Ammattikäyttö
Taideinstallaatio Propylaeumissa Münchenin Kunstarealissa

Valotila

Taideinstallaatio Propylaeumissa Münchenin Kunstarealissa

Projektin edut lyhyesti

  • ECO HIGH POWER FLOODLIGHT
    ECO HIGH POWER FLOODLIGHT 500W sopi ihanteellisesti valoinstallaation suurten valoalueiden päävalonlähteeksi. Propylaeumin suurten holvikaarten kennomaisiin rakenteisiin asennetuilla laajan avauskulman valaisimilla luotiin homogeeninen valokuvio. Lisäksi valaisimet sopivat erinomaisesti jatkuvaan ulkokäyttöön, koska niillä on IP65-sertifiointi.
  • LED STRIP VALUE RGB PROTECTED
    LED STRIP VALUE-500 RGB PROTECTED -valonauhat valittiin käytettäväksi kaikkien holvikaarten reunojen siniseen valaisemiseen, ja IP65-sertifioinnin ansiosta ne sopivat täydellisesti jatkuvaan ulkokäyttöön.

Projektin tiedot

  • München, Saksa, 2020
  • Asiakas: Münchenin kaupunki / taiteilija Yul Zeser
  • Projekti: Taideinstallaatio – Münchenin Kunstareal
  • Tekniikka: LED-tekniikka
  • Tuotteet: ECO HIGH POWER FLOODLIGHT 500W; LED STRIP VALUE-500 RGB PROTECTED

HAASTE

Projektin suurin haaste oli saada Müncheniä symboloiva Propylaeum loistamaan uudessa valossa. Arkkitehdin alkuperäistä suunnittelua oli korostettava valaistuksella ja valaistus oli integroitava olemassa olevaan arkkitehtuuriin. Valaistuksen oli täytettävä suojelukohteen erittäin tiukat sijaintiin ja kaupunkisuunnitteluun liittyvät vaatimukset. Valaistusinstallaation ja arkkitehtuurin valtavien mittasuhteiden kattamiseen piti löytää erityisen suorituskykyinen valaistusjärjestelmä. Tarvittiin tuulen- ja säänkestävä IP65-sertifioitu valaistusratkaisu, joka soveltuisi jatkuvaan käyttöön ja samalla tuottaisi värilämpötilan ja kirkkauden suhteen tasalaatuisen valaistuksen.

RATKAISU

Kohteeseen valittiin LEDVANCEN ECO HIGH POWER FLOODLIGHT 500W ja LED STRIP VALUE-500 RGB PROTECTED. Niiden avulla pystyttiin täyttämään korkeat vaatimukset, jotka liittyvät valoinstallaation jatkuvaan käyttöön ja ulkokäyttöön talviolosuhteissa ja matalissa lämpötiloissa. LEDVANCEN valonlähteet vakuuttivat sekä suorituskyvyllään päivittäisessä käytössä että pitkällä käyttöajallaan ja tuulen- ja säänkestävyydellään.

EDUT

LEDVANCEN valaistusratkaisut ovat erityisen vaikuttavia, koska niissä korkea valoteho ja tasalaatuisuus yhdistyvät matalaan asennusprofiiliin. Korkeiden laatustandardiensa ansiosta valaisimet ovat myös säänkestäviä, ja ne sopivat erinomaisesti jatkuvaan ulkokäyttöön. Tasaisen värilämpötilan ansiosta pystyttiin luomaan yhtenäinen valaistuskuvio. Samalla valoinstallaation matala energiankulutus mahdollisti Propylaeumin kustannustehokkaan valaistuksen. LED STRIP -valoja voidaan ohjata kaukosäätimellä, joten valaistusta on helppo säätää myös teräskehysten asennuksen jälkeen. Arkkitehtuurin ja valaistuksen välille luotiin saumaton siirtymä, jolla saavutettiin valon ja arkkitehtuurin yhteensulautuminen. Käytetyt LEDVANCE-valaisimet loivat yhdessä yli miljoonan luumenin valotehon valtavan rakennuksen valaisemiseksi.

YHTEENVETO

Kunstareal verbindet -valoprojektissa LEDVANCE tarjosi valaistusratkaisun Propylaeumin installaatioon. Vahvana kumppanina LEDVANCE mahdollisti vankan, suorituskykyisen, tuulen- ja säänkestävän sekä jatkuvaan käyttöön sopivan valaistusratkaisun luomisen. LEDVANCEN tuotepäälliköiden ammattimaisen neuvonnan ansiosta kehitettiin ja toteutettiin kattava ja tarkasti sopiva valaistuskonsepti.

Toisinaan taide ja kulttuuri tarvitsevat enemmän tilaa kuin pelkkä idea.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO AIHEESEEN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa