Ammattikäyttö
UV-C-lamput taisteluun pandemiaa vastaan

UV-C-LAMPUT TAISTELUUN PANDEMIAA VASTAAN
LEDVANCE MOLSHEIM, RANSKA

Projektin edut lyhyesti

 • Teknologian avulla pandemiaa vastaan
  COVID-19-tilanteen vuoksi desinfiointiratkaisuja tarvitaan huomattavasti aiempaa enemmän. LEDVANCEN UV-C-pohjaiset desinfiointiratkaisut ovat vastaus tähän tarpeeseen.Itse asiassa niiden mikrobeja tuhoava teho on tunnettu jo vuosikymmeniä, ja niitä on käytössä esimerkiksi lääketieteellisissä sovelluksissa, vedenpuhdistuksessa ja elintarvikealalla.
 • UV-C-lamput ovat tehokkaita viruksia vastaan
  UV-C-säteily, erityisesti aallonpituudella 265 nm, muuttaa mikro-organismien DNA- tai RNA-rakennetta ja estää siten niiden kopioitumisen. UV-C-ratkaisujen asennus määrättyyn kohteeseen on hyvin helppoa, mutta siihen liittyy pakollisia turvatoimenpiteitä.


 

Projektin tiedot

 • Molsheim, Ranska, 2020
 • Asiakas: LEDVANCE Molsheim
 • Projekti: UV-C-lamppujen asennus LEDVANCE Molsheimissa
 • Sovelluskohde: Toimistovalaistus
 • Tekniikka: LED
 • Tuotteet: UV-C T8 30W, LINEAR HOUSING
HAASTE

Pandemiatilanne ja se, että LEDVANCEN logistiikkaosaston työntekijät eivät voi työskennellä kotoa käsin, on nopeuttanut LEDVANCEN UV-C-lamppujen asennusta erityisesti korkeamman riskin tiloihin, kuten ruokalaan, taukohuoneisiin ja lääketieteellisiin tiloihin. Lisäksi LEDVANCE halusi optimoida hygieniatoimenpiteet työntekijöiden mielenrauhan varmistamiseksi ja heidän turvallisuudentunteensa parantamiseksi.

RATKAISU

LEDVANCE-yhtiön ruokalaan asennettiin 23 LINEAR HOUSING -valaisinta, joissa on UV-C T8 30W -lamput. Logistiikan taukohuoneisiin, varaston ensiaputiloihin ja lääketieteelliselle alueelle asennettiin myös LINEAR HOUSING -valaisimet ja UV-C-lamput. LINEAR HOUSING -valaisimiin ja UV-C-lamppuihin perustuva käsittely suoritetaan 30 minuutin jaksoissa useita kertoja päivässä, kun huoneessa ei ole ihmisiä. Se käynnistetään avaimellisella ohjausyksiköllä, kun huoneessa ei ole ihmisiä (vain tehtävään koulutetut henkilöt pääsevät käyttämään toimintoa). Nämä LEDVANCEN UV-C-lamput tuottavat keskitettyä 253,7 nm:n ultraviolettisäteilyä, jolla altistuneet pinnat ja ilma voidaan desinfioida. Tilat on mitoitettu niin, että niiden keskimääräinen annos maassa on 290 J/m², jolla on mahdollista eliminoida 99,9 % SARS-CoV-2:sta ja 90 % useimmista biologisten laboratorioiden luettelemista viruksista ja bakteereista.

EDUT

Oikein mitoitettuina nämä UV-C-ratkaisut tavanomaisten suojatoimenpiteiden (tehostettu siivous, turvavälit, kasvosuojat jne.) lisänä mahdollistavat virusten, kuten SARS-COV2:n, erittäin tehokkaan inaktivoinnin ja parantavat siten työntekijöiden turvallisuutta työpaikalla. Tämän ja muiden turvatoimien ja tehostetun siivouksen ansiosta yrityksen työntekijät tuntevat olonsa varmemmaksi, ja näillä toimenpiteillä parannetaan liiketoiminnan jatkuvuutta ja lisätään optimismia.

YHTEENVETO

LINEAR HOUSING -valaistus LEDVANCEN UV-C-lampuilla varmistaa ilman ja pintojen käsittelyn. Kaikille altistuneille pinnoille ylettyvä UV-C-säteily on erinomainen lisä pintojen puhdistukseen ja manuaaliseen desinfiointiin. Asennus on suunniteltu siten, että käsittely osuu erityisesti kaikkein eniten ja useimmin käytettäville alueille, kuten juoma-annostelijan ohjauspainikkeille. Desinfiointijakson jälkeen ilma ja kaikki altistuneet pinnat on käsitelty.

Tyypin C ultraviolettisäteilyn, jonka aallonpituus on 200–280 nanometriä ja joka tunnetaan yleisesti UV-C-säteilynä, tiedetään olevan erittäin tehokas viruksia ja muita mikrobeja vastaan. Lighting Union korostaa 15.5.2020 julkaistussa lehdistötiedotteessaan, että ”Terveysnäkökulmasta katsottuna tämä on hyvä uutinen, koska UV-C osallistuu taisteluun Covid-19-virusta vastaan”. LEDVANCEN UV-C-ratkaisut vastaavat nykyisiin terveyshaasteisiin.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO AIHEESEEN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa