpötiloja ja ”Dimmable” (himmennettävä) -merkityt tuotteet puolestaan voivat vain säätää valon kirkkautta. Jos SMART+-valaisin pystyy näyttämään värejä, mutta ei silti näytä oikeaa väriä, syynä voi olla virheellinen liitäntä SMART+ Zigbee -valaisimen ja ohjausyksikön välillä. Katso lisäohjeet kysymyskohdasta 3.4.1 (MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -VALAISIN EI TOIMI?).


3.4.3. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS EDELLISET VASTAUKSET EIVÄT RATKAISSEET ONGELMAANI?
 

Lisäohjeita on usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit). Jos et edelleenkään saanut vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä suoraan tukipalveluumme. Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään..

4. SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITIN

4.1.1. MITÄ TARVITSEN SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMEN KÄYTTÖÖNOTTOON?

Tarvitset älykotijärjestelmän, jonka kanssa toimii joko Zigbee Light Link tai Zigbee 3.0. Tällaisiin älykotijärjestelmiin tarvitaan yleensä älykodin ohjausyksikkö (kutsutaan usein yhdyskäytäväksi, sillaksi tai keskittimeksi), Internet-yhteys asennusta varten ja yhteensopiva Android- tai iOS-mobiililaite, jossa on järjestelmää vastaava älykotisovellus. Kumppaniälykotijärjestelmät luetellaan SMART+-verkkosivustolla ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

4.1.2. OVATKO SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMET KOOTTAVIA?

Kaikki SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimet ovat heti käyttövalmiita, joten niitä ei tarvitse koota.

4.1.3. MITEN SMART+ ZIGBEE OUTDOOR PLUG -PISTORASIASOVITIN ASENNETAAN?

SMART+ Outdoor Plug -pistorasiasovitinpaketissa on metallinen tolppa, jolla se ankkuroidaan maahan. Pistorasiasovitin on helppo kiinnittää tolppaan sen alapuolella olevilla kiinnikkeillä.

4.2.1. MITEN SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMET PÄIVITETÄÄN?

SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimiin voidaan ladata ilmaisia ohjelmistopäivityksiä, joilla esimerkiksi parannetaan käytettävyyttä tai lisätään uusia toimintoja tai ominaisuuksia. Uuden laiteohjelmiston asentamista varten SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimet on yhdistettävä kumppaniälykotijärjestelmään, joka on valtuutettu asentamaan laiteohjelmistomme. Tällä hetkellä laiteohjelmistopäivityksiä tekemään valtuutetut järjestelmät ovat Schwaiger Home4You ja Qivicon/Telekom Magenta SmartHome. Tarkista usein kysyttyjen kysymysten kohdasta 2 (SMART+ ja kumppanit), onko käyttämäsi älykotijärjestelmä yksi kumppanijärjestelmistämme ja tukeeko se laiteohjelmistopäivityksiä.

4.2.2. VOINKO OHJATA SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMIA ILMAN ÄLYPUHELINTA TAI TABLETTIA JA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ?

Kyllä. Voit myös ohjata SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimia suoraan SMART+ Switch- tai Switch Mini -kytkimillä, jotka tukevat Touchlink-yhteyttä. Touchlink-yhteyden käyttöohjeet ovat kysymyskohdassa 5.2.2. (MITEN OHJAAN MUITA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA SMART+ ZIGBEE SWITCH -KYTKIMELLÄ ILMAN ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ (TOUCHLINK-YHTEYDELLÄ)?).

Huomaa, että SMART+ Zigbee-kytkimet eivät ole enää yhteensopivia Zigbee 3.0 -tuotteidemme kanssa, katso kohta 1.3.1. (MITEN VOIN SELVITTÄÄ, KÄYTTÄÄKÖ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEENI ZIGBEE 3.0:AA VAI ZIGBEE LIGHT LINKIÄ, VAIKKA OLEN HUKANNUT PAKKAUKSEN?). 

4.2.3. MITEN SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITIN YHDISTETÄÄN YHTEENSOPIVAAN JÄRJESTELMÄÄN?

SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin on heti käyttövalmis ratkaisu. Jos haluat yhdistää sen yhteensopivaan älykotijärjestelmään, käynnistä älykotijärjestelmäsi laiteparinmuodostusprosessi ja kytke sitten SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin sähköverkkoon. Sen pitäisi näkyä järjestelmässä noin 30 sekunnin kuluessa. Jos tämä epäonnistuu, katso kysymyskohta 4.4.1. (MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS LAITEPARIN MUODOSTUS SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMEN JA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄN VÄLILLÄ EI ONNISTU?) tai 4.4.2. (MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITIN EI TOIMI?).


Lisätietoja laiteparin muodostuksesta eri järjestelmien kanssa on kunkin valmistajan omissa ohjeissa ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

4.3.1. MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMIEN OLETUSASETUS?

Turvallisuussyistä SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimien virta on aina poissa päältä, kun ne kytketään sähköverkkoon..

4.3.2. MITÄ SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMIA ON SAATAVANA JA MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA?

Saatavana olevat SMART+ Zigbee -tuotteet löytyvät täältä.

4.3.3. MITÄ SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMILLE TAPAHTUU SÄHKÖKATKON SATTUESSA?

Turvallisuussyistä SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimien virta on aina poissa päältä, kun ne kytketään sähköverkkoon. Eli kun sähkö palautuu, SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin on poissa päältä, vaikka sen virta olisi ollut päällä sähkökatkon alkaessa.

4.3.4. VOINKO KYTKEÄ SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMEN MANUAALISESTI PÄÄLLE JA POIS PÄÄLTÄ?

Kyllä. SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimissa on manuaalinen virtapainike. Virtapainikkeessa on LED-merkkivalo, joka ilmaisee pistorasiasovittimen senhetkisen tilan. SMART+ Plug -pistorasiasovittimen virtapainike on tuotteen etupuolella ja SMART+ Outdoor Plug -pistorasiasovittimessa heti pistorasialiitännän vieressä.

4.3.5. MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMIEN LANGATTOMAN YHTEYDEN KANTAMA?

SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimet käyttävät langatonta Zigbee-standardia, jonka langaton taajuus on samanlainen kuin Wi-Fi-yhteydellä. Tämä tarkoittaa, että yhteys toimii tietyssä määrin seinien läpi. Rakennuksen rakennusmateriaali ja seinän kaltaiset esteet voivat joissain tiloissa heikentää signaalia. Signaali ei myöskään läpäise pintoja, jotka on tehty sähköä johtavasta materiaalista.

Kunhan Zigbee-signaali ei ole heikentynyt, se kantaa jopa 30 metriä kahden SMART+ Zigbee -tuotteen välillä. Lisäksi jokainen virtalähteeseen ja samaan verkkoon kytketty SMART+ Zigbee -tuote toistaa Zigbee-signaalia.

4.3.6. MITEN SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMET NOLLATAAN?

Yksittäisiä SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimia voidaan nollata tehdasasetuksiin ja määrittää uudelleen ilman koko älykotijärjestelmän asentamista uudelleen. Yksinkertaisesti poista kyseinen pistorasiasovitin älykotijärjestelmästäsi. Voit myös nollata SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimen manuaalisesti. Pidä pistorasiasovittimen virtapainiketta painettuna vähintään 10 sekunnin ajan, kunnes kuulet napsahduksen tai tilan merkkivalo vilkkuu useita kertoja.

4.4.1. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS LAITEPARIN MUODOSTUS SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMEN JA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄN VÄLILLÄ EI ONNISTU?

SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin on heti käyttövalmis ratkaisu. Tavallisesti SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimen laiteparin muodostus onnistuu, kun käynnistät yhteensopivan älykotijärjestelmän laiteparin muodostuksen ja kytket SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimen sähköverkkoon.

Jos tämä ei toimi, noudata seuraavia ohjeita:

1. Käynnistä älykotijärjestelmäsi laiteparinmuodostusprosessi. Järjestelmässä pitäisi tulla esiin laiteparinmuodostusikkuna, jossa Zigbee-laitteet voivat muodostaa laiteparin.
2. Kytke SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin sähköverkkoon.
3. Pidä pistorasiasovittimen virtapainiketta painettuna vähintään 10 sekunnin ajan, kunnes kuulet napsahduksen tai tilan merkkivalo vilkkuu useita kertoja.
4. SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimen pitäisi ilmestyä järjestelmään noin 30 sekunnin kuluessa.

4.4.2. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITIN EI TOIMI?

Tarkista yleisimmät virhetyypit käymällä läpi seuraava tarkistuslista. Jos et saa itse ratkaistua ongelmaa, ota yhteyttä tukipalveluumme klikkaamalla seuraavaa linkkiäTukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

a) Tarkista virransyöttö:
Varmista, että SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin on kytketty toimivaan virtalähteeseen ja että sen virta on kytketty päälle. Pistorasiasovitin voi vastaanottaa komentoja vain virran ollessa päällä.

b) Uudelleenkäynnistys:
Irrota kyseinen SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin virtalähteestä 30 sekunnin ajaksi. Kun SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin on kytketty uudelleen virtalähteeseen, järjestelmän ja SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimen välisen yhteyden uudelleen muodostamiseen saattaa kulua jopa 3 minuuttia. Jos SMART+ Zigbee -lamppu ei vieläkään yhdisty, käynnistä älykotijärjestelmä, sen sovellus ja älypuhelin tai tabletti uudelleen.

c) Vähennä häiriötekijöitä:
Erilaiset ulkoiset tekijät voivat häiritä SMART+-tuotteen toimivuutta. Ehkäise näitä tekijöitä seuraavalla tavalla:
– Lyhennä Smart+ Zigbee -tuotteen, älykotisovelluksen sisältävän älypuhelimen tai tabletin etäisyyttä ohjausyksikköön tai älykotijärjestelmän seuraavaan Zigbee-verkon jäseneen.
– Sammuta laitteet, jotka tuottavat ylimääräistä tietoliikennettä 2,4 GHz:n taajuudella SMART+-tuotteiden ja älykotijärjestelmän välittömässä läheisyydessä.
– Sähköä johtavasta materiaalista valmistetut pinnat voivat vaikuttaa kielteisesti Zigbee-signaaliin. Yritä poistaa ne. Myös seinien kaltaiset esteet voivat heikentää kantamaa.

d) Tarkista Internet- ja Wi-Fi-yhteydet:
Jos käytät älykotijärjestelmää, varmista, että sillä on toimiva verkkoyhteys niin kotiverkkoon/Wi-Fi-reitittimeen kuin Internetiin. Voit tehdä tämän avaamalla älykotisovelluksen ja varmistamalla, että älypuhelin tai muu käyttämäsi laite on yhdistetty älykotijärjestelmän kanssa samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos näin ei ole, käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen ja irrota älykotijärjestelmän pistoke pistorasiasta vähintään 10 sekunnin ajaksi ja kytke se sitten takaisin.

e) Lisää uudelleen järjestelmään:
Joskus auttaa, kun nollaat kyseisen SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimen ja yhdistät sen uudelleen älykotijärjestelmään.
Yritä ensin poistaa SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin älykotijärjestelmästä kyseisen järjestelmän omalla sovelluksella. Jos se ei onnistu, SMART+-tuotteet voi nollata myös ilman sovellusta. Ohjeet ovat kysymyskohdassa 4.3.6. (MITEN SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMET NOLLATAAN?).
Tämän jälkeen voit yhdistää SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimen takaisin älykotijärjestelmään.

f) Lähetä sähköpostia tukipalveluun:
Jos SMART+ Zigbee -pistorasiasovitin ei edelleenkään toimi odotetulla tavalla, ota yhteyttä tukipalveluumme.  Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

4.4.3. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -PISTORASIASOVITTIMEEN KYTKETYT LAITTEET EIVÄT TUNNU SAMMUVAN KOKONAAN?

Joissakin SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimeen kytketyissä sähkölaitteissa saattaa ilmetä ongelma, jossa laitteen tilan merkkivalo tai muut LED-merkkivalot näyttävät edelleen palavan, vaikka SMART+ Zigbee -pistorasian virta on sammutettu. Useimmissa tapauksissa ongelma korjaantuu, kun irrotat SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimen, käännät sitä 180 astetta ja kytket sen sitten takaisin pistorasiaan.

4.4.4. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS EDELLISET VASTAUKSET EIVÄT RATKAISSEET ONGELMAANI?

Lisäohjeita on usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit). Jos et edelleenkään saanut vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä suoraan tukipalveluumme. Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

5. SMART+ ZIGBEE -KYTKIMET

5.1.1. MITÄ TARVITSEN SMART+ ZIGBEE -KYTKINTEN KÄYTTÖÖNOTTOON?

LEDVANCEn SMART+ Zigbee -kytkimiä voidaan käyttää ilman mitään muuta älykotijärjestelmää. Touchlink-toiminnon avulla voit yhdistää yhteen SMART+ Zigbee -kytkimeen yhteensä kymmenen SMART+ Zigbee -lamppua, -valaisinta ja -pistorasiasovitinta.

Jotta voit käyttää kaikkia SMART+ Zigbee -kytkimien toimintoja, tarvitset OSRAM LIGHTIFY -yhdyskäytävän, jonka asennukseen tarvitaan Internet-yhteys ja LIGHTIFY-sovelluksen sisältävä Android- tai iOS-mobiililaite.

Huomaa, että SMART+ Zigbee-kytkimet eivät ole enää yhteensopivia Zigbee 3.0 -tuotteidemme kanssa, katso kohta 1.3.1. (MITEN VOIN SELVITTÄÄ, KÄYTTÄÄKÖ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEENI ZIGBEE 3.0:AA VAI ZIGBEE LIGHT LINKIÄ, VAIKKA OLEN HUKANNUT PAKKAUKSEN?). 

5.1.2. OVATKO SMART+ ZIGBEE -KYTKIMET KOOTTAVIA?

Kaikki SMART+ Zigbee -kytkimet ovat heti käyttövalmiita, joten niitä ei tarvitse koota.

5.1.3. VOINKO ASENTAA SMART+ ZIGBEE -KYTKIMEN SEINÄÄN?

Kyllä. SMART+ Zigbee -kytkimissä on helppoja ja joustavia asennusratkaisuja, joten kytkintä voi käyttää niin kaukosäätimenä kuin seinäkytkimenä.

a) SMART+ Switch -kytkimen asennus:
SMART+ Switch -paketissa on itse kytkin (sis. paristot), seinäpidike, metallinen takalevy ja kaksi metallisen takalevyn asennusvaihtoehtoa. Aloita asentamalla metallinen takalevy paikalleen siten, että sen tasainen puoli on seinää vasten. Voit käyttää asennukseen joko mukana toimitettua kaksipuoleista liimatyynyä tai kahta kiinnitysruuvia, jotka on asennettava seinään kiinnitystulppien avulla. Paina seinäpidike kiinni metallilevyyn siten, että sen neljä nastaa osuvat paikoilleen. Nyt voit kiinnittää SMART+ Zigbee Switch -kytkimen seinäpidikkeeseen magneettisesti, sillä kytkimessä on magneettinen tausta. Lisätietoja asennuksesta on pakkauksen mukana toimitetussa asennusoppaassa.

b) SMART+ Switch Mini -kytkimen asennus:
SMART+ Switch Mini kiinnitetään seinälle soikealla nastalla, joka puolestaan on asennettava seinään ruuvin ja kiinnitystulpan avulla. Kaikki asennukseen tarvittavat osat ovat pakkauksessa. Lisätietoja asennuksesta on pakkauksen mukana toimitetussa asennusoppaassa.

5.2.1. MITEN SMART+ ZIGBEE -KYTKIMET PÄIVITETÄÄN?

SMART+ Zigbee -kytkimiin voidaan ladata ilmaisia ohjelmistopäivityksiä, joilla parannetaan käytettävyyttä tai lisätään uusia toimintoja tai ominaisuuksia. Jotta voit asentaa laiteohjelmistopäivityksiä ja uusia laiteohjelmistoja, SMART+ Zigbee -kytkimet on yhdistettävä OSRAM LIGHTIFY -järjestelmään.

5.2.2. MITEN OHJAAN MUITA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA SMART+ ZIGBEE SWITCH -KYTKIMELLÄ ILMAN ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ (TOUCHLINK-YHTEYDELLÄ)?

SMART+ Zigbee -kytkimillä voit lähettää Zigbee-komentoja yhteensopiviin SMART+ Zigbee -tuotteisiin ilman mitään älykotijärjestelmässä tehtäviä määrityksiä. Tätä varten on muodostettava laitepari SMART+ Zigbee -kytkimen ja SMART+ Zigbee -tuotteen välille Touchlink-toiminnolla:

a) Touchlink-yhteyden käyttö SMART+ Switch -kytkimissä:
1. Kytke SMART+ Switch -kytkimeen yhdistettävä SMART+ Zigbee -tuote sähköverkkoon ja odota 20 sekuntia. Yhden Touchlink-syklin aikana voidaan muodostaa laitepari vain yhden tuotteen kanssa.
2. Pidä SMART+ Switch -kytkintä 1–5 senttimetrin etäisyydellä kyseisestä SMART+ Zigbee -tuotteesta.
Huomaa, että joissakin SMART+ Zigbee -valaisimissa on erillinen ohjausyksikkö virtalähteen ja valaisimen välillä. Tällöin SMART+-kytkintä on pidettävä 1–5 senttimetrin päässä ohjausyksiköstä Touchlink-laiteparin muodostuksen aikana.
3. Pidä vasenta ja oikeaa alapainiketta painettuna enintään 10 sekunnin ajan. SMART+ Switch -kytkimen tilan merkkivalo vilkkuu sinisenä useita kertoja. Vapauta painikkeet heti, kun tilan merkkivalo lakkaa vilkkumasta ja palaa jatkuvasti sinisenä.
4. Laiteparin muodostus onnistui, jos tilan merkkivalo vilkkuu uudelleen sinisenä ja vastaava SMART+ Zigbee -tuote vilkkuu kerran. Jos laiteparin muodostus epäonnistui, tilan merkkivalo vilkkuu punaisena. Jos näin käy, aloita alusta vaiheesta 2.

b) Touchlink-yhteyden käyttö SMART+ Switch Mini -kytkimissä:
1. Kytke SMART+ Switch Mini -kytkimeen yhdistettävä SMART+ Zigbee -tuote sähköverkkoon ja odota 20 sekuntia. Yhden Touchlink-syklin aikana voidaan muodostaa laitepari vain yhden tuotteen kanssa.
2. Pidä SMART+ Switch Mini -kytkintä 1–5 senttimetrin etäisyydellä kyseisestä SMART+ Zigbee -tuotteesta.
Huomaa, että joissakin SMART+ Zigbee -valaisimissa on erillinen ohjausyksikkö virtalähteen ja valaisimen välillä. Tällöin SMART+-kytkintä on pidettävä 1–5 senttimetrin päässä ohjausyksiköstä Touchlink-laiteparin muodostuksen aikana.
3. Pidä ylä- ja alapainiketta painettuna enintään 10 sekunnin ajan. SMART+ Switch Mini -kytkimen tilan merkkivalo vilkkuu sinisenä useita kertoja. Vapauta painikkeet heti, kun tilan merkkivalo lakkaa vilkkumasta ja palaa jatkuvasti sinisenä.
4. Laiteparin muodostus onnistui, jos tilan merkkivalo vilkkuu uudelleen sinisenä ja vastaava SMART+ Zigbee -tuote vilkkuu kerran. Jos laiteparin muodostus epäonnistui, tilan merkkivalo vilkkuu punaisena. Jos näin käy, aloita alusta vaiheesta 2.

5.2.3. KUINKA MONTAA TUOTETTA YHDELLÄ SMART+ ZIGBEE -KYTKIMELLÄ VOIDAAN OHJATA TOUCHLINK-TOIMINNON AVULLA?

Voit ohjata enintään 10 yhteensopivaa SMART+ Zigbee -tuotetta yhdellä SMART+ Zigbee -kytkimellä.

5.2.4. MITEN SMART+ ZIGBEE -KYTKIMET YHDISTETÄÄN YHTEENSOPIVAAN JÄRJESTELMÄÄN?

SMART+ Zigbee -kytkimien on oltava laiteparinmuodostustilassa ja yhteensopivan älykotijärjestelmän laiteparinmuodostusikkunan on oltava auki, jotta SMART+-kytkimet voidaan yhdistää:

a) SMART+ Switch -kytkimen asetus laiteparinmuodostustilaan:
1. Varmista, että SMART+ Switch -kytkimen paristo on kunnolla paikallaan. Paristojen suojaliuskat on ehkä irrotettava.
2. Pidä samanaikaisesti painettuna vasenta alapainiketta ja oikeaa yläpainiketta. Tilan merkkivalo vilkkuu jatkuvasti sinisenä, kun pidät painikkeita painettuina.
3. Vapauta painikkeet kolmen sekunnin kuluttua. Tilan merkkivalon pitäisi antaa lyhyt sarja sinisiä välähdyksiä ja lakata sitten vilkkumasta.
4. SMART+ Switch -kytkimen pitäisi näkyä älykotijärjestelmässäsi 30 sekunnin kuluessa.

b) SMART+ Switch Mini -kytkimen asetus parinmuodostustilaan:
1. Varmista, että SMART+ Switch Mini -kytkimen paristo on kunnolla paikallaan. Paristojen suojaliuskat on ehkä irrotettava.
2. Pidä samanaikaisesti painettuna keski- ja yläpainiketta. Tilan merkkivalo vilkkuu jatkuvasti vihreänä, kun pidät painikkeita painettuina.
3. Vapauta painikkeet kolmen sekunnin kuluttua. Tilan merkkivalon pitäisi antaa lyhyt sarja vihreitä välähdyksiä ja lakata sitten vilkkumasta.
4. SMART+ Switch Mini -kytkimen pitäisi näkyä älykotijärjestelmässäsi 30 sekunnin kuluessa.

Lisätietoja laiteparin muodostuksesta eri järjestelmien kanssa on kunkin valmistajan omissa ohjeissa ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

 

5.3.1. MITKÄ OVAT SMART+ ZIGBEE -KYTKIMIEN PAINIKKEIDEN OLETUSMÄÄRITYKSET?

a) SMART+ Switch -kytkimen painikkeiden oletusmääritykset:

– Vasen alapainike: ”lyhyt painallus” -> sammutus, ”pitkä painallus” -> himmennys

– Oikea alapainike: ”lyhyt painallus” -> säätö lämpimämpään värilämpötilaan, ”pitkä painallus” -> värikierto

– Vasen yläpainike: ”lyhyt painallus” -> sytytys, ”pitkä painallus” -> himmennys

– Oikea yläpainike: ”lyhyt painallus” -> säätö kylmempään värilämpötilaan, ”pitkä painallus” -> värikierto

b) SMART+ Switch Mini -kytkimen painikkeiden oletusmääritykset:

– Yläpainike: ”lyhyt painallus” -> sytytys, ”pitkä painallus” -> himmennys

– Keskipainike: ”lyhyt painallus” -> vaihto 2 700 K:n lämpimään valkoiseen valoon, ”pitkä painallus” -> värikierto

– Alapainike: ”lyhyt painallus” -> sammutus, ”pitkä painallus” -> himmennys

5.3.2. VOIKO SMART+ ZIGBEE -KYTKIMIEN PAINIKKEIDEN OLETUSMÄÄRITYKSIÄ MUUTTAA?

Kyllä. Painikkeiden oletusarvoiset toimintokomennot voidaan määrittää OSRAM LIGHTIFY -järjestelmän avulla. Yhteen SMART+ Switch -kytkimeen voidaan tallentaa enintään kahdeksan eri komentoa ja yhteen SMART+ Switch Mini -kytkimeen enintään kuusi komentoa. Lisätietoja yhteensopivuudesta on usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

5.3.3. OVATKO SMART+-KYTKIMET JA SMART+ ZIGBEE-TUOTTEET YHTEENSOPIVIA? 

Ei, SMART+ Zigbee -tuotteita, joissa on Zigbee 3.0, ei useimmissa tapauksissa voi yhdistää SMART+-kytkimiin. Lisätietoja siitä, miten tunnistat SMART+ Zigbee-tuotteesi Zigbee-version, on kysymyksessä 1.3.1. (MITEN SAAN SELVILLE, KÄYTTÄÄKÖ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEENI ZIGBEE 3.0:AA VAI ZIGBEE LIGHT LINKIÄ, VAIKKA OLEN HUKANNUT PAKKAUKSEN?). 


5.3.4. KUINKA KAUAN SMART+ ZIGBEE -KYTKIMEN PARISTO KESTÄÄ?

SMART+ Zigbee -kytkimen vaihdettavan pariston käyttöikä on jopa kolme vuotta normaalikäytössä (noin 25 painallusta päivässä). Lähistöllä olevat muut langattomat verkot (esim. Wi-Fi) ja pitkä välimatka hallittaviin tuotteisiin voivat lyhentää pariston käyttöikää.

5.3.5. MITÄ SMART+ ZIGBEE -KYTKIMIÄ ON SAATAVANA JA MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA?

Saatavana olevat SMART+ Zigbee -tuotteet löytyvät täältä .

5.3.6. MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -KYTKIMIEN LANGATTOMAN YHTEYDEN KANTAMA?

SMART+ Zigbee -kytkimet käyttävät langatonta Zigbee-standardia, jonka langaton taajuus on samanlainen kuin Wi-Fi-yhteydellä. Tämä tarkoittaa, että yhteys toimii tietyssä määrin seinien läpi. Rakennuksen rakennusmateriaali ja seinän kaltaiset esteet voivat joissain tiloissa heikentää signaalia. Signaali ei myöskään läpäise pintoja, jotka on tehty sähköä johtavasta materiaalista.

Kunhan Zigbee-signaali ei ole heikentynyt, se kantaa jopa 30 metriä kahden SMART+ Zigbee -tuotteen välillä. Lisäksi jokainen virtalähteeseen kytketty SMART+ Zigbee -tuote toistaa Zigbee-signaalia.

5.3.7. MITEN SMART+ ZIGBEE -KYTKIMET NOLLATAAN?

Yksittäisiä SMART+ Zigbee -kytkimiä voidaan nollata tehdasasetuksiin ja määrittää uudelleen ilman koko älykotijärjestelmän asentamista uudelleen.

a) SMART+ Switch -kytkimen nollaus:

Pidä vasenta yläpainiketta ja oikeaa alapainiketta painettuina enintään 10 sekunnin ajan. Nollauksen aikana tilan merkkivalo vilkkuu hitaasti vihreänä useita kertoja. Kun nollaus onnistuu, merkkivalo vilkkuu nopeasti vihreänä muutaman sekunnin ajan.

b) SMART+ Switch Mini -kytkimen nollaus:

Pidä keski- ja alapainiketta painettuna enintään 10 sekunnin ajan. Nollauksen aikana tilan merkkivalo vilkkuu hitaasti vihreänä useita kertoja. Kun nollaus onnistuu, merkkivalo vilkkuu nopeasti vihreänä muutaman sekunnin ajan.

5.4.1. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -KYTKIN EI TOIMI?

Tarkista yleisimmät virhetyypit käymällä läpi seuraava tarkistuslista. Jos et saa itse ratkaistua ongelmaa, ota yhteyttä tukipalveluumme klikkaamalla seuraavaa linkkiä . Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

a) Pariston tarkistus:
Varmista, että kytkimen virtalähde eli paristo toimii. Testaa se käynnistämällä joko nollaus- tai Touchlink-prosessi ja tarkistamalla sen aikana, syttyykö tilan merkkivalo.

b) Uudelleenkäynnistys:
Ota paristo ulos kytkimestä muutaman sekunnin ajaksi ennen kuin laitat sen takaisin paikalleen. Yhteyden luominen uudelleen voi kestää jopa kolme minuuttia.
Jos kytkin ei vieläkään yhdisty, käynnistä älykotijärjestelmä, sen sovellus ja älypuhelin tai tabletti uudelleen.

c) Vähennä häiriötekijöitä:
Erilaiset ulkoiset tekijät voivat häiritä SMART+-tuotteen toimivuutta. Ehkäise näitä tekijöitä seuraavalla tavalla:

– Lyhennä Smart+ Zigbee -tuotteen, älykotisovelluksen sisältävän älypuhelimen tai tabletin etäisyyttä ohjausyksikköön tai älykotijärjestelmän seuraavaan Zigbee-verkon jäseneen.

– Sammuta laitteet, jotka tuottavat ylimääräistä tietoliikennettä 2,4 GHz:n taajuudella SMART+-tuotteiden ja älykotijärjestelmän välittömässä läheisyydessä.

– Sähköä johtavasta materiaalista valmistetut pinnat voivat vaikuttaa kielteisesti Zigbee-signaaliin. Yritä poistaa ne.

d) Tarkista Internet- ja Wi-Fi-yhteydet:
Jos käytät älykotijärjestelmää, varmista, että sillä on toimiva verkkoyhteys niin kotiverkkoon/Wi-Fi-reitittimeen kuin Internetiin. Voit tehdä tämän avaamalla älykotisovelluksen ja varmistamalla, että älypuhelin tai muu käyttämäsi laite on yhdistetty älykotijärjestelmän kanssa samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos näin ei ole, käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen ja irrota älykotijärjestelmän pistoke pistorasiasta vähintään 10 sekunnin ajaksi ja kytke se sitten takaisin.

e) Lisää uudelleen järjestelmään:
Joskus auttaa, kun nollaat kyseisen SMART+ Zigbee -kytkimen ja yhdistät sen uudelleen älykotijärjestelmään.
Yritä ensin poistaa SMART+ Zigbee -kytkin älykotijärjestelmästä kyseisen järjestelmän omalla sovelluksella. Jos se ei onnistu, SMART+-tuotteet voi nollata myös ilman sovellusta. Ohjeet ovat kysymyskohdassa 5.3.6. (MITEN SMART+ ZIGBEE -KYTKIMET NOLLATAAN?).

Tämän jälkeen voit yhdistää SMART+ Zigbee -kytkimen takaisin älykotijärjestelmään.

f) Lähetä sähköpostia tukipalveluun:
Jos SMART+ Zigbee -kytkin ei edelleenkään toimi odotetulla tavalla, ota yhteyttä tukipalveluumme.Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

5.4.2. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS EDELLISET VASTAUKSET EIVÄT RATKAISSEET ONGELMAANI?

Lisäohjeita on usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit). Jos et edelleenkään saanut vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä suoraan tukipalveluumme. Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

6. SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIN

6.1.1. MITÄ TARVITSEN SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMEN KÄYTTÖÖNOTTOON?

Tarvitset SMART+ Zigbee -liiketunnistimen kanssa yhteensopivan älykotijärjestelmän. Tällaisiin älykotijärjestelmiin tarvitaan yleensä älykodin yhdyskäytävä tai silta, Internet-yhteys asennusta varten ja yhteensopiva Android- tai iOS-mobiililaite, jossa on järjestelmää vastaava älykotisovellus. LEDVANCEn SMART+ Motion Sensor -liiketunnistin tukee tällä hetkellä seuraavia järjestelmiä:

• Amazon Echo Plus ja Echo Show (2. Gen)

• OSRAM LIGHTIFY Gateway

• Qivicon/Telecom HomeBase

Lisätietoja kumppaniälykotijärjestelmistä on SMART+-verkkosivustolla ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

6.1.2. OVATKO SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMET KOOTTAVIA?

Kaikki SMART+ Zigbee -liiketunnistimet ovat heti käyttövalmiita, joten niitä ei tarvitse koota.

6.1.3. MITEN SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIN ASENNETAAN?

SMART+ Zigbee -liiketunnistimille on kaksi asennusvaihtoehtoa. Voit asentaa sen pakkaukseen sisältyvillä ruuveilla tai teipillä tasaiselle pinnalle tai kahden seinän väliseen nurkkaan (seinät 90 asteen kulmassa). Huomaa, että liiketunnistimen asentaminen kaltevaan pintaan vaikuttaa anturin tunnistuskenttään. Lisätietoja asennuksesta on pakkaukseen sisältyvässä asennusoppaassa.

6.2.1. MITEN SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMET PÄIVITETÄÄN?

SMART+ Zigbee -liiketunnistimiin voidaan ladata ilmaisia ohjelmistopäivityksiä, joilla esimerkiksi parannetaan käytettävyyttä tai lisätään uusia toimintoja tai ominaisuuksia. Uuden laiteohjelmiston asentamista varten SMART+ Zigbee -liiketunnistimet on yhdistettävä johonkin edellä mainituista kumppaniälykotijärjestelmistä, jotka on valtuutettu asentamaan laiteohjelmistomme. Tällä hetkellä laiteohjelmistopäivityksiä tekemään valtuutetut järjestelmät ovat OSRAM LIGHTIFY, Samsung SmartThings ja Qivicon/Telekom Magenta SmartHome. Tarkista usein kysyttyjen kysymysten kohdasta 2 (SMART+ ja kumppanit), onko käyttämäsi älykotijärjestelmä yksi kumppanijärjestelmistämme ja tukeeko se laiteohjelmistopäivityksiä.

6.2.2. VOINKO KÄYTTÄÄ SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMIA ILMAN ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ JA ÄLYPUHELINTA TAI TABLETTIA?

SMART+ Zigbee -liiketunnistin on määritettävä yhteensopivalla älykotijärjestelmällä, jotta se toimisi oikein. Siksi SMART+ Zigbee -liiketunnistimia ei voi käyttää ilman älykotijärjestelmää ja älypuhelinta tai tablettia. Lisätietoja yhteensopivista älykotijärjestelmistä on usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

6.2.3. MITEN SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIN YHDISTETÄÄN YHTEENSOPIVAAN JÄRJESTELMÄÄN?

SMART+ Zigbee -liiketunnistimen on oltava laiteparinmuodostustilassa, jotta voit yhdistää sen yhteensopivaan järjestelmään. Helpoin tapa asettaa SMART+-liiketunnistin laiteparinmuodostustilaan on ensin varmistaa, että se on nollattu, ja irrottaa sitten paristo hetkeksi ennen kuin laitat sen takaisin paikalleen. Jos tämä ei toimi, lisätietoja on kysymyskohdissa 6.4.1 (MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS PARINMUODOSTUS SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMEN JA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄN VÄLILLÄ EI ONNISTU) ja 6.4.2. (MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIN EI TOIMI?). Lisätietoja laiteparin muodostuksesta eri järjestelmien kanssa on kunkin valmistajan omissa ohjeissa ja usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit).

6.3.1. MITÄ SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMIA ON SAATAVANA JA MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA?

Saatavana olevat SMART+-tuotteet löytyvät täältä

6.3.2. MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMEN TUNNISTUSALUE?

SMART+ Zigbee -liiketunnistimen tunnistusalue voi olla jopa 4,5 metriä. Tunnistuskenttää rajoittaa 100 asteen tunnistuskulma, jota voit säätää asennusprosessin aikana.

6.3.3. MISTÄ SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMET SAAVAT VIRTAA?

SMART+ Zigbee -liiketunnistimien virranlähteenä ovat paristot, joten sähköverkkokytkentää ei tarvita.

6.3.4. MIKÄ ON SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMIEN LANGATTOMAN YHTEYDEN KANTAMA?

SMART+ Zigbee -liiketunnistimet käyttävät langatonta Zigbee-standardia, jonka langaton taajuus on samanlainen kuin Wi-Fi-yhteydellä. Tämä tarkoittaa, että yhteys toimii tietyssä määrin seinien läpi. Rakennuksen rakennusmateriaali ja seinän kaltaiset esteet voivat joissain tiloissa heikentää signaalia. Signaali ei myöskään läpäise pintoja, jotka on tehty sähköä johtavasta materiaalista.

Kunhan Zigbee-signaali ei ole heikentynyt, se kantaa jopa 30 metriä kahden SMART+ Zigbee -tuotteen välillä. Lisäksi jokainen virtalähteeseen ja samaan verkkoon kytketty SMART+ Zigbee -tuote toistaa Zigbee-signaalia.

6.3.5. MITEN SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMET NOLLATAAN?

Yksittäisiä SMART+ Zigbee -liiketunnistimia voidaan nollata tehdasasetuksiin ja määrittää uudelleen ilman koko älykotijärjestelmän asentamista uudelleen. Yksinkertaisesti poista kyseinen liiketunnistin älykotijärjestelmästäsi. Voit myös nollata sen manuaalisesti. Voit nollata SMART+ Zigbee -liiketunnistimen manuaalisesti pitämällä sen harmaata painiketta painettuna vähintään 10 sekunnin ajan.

6.4.1. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS PARINMUODOSTUS SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMEN JA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄN VÄLILLÄ EI ONNISTU?

SMART+ Zigbee -liiketunnistin on heti käyttövalmis ratkaisu. Tavallisesti SMART+ Zigbee -liiketunnistimen laiteparinmuodostus onnistuu, kun käynnistät yhteensopivan älykotijärjestelmän laiteparin muodostuksen ja laitat SMART+ Zigbee -liiketunnistimen pariston paikalleen.

Jos tämä ei toimi, noudata seuraavia ohjeita:

1. Käynnistä älykotijärjestelmäsi laiteparinmuodostusprosessi. Järjestelmässä pitäisi tulla esiin laiteparinmuodostusikkuna, jossa Zigbee-laitteet voivat muodostaa laiteparin.
2. Irrota SMART+ Zigbee -liiketunnistimen paristo.
3. Pidä harmaata painiketta painettuna noin neljän sekunnin ajan.
4. Aseta paristo paikalleen ja vapauta harmaa painike yhden sekunnin kuluessa. Tilan merkkivalon pitäisi vilkkua sinisenä useita kertoja.
5. SMART+ Zigbee -liiketunnistimen pitäisi ilmestyä järjestelmään noin 30 sekunnin kuluessa.

6.4.2. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIN EI TOIMI?

Tarkista yleisimmät virhetyypit käymällä läpi seuraava tarkistuslista. Jos et saa itse ratkaistua ongelmaa, ota yhteyttä tukipalveluumme klikkaamalla seuraavaa linkkiä . Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

a) Tarkista virransyöttö:
Varmista, että SMART+ Zigbee -liiketunnistimen virtalähde toimii kunnolla. Tarkista, että paristo on asetettu oikein ja että siinä on vielä runsaasti virtaa jäljellä. Tunnistimessa on virtaa, jos liikkeen havaitseminen saa sen vilkkumaan vihreänä.

b) Uudelleenkäynnistys:
Irrota SMART+ Zigbee -liiketunnistimen paristo. Odota muutama sekunti ja aseta paristo sitten takaisin paikalleen.

c) Vähennä häiriötekijöitä:
Erilaiset ulkoiset tekijät voivat häiritä SMART+-tuotteen toimivuutta. Ehkäise näitä tekijöitä seuraavalla tavalla:

– Lyhennä Smart+ Zigbee -tuotteen, älykotisovelluksen sisältävän älypuhelimen tai tabletin etäisyyttä ohjausyksikköön tai älykotijärjestelmän seuraavaan Zigbee-verkon jäseneen.

– Sammuta laitteet, jotka tuottavat ylimääräistä tietoliikennettä 2,4 GHz:n taajuudella SMART+-tuotteiden ja älykotijärjestelmän välittömässä läheisyydessä.

– Sähköä johtavasta materiaalista valmistetut pinnat voivat vaikuttaa kielteisesti Zigbee-signaaliin. Yritä poistaa ne.

d) Tarkista Internet- ja Wi-Fi-yhteydet:
Jos käytät älykotijärjestelmää, varmista, että sillä on toimiva verkkoyhteys niin kotiverkkoon/Wi-Fi-reitittimeen kuin Internetiin. Voit tehdä tämän avaamalla älykotisovelluksen ja varmistamalla, että älypuhelin tai muu käyttämäsi laite on yhdistetty älykotijärjestelmän kanssa samaan Wi-Fi-verkkoon. Jos näin ei ole, käynnistä Wi-Fi-reititin ja älykotijärjestelmä uudelleen.

e) Lisää uudelleen järjestelmään:
Joskus auttaa, kun nollaat kyseisen SMART+ Zigbee -liiketunnistimen ja yhdistät sen uudelleen älykotijärjestelmään.
Yritä ensin poistaa SMART+ Zigbee -liiketunnistin älykotijärjestelmästä kyseisen järjestelmän omalla sovelluksella. Jos se ei onnistu, SMART+-tuotteet voi nollata myös ilman sovellusta. Ohjeet ovat kysymyskohdassa 6.3.5. (MITEN SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIMET NOLLATAAN?).

Tämän jälkeen voit yhdistää SMART+ Zigbee -liiketunnistimen takaisin älykotijärjestelmään.

f) Lähetä sähköpostia tukipalveluun:
Jos SMART+ Zigbee -liiketunnistin ei edelleenkään toimi odotetulla tavalla, ota yhteyttä tukipalveluumme. Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

6.4.3. MITEN VARMISTAN, ETTÄ SMART+ ZIGBEE -LIIKETUNNISTIN TOIMII KUNNOLLA?

Yhteensopivan äly-yhdyskäytävän tai -sillan on toimittava ja oltava käytössä, jotta älyjärjestelmän liiketunnistin toimii asianmukaisesti ja luotettavasti. Lisäksi ympäristön tai huoneen lämpötilan ja tunnistimella havaittavan henkilön ruumiinlämmön välillä on oltava vähintään 3 °C:n ero.

6.4.4. MITÄ VOIN TEHDÄ, JOS EDELLISET VASTAUKSET EIVÄT RATKAISSEET ONGELMAANI?

Lisäohjeita on usein kysyttyjen kysymysten kohdassa 2 (SMART+ ja kumppanit). Jos et edelleenkään saanut vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä suoraan tukipalveluumme. Tukipalvelumme neuvoo sinua mielellään.

SMART+ JA KUMPPANIT

1. AMAZON ALEXA

1.1.1. MITKÄ AMAZON ALEXA -LAITTEET OVAT YHTEENSOPIVIA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEIDEN KANSSA?

LEDVANCEn SMART+ Zigbee -tuotteiden kanssa suoraan (ilman ulkoista tai erillistä yhdyskäytävää) yhteensopivia virtuaaliavustajalaitteita ovat Amazon Echo Plus ja Amazon Echo Show (2. Gen.). Kaikkiin muihin Amazon Alexa -laitteisiin, kuten Amazon Echo ja Amazon Echo Dot, tarvitset kolmannen osapuolen yhdyskäytäväjärjestelmän joltain yhteistyökumppaniltamme. Kumppanimme yhdyskäytävän avulla voit yhdistää SMART+ Zigbee -tuotteet Amazon Alexa -virtuaaliavustajaan Amazon Alexa -taidon kautta. Jos et halua tukeutua kolmannen osapuolen järjestelmään, SMART+ Bluetooth -tuotevalikoima antaa mahdollisuuden yhdistää SMART+-tuotteet Amazon Alexa -laitteisiin, joissa ei ole sisäänrakennettua yhdyskäytävää (mm. Amazon ECHO ja Amazon ECHO Dot). Se onnistuu maksuttomalla LEDVANCE SMART+ -sovelluksella.

1.1.2. MITEN MUODOSTAN LAITEPARIN SMART+ ZIGBEE -TUOTTEISTA AMAZON ECHO PLUS- TAI AMAZON ECHO SHOW -LAITTEISIIN (2. GEN. ALKAEN)?

SMART+ Zigbee -tuotteiden on oltava laiteparinmuodostustilassa, jotta ne voidaan yhdistää. Helpoin tapa asettaa SMART+ Zigbee -tuotteet laiteparinmuodostustilaan on palauttaa tehdasasetukset ja kytkeä ne sitten verkkovirtaan. Kun kytket SMART+ Zigbee -tuotteen virran päälle ensimmäisen kerran, se on automaattisesti laiteparinmuodostustilassa. Ennen kuin kytket SMART+ Zigbee -tuotteen sähköverkkoon, pyydä Alexa-laitetta etsimään se. Sano komento ”Discover my devices” (Etsi laitteeni) tai valitse Alexa-sovelluksen Devices (Laitteet) -osiosta Add Device (Lisää laite). Lisätietoja laiteparin muodostamisesta Amazon Alexa -laitteen kanssa tarjoaa asianmukainen Amazonin tuen ja asiakaspalvelun sivusto.

1.1.3. MITEN MUODOSTAN LAITEPARIN SMART+ ZIGBEE -TUOTTEIDEN JA SELLAISEN AMAZON ALEXA -LAITTEEN VÄLILLE, JOSSA EI OLE SISÄÄNRAKENNETTUA ZIGBEE-YHDYSKÄYTÄVÄÄ?

Voit muodostaa laiteparin SMART+ Zigbee -tuotteiden ja sellaisen Amazon Alexa -laitteen välille, josta puuttuu sisäänrakennettu yhdyskäytävä (esim. Amazon Echo ja Amazon Echo Dot), kolmannen osapuolen järjestelmän ja sen Amazon Alexa -taidon kautta. Jos haluat yhdistää SMART+ Zigbee -tuotteen kolmannen osapuolen järjestelmään, varmista niiden yhteensopivuus. Lisätietoja laiteparin muodostuksesta saat kyseisen järjestelmän valmistajan tukisivulta. Kun olet onnistunut muodostamaan laiteparin kolmannen osapuolen järjestelmän kanssa, avaa Amazon Alexa -sovellus ja siirry valikon kohtaan Skills (Taidot). Sieltä löydät kyseisen kolmannen osapuolen järjestelmän taidon. Viimeistele linkitys noudattamalla näytön ohjeita. Pyydä tämän jälkeen Alexaa etsimään laitteesi. Sano komento ”Discover my devices” (Etsi laitteeni) tai valitse Alexa-sovelluksen Devices (Laitteet) -osiosta Add Device (Lisää laite). Lisätietoja laiteparin muodostamisesta Amazon Alexa -laitteen kanssa tarjoaa asianmukainen Amazonin tuen ja asiakaspalvelun sivusto.

1.1.4. MITKÄ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET TUKEVAT AMAZON ECHO PLUS- TAI AMAZON ECHO SHOW -LAITTEITA (2. GEN. ALKAEN)?

Tuotteet Yhteensopivuus
SMART+ Zigbee -lamput
SMART+ Zigbee -valaisimet
SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimet
SMART+ Zigbee -kytkimet
SMART+ Zigbee -liiketunnistin
1.2.1. MITÄ OMINAISUUKSIA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET TARJOAVAT AMAZON ALEXA -JÄRJESTELMÄN KANSSA?

SMART+ Zigbee -tuotteemme tarjoavat Amazon Alexa -järjestelmän kautta monenlaisia ominaisuuksia. Voit hallita SMART+ Zigbee -tuotteita sovelluksella, äänikomennoilla tai muilla ohjaimilla, kuten SMART+-liiketunnistimilla. Käytettävissä on myös monia muita kodin automatisoinnin keinoja, kuten esimerkiksi rutiinit ja muut Amazon Alexa -sovelluksen tarjoamat älyominaisuudet. Lisätietoja on Amazonin sivustoilla ja tuki- ja asiakaspalvelussa

1.3.1. KODISSANI KÄYTÖSSÄ OLEVAA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ EI MAINITTU TÄSSÄ, VOINKO SILTI KÄYTTÄÄ SEN KANSSA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA?

Yleisesti ottaen SMART+ Zigbee -tuotteet ovat yhteensopivia kaikkien Zigbee-tekniikkaa käyttävien älykotijärjestelmien kanssa. Joidenkin järjestelmien valmistajien asettamien rajoitusten vuoksi voimme kuitenkin varmistaa tuotteidemme yhteensopivuuden ja täyden toimivuuden vain tässä mainittujen kumppanijärjestelmien kanssa.

1.3.2. MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA ALEXA-ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄSTÄ?

Tarkempia tietoja Alexa-älykotijärjestelmästä tarjoaa Amazonin tuen ja asiakaspalvelun sivusto.

2. OSRAM LIGHTIFY

2.1.1. MITÄ LIGHTIFY-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO EDELLYTTÄÄ?

OSRAM LIGHTIFY -järjestelmän käyttöä varten on ostettava OSRAM LIGHTIFY Gateway -yhdyskäytävä. OSRAM LIGHTIFY -sovellusta ei voi käyttää SMART+ Zigbee -tuotteidemme kanssa ilman OSRAM Lightify Gateway -yhdyskäytävää. Lisätietoja järjestelmävaatimuksista on OSRAM LIGHTIFY -järjestelmän tukisivulla .

2.1.2. MITEN SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET YHDISTETÄÄN LIGHTIFY-JÄRJESTELMÄÄN?

Varmista ennen aloittamista, että LIGHTIFY-järjestelmä on asennettu oikein ja päivitetty uusimpaan versioon. Yhdistä uudet SMART+ Zigbee -tuotteet järjestelmään painamalla +-painiketta LIGHTIFY-sovelluksen Devices (Laitteet) -valikon oikeassa yläkulmassa ja noudattamalla sovelluksen ohjeita. Yhteyden muodostaminen SMART+ Zigbee -tuotteisiin saattaa kestää jopa kolme minuuttia. Tarkemmat tiedot ovat OSRAM LIGHTIFY -järjestelmän tukisivulla

2.1.3. MISTÄ LÖYDÄN QR-KOODIN, JOTA TARVITAAN LIGHTIFY-SOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTOON?

LIGHTIFY-sovellus edellyttää, että skannaat QR-koodin järjestelmän käyttöönoton aikana. Tämä QR-koodi löytyy vain OSRAM LIGHTIFY Gateway -yhdyskäytävän takapuolelta. OSRAM LIGHTIFY -sovellusta ei voi ottaa käyttöön millään muulla QR-koodilla, ei varsinkaan SMART+ Zigbee- tai SMART+ Bluetooth -tuotteidemme QR-koodeilla.

2.1.4. MITKÄ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET OVAT YHTEENSOPIVIA OSRAM LIGHTIFY -JÄRJESTELMÄN KANSSA?

Tuotteet Yhteensopivuus
SMART+ Zigbee -lamput
SMART+ Zigbee -valaisimet
SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimet
SMART+ Zigbee -kytkimet
SMART+ Zigbee -liiketunnistin

2.2.1. KUINKA MONTA SMART+ ZIGBEE -TUOTETTA VOIN YHDISTÄÄ LIGHTIFY-JÄRJESTELMÄÄN?

Voit yhdistää LIGHTIFY-järjestelmään enintään 50 SMART+ Zigbee -tuotetta. Yhteen OSRAM LIGHTIFY -järjestelmään voidaan yhdistää korkeintaan 15 SMART+-kytkintä ja 10 SMART+-liiketunnistinta.

2.2.2. MITEN SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET PÄIVITETÄÄN LIGHTIFY-SOVELLUKSELLA?

SMART+ Zigbee -tuotteisiin voidaan ladata ilmaisia ohjelmistopäivityksiä, joilla esimerkiksi parannetaan käytettävyyttä tai lisätään uusia toimintoja tai ominaisuuksia.

Ohjelmistopäivityksen asennus:

Tarkista ensin, että OSRAM LIGHTIFY Gateway -yhdyskäytävän virta on kytketty päälle, Internet-yhteys toimii ja merkkivalo palaa vihreänä. Kun SMART+-tuotteisiin on saatavana uusi laiteohjelmisto, voit ladata sen ilmaiseksi LIGHTIFY-sovelluksen kohdasta Settings (Asetukset) >> System Update (Järjestelmän päivitys). Päivitä aina LIGHTIFY Gateway -yhdyskäytävän ohjelmisto ennen laiteohjelmiston asennusta lamppuihin ja valaisimiin. Päivitys voi kestää muutaman minuutin. LIGHTIFY-sovelluksen System Update (Järjestelmän päivitys) -näytön latauspalkki näyttää päivityksen tilan. Älä kytke yhdyskäytävää tai SMART+ Zigbee -tuotteita pois päältä, kun päivitys on käynnissä.

2.3.1. KODISSANI KÄYTÖSSÄ OLEVAA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ EI MAINITTU TÄSSÄ, VOINKO SILTI KÄYTTÄÄ SEN KANSSA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA?

Yleisesti ottaen SMART+ Zigbee -tuotteet ovat yhteensopivia kaikkien Zigbee-tekniikkaa käyttävien älykotijärjestelmien kanssa. Joidenkin järjestelmien valmistajien asettamien rajoitusten vuoksi voimme kuitenkin varmistaa tuotteidemme yhteensopivuuden ja täyden toimivuuden vain tässä mainittujen kumppanijärjestelmien kanssa.

2.3.2. MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA OSRAM LIGHTIFY -JÄRJESTELMÄSTÄ?

Tarkempia tietoja OSRAM LIGHTIFY -järjestelmästä on sentukisivulla

3. TELEKOM MAGENTA SMARTHOME / QIVICON

3.1.1. MITEN SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET YHDISTETÄÄN TELEKOM MAGENTA SMARTHOME -JÄRJESTELMÄÄN?

SMART+ Zigbee -tuotteiden on oltava laiteparinmuodostustilassa, jotta ne voidaan yhdistää. Helpoin tapa asettaa SMART+ Zigbee -tuotteet laiteparinmuodostustilaan on palauttaa tehdasasetukset ja kytkeä ne sitten verkkovirtaan. Kun kytket SMART+ Zigbee -tuotteen virran päälle ensimmäisen kerran, se on automaattisesti laiteparinmuodostustilassa. Siirry Magenta SmartHome -sovelluksen laiteparinmuodostusnäyttöön ja valitse yhdistettävä SMART+ Zigbee -tuote vaiheittaisen apuohjelman avulla. Apuohjelma neuvoo tarkasti, miten laitepari muodostetaan. Lisätietoja on Telekom Magenta SmartHome -järjestelmän tukisivulla tai Qivicon-yhteisössä.

3.1.2. MITKÄ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET OVAT YHTEENSOPIVIA TELEKOM MAGENTA SMARTHOME -JÄRJESTELMÄN KANSSA?

Tuotteet Yhteensopivuus
SMART+ Zigbee -lamput
SMART+ Zigbee -valaisimet
SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimet
SMART+ Zigbee -kytkimet
SMART+ Zigbee -liiketunnistin

3.2.1. MITEN MÄÄRITÄN SMART+-KYTKIMEN PAINIKKEET?

SMART+-kytkimen painikkeilla ei ole oletusmäärityksiä Telekom Magenta SmartHome -järjestelmässä. Sen vuoksi ne on määritettävä sovelluksen Scenes (Kohtaukset) -toiminnon avulla. Huomaa, että kohtaustoiminto tuli käyttöön Magenta SmartHome -sovelluksen versiossa 5.2. Jos käytät vanhempaa Magenta SmartHome -sovelluksen versiota, lisätietoja on valmistajan tukisivulla tai Qivicon-yhteisössä.

1. Lisää SMART+-kytkin järjestelmään Magenta SmartHome -sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.
2. Siirry Scenes (Kohtaukset) -valikkoon ja luo uusi kohtaus.
3. Valitse ohjattavat laitteet yhdellä SMART+-kytkimen neljästä painikkeesta ja määritä niille haluttu toiminto, joka käynnistyy myöhemmin määritettävää painiketta painamalla.
4. Liitä SMART+-kytkin kohtaukseen ja valitse haluamasi kytkimen painike Magenta SmartHome -sovelluksen ohjeiden mukaisesti.
5. Kun kohtaus on valmis, valitun painikkeen pitäisi laukaista valittu kohtaus.

Huomaa, että Telekom Magenta SmartHome -järjestelmä ei tue OSRAM LIGHTIFY -järjestelmistä tuttua SMART+-kytkimien pitkää painallusta. Siksi Magenta SmartHome -sovelluksessa SMART+-kytkimeen voi tallentaa vain neljä eri komentoa.

3.2.2. MITEN SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET PÄIVITETÄÄN MAGENTA SMARTHOME -SOVELLUKSELLA?

SMART+ Zigbee -tuotteisiin voidaan ladata ilmaisia ohjelmistopäivityksiä, joilla esimerkiksi parannetaan käytettävyyttä tai lisätään uusia toimintoja tai ominaisuuksia. Jos Magenta SmartHome -sovellukseen on saatavilla päivitys, saat sovelluksesta ilmoituksen. Aloita päivitys valitsemalla tietty ilmoitus ja noudattamalla sovelluksen ohjeita. Älä kytke yhdyskäytävää tai SMART+ Zigbee -tuotteita pois päältä, kun päivitys on käynnissä.

3.3.1. KODISSANI KÄYTÖSSÄ OLEVAA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ EI MAINITTU TÄSSÄ, VOINKO SILTI KÄYTTÄÄ SEN KANSSA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA?

Yleisesti ottaen SMART+ Zigbee -tuotteet ovat yhteensopivia kaikkien Zigbee-tekniikkaa käyttävien älykotijärjestelmien kanssa. Joidenkin järjestelmien valmistajien asettamien rajoitusten vuoksi voimme kuitenkin varmistaa tuotteidemme yhteensopivuuden ja täyden toimivuuden vain tässä mainittujen kumppanijärjestelmien kanssa.

3.3.2. MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA TELEKOM MAGENTA SMARTHOME -JÄRJESTELMÄSTÄ?

Lisätietoja Telekom Magenta SmartHome -järjestelmästä on sen tukisivulla tai Qivicon-yhteisössä.

4. SAMSUNG SMARTTHINGS

4.1.1. MITEN SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET YHDISTETÄÄN SAMSUNG SMARTTHINGS -JÄRJESTELMÄÄN?

SMART+ Zigbee -tuotteiden on oltava laiteparinmuodostustilassa, jotta ne voidaan yhdistää. Helpoin tapa asettaa SMART+ Zigbee -tuotteet laiteparinmuodostustilaan on palauttaa tehdasasetukset ja kytkeä ne sitten verkkovirtaan. Kun kytket SMART+ Zigbee -tuotteen virran päälle ensimmäisen kerran, se on automaattisesti laiteparinmuodostustilassa. Muodosta laitepari noudattamalla Samsung SmartThings -sovelluksen ohjeita. Avaa SmartThings-järjestelmän laiteparinmuodostusikkuna ja kytke SMART+ Zigbee -tuotteet sähköverkkoon. Lisätietoja on järjestelmän tukisivulla.

4.1.2. MITKÄ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET OVAT YHTEENSOPIVIA SAMSUNG SMARTTHINGS -JÄRJESTELMÄN KANSSA?

Tuotteet Yhteensopivuus
SMART+ Zigbee -lamput
SMART+ Zigbee -valaisimet
SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimet
SMART+ Zigbee -kytkimet
SMART+ Zigbee -liiketunnistin

4.2.1. KODISSANI KÄYTÖSSÄ OLEVAA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ EI MAINITTU TÄSSÄ, VOINKO SILTI KÄYTTÄÄ SEN KANSSA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA?

Yleisesti ottaen SMART+ Zigbee -tuotteet ovat yhteensopivia kaikkien Zigbee-tekniikkaa käyttävien älykotijärjestelmien kanssa. Joidenkin järjestelmien valmistajien asettamien rajoitusten vuoksi voimme kuitenkin varmistaa tuotteidemme yhteensopivuuden ja täyden toimivuuden vain tässä mainittujen kumppanijärjestelmien kanssa.

4.2.2. MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA SAMSUNG SMARTTHINGS -JÄRJESTELMÄSTÄ?

Tarkempia tietoja Samsung SmartThings -järjestelmästä on sen tukisivulla .

5. SCHWAIGER HOME4YOU

5.1.1. MITEN SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET YHDISTETÄÄN SCHWAIGER HOME4YOU -JÄRJESTELMÄÄN?

SMART+ Zigbee -tuotteiden on oltava laiteparinmuodostustilassa, jotta ne voidaan yhdistää. Helpoin tapa asettaa SMART+ Zigbee -tuotteet laiteparinmuodostustilaan on palauttaa tehdasasetukset ja kytkeä ne sitten verkkovirtaan. Kun kytket SMART+ Zigbee -tuotteen virran päälle ensimmäisen kerran, se on automaattisesti laiteparinmuodostustilassa. Muodosta laitepari noudattamalla SCHWAIGER HOME4YOU -sovelluksen ohjeita. Avaa SCHWAIGER HOME4YOU -järjestelmän laiteparinmuodostusikkuna ja kytke SMART+ Zigbee -tuotteet sähköverkkoon. Lisätietoja on järjestelmän tukisivulla ja videoblogissa

5.1.2. MITKÄ SMART+ ZIGBEE -TUOTTEET OVAT YHTEENSOPIVIA SCHWAIGER HOME4YOU -JÄRJESTELMÄN KANSSA?

Tuotteet Yhteensopivuus
SMART+ Zigbee -lamput
SMART+ Zigbee -valaisimet
SMART+ Zigbee -pistorasiasovittimet
SMART+ Zigbee -kytkimet
SMART+ Zigbee -liiketunnistin

5.2.1. KODISSANI KÄYTÖSSÄ OLEVAA ÄLYKOTIJÄRJESTELMÄÄ EI MAINITTU TÄSSÄ, VOINKO SILTI KÄYTTÄÄ SEN KANSSA SMART+ ZIGBEE -TUOTTEITA?

Yleisesti ottaen SMART+ Zigbee -tuotteet ovat yhteensopivia kaikkien Zigbee-tekniikkaa käyttävien älykotijärjestelmien kanssa. Joidenkin järjestelmien valmistajien asettamien rajoitusten vuoksi voimme kuitenkin varmistaa tuotteidemme yhteensopivuuden ja täyden toimivuuden vain tässä mainittujen kumppanijärjestelmien kanssa.

5.2.2. MISTÄ SAAN LISÄTIETOJA SCHWAIGER HOME4YOU -JÄRJESTELMÄSTÄ?

Tarkempia tietoja SCHWAIGER HOME4YOU -järjestelmästä on sen tukisivulla ja videoblogissa.

SMART+-TUKI

Onko sinulla SMART+-tuotteeseemme liittyvä ongelma? Autamme mielellämme.

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa