Ammattikäyttö
New led lighting at Visio School

VISIO SCHOOLIN UUSI LED-VALAISTUS 

MIELLYTTÄVÄ HÄIKÄISEMÄTÖN LED-VALAISTUS KORKEISIIN VAATIMUKSIIN 

Projektin edut lyhyesti
 
 • Matala häikäisy
  Tasainen valonjako ja vähennetty häikäisy, UGR-luokka ≤ 16 LEDVANCE LINEAR INDIVILED DIRECT DALI -valaisinoptiikan ansiosta.
 • Joustavat asennusvaihtoehdot
  LEDVANCE LINEAR INDIVILED DIRECT DALI -valaisimen lisävarusteet tarjoavat useita kiinnitysvaihtoehtoja.
 • Suorituskykyinen ratkaisu
  LEDVANCEN LINEAR SURFACE IP44 -valaisimien kirkas ja suora valo tarjoaa suorituskykyisen vaihtoehdon perinteisille T8- ja T5-putkivalaisimille.
 • Helppokäyttöisyys
  LEDVANCE LINEAR SURFACE IP44 -valaisimien erittäin pitkä 50 000 tunnin elinikä minimoi huoltotarpeen.
Projektin tiedot
 
 • Brede, Alankomaat, 2020
 • Asiakas: Koninklijke Visio Onderwijs School 
 • Projekti: Uusi matalan häikäisyluokituksen (UGR) valaistusratkaisu koko koulurakennukseen
 • Sovelluskohde: Koulu
 • Tekniikka: LED-tekniikka
 • Tuotteet: Linear IndiviLED DALI 1500 50W, Linear IndiviLED DALI 1200 33W, Linear Surface 1500 43W, Downlight Slim Square 210 18W, Surface Circular 400 24W, Panel 1200 40W

HAASTE

Koninklijke Visio Onderwijs Breda on koulu, jolla on korkeat vaatimukset häikäisyn suhteen, koska oppilaat ovat monivammaisia lapsia. Näkövamman lisäksi kaikilla oppilailla on henkinen vamma. Tällä kohderyhmällä on erityisvaatimuksia valaistuksen suhteen. Häikäisykulmat ja valaistuksen yhtenäisyys olivat erittäin tärkeässä asemassa tässä projektissa.

RATKAISU

50W ja 1200 33W. Ihanteellinen valaisin tähän tarkoitukseen, koska se täyttää projektin tiukat vaatimukset. Yksi näistä vaatimuksista oli, että 45 asteen kulmassa tulevan valon säteily ei saa ylittää 500 kandelaa neliömetriä kohti. Lisäksi häikäisyluokituksen (UGR) oli oltava ≤ 16 ja valon värilämpötilan 3000K – lämmin valkoinen.

EDUT

IndiviLED-optiikan ansiosta LEDVANCE LINEAR INDIVILED DIRECT DALI -valaisimen valonjako on tasainen ja sen häikäisyluokitus on matala (UGR < 16). Lisäksi valaisin säästää energiaa jopa 50 % verrattuna perinteisiin T5-putkivalaisimiin.

YHTEENVETO

Projektissa käytettiin yhteensä lähes 400 LEDVANCE LED -valaisinta. Käytävillä käytettiin LEDVANCEN LINEAR SURFACE IP44 1500 43W -valaisimia ja PANEL 1200 -valaisimia. LEDVANCE LINEAR SURFACE IP44 -valaisimet valittiin myös kaappi- ja suihkutiloihin. Käymälätiloihin asennetut LEDVANCE DOWNLIGHT SLIM SQUARE -valaisimet sekä DOWNLIGHT SLIM -kehykset ja seinien valaisemiseen valitut LEDVANCE SURFACE CIRCULAR -valaisimet täydentävät uuden valaistuskonseptin.

LEDVANCEN uusi valaistusratkaisu on tuonut 60 %:n energiansäästön. Toisaalta luumentasot ovat yli kaksinkertaistuneet vanhaan valaistukseen verrattuna.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

Kiinnostaako aiheeseen liittyvä sisältö?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa