Ammattikäyttö

KOKONAISUUDISTUS
TÄYDELLISEN LED-VALAISTUKSEN ASENNUS ENTREPRISE SPIESSILLE

Projektin edut lyhyesti

 • VAIHTO TÄYDELLISEEN LED-VALAISTUKSEEN
  ENTREPRISE SPIESSIN teollisuusrakennusten ja toimistojen valaistusjärjestelmät uudistettiin täysin LED-ratkaisuilla.
 • HELPPO ASENNUS
  Uusien LEDVANCE-valaisimien erittäin nopea ja helppo asennus teki vaikutuksen ENTREPRISE SPIESSIN johtoon ja henkilöstöön.
 • ÄLYKÄS OHJAUS
  Toimistojen järjestelmät automatisoitiin täysin antureiden avulla. Järjestelmä kytkeytyy päälle ja pois päältä automaattisesti, ja valaistus mukautuu koko ajan luonnonvalon määrän mukaan, mikä varmistaa, että toimistojen valaistus pysyy 500 luksin tasolla.


 

Projektin tiedot

 • Benfeld, Ranska, 2020
 • Asiakas: ENTREPRISE SPIESS
 • Projekti: Vaihto kokonaan LED-valaistukseen
 • Sovelluskohde: Teollisuus
 • Tekniikka: LED-tekniikka
 • Tuotteet: HIGH BAY LED 200W/4000K, PANEL 600 33W/4000K DALI UGR < 19, Downlight Comfort DN205 20W, FLOODLIGHT ASYM 200W/4000K, SPOT FIREPROOF FIX DIM 8W/4000K, SURFACE COMPACT IK10, DAMP PROOF 1500 55W/4000K IP65, DAMP PROOF SPECIAL 1500 48W/4000K IP67, LUXEYE SENSE DALI BT
HAASTE

ENTREPRISE SPIESS on yritys, joka on erikoistunut julkisiin ja yksityisiin rakennustöihin. ENTREPRISE SPIESSIN tilat koostuvat useista teollisuushalleista ja niihin kuuluvat myös osavarasto, ajoneuvojen ja rakennuskaluston huoltohalli ja toimistotilat. Tavoitteena oli parantaa valaistusta ja vähentää samalla energiankulutusta. Perinteinen valaistus ei ollut enää tarpeeksi suorituskykyinen, ja valonpuutteen aiheuttamat varjot haittasivat teknikkoja huoltotöissä. Toimistoissa tavoitteena oli lisätä valaistustasoa ja ennen kaikkea automatisoida järjestelmä toimimaan liiketunnistimilla ilman manuaalisia kytkimiä.

RATKAISU

Halleissa vaihdettiin LED-valaisimet jopa 10 metrin korkeudelle perinteisten suurpainepurkauslamppujen ja loisteputkien tilalle. Nyt hallien ja huoltotilojen valaistus on hoidettu 18:lla HIGH BAY -valaisimella. Osavaraston työskentelytilaan asennettiin 12 vesitiivistä DAMP PROOF -valaisinta ja huoltokuoppaan 18 vesitiivistä DAMP PROOF SPECIAL -valaisinta.
Pysäköintialueelle ja teollisuushallien julkisivuihin asennettiin 28 FLOODLIGHT PERFORMANCE ASYM -valaisinta. Kaikki nämä valaistusuudistukset lisäsivät mukavuutta ja – mikä tärkeintä – paransivat turvallisuutta työalueella, jolla liikkuu tuhansia kuorma-autoja ja työkoneita vuosittain. Toimistovalaistus optimoitiin myös LED-ratkaisuilla. Vastaanottoalueelle, käytäviin ja WC-tiloihin asennettiin 10 DOWNLIGHT COMFORT -valaisinta ja 19 SPOT FIREPROOF FIX -valaisinta.
Lisäksi toimistoihin ja kokoushuoneisiin asennettiin 55 PANEL-valaisinta ja turvallinen kulku portaikossa varmistettiin neljällä SURFACE COMPACT IK10 -valaisimella. Toimistoihin asennetut anturit mahdollistavat valaistuksen automatisoinnin.

EDUT

Valitut valaisimet erottuvat edukseen korkean valaistusmukavuutensa, mahdollisen energiansäästönsä sekä matalien huolto- ja käyttökustannustensa ansiosta. Toimistojen tunnistusanturien avulla valaistusta säädetään automaattisesti läsnäolon mukaan – tarjoamalla valoa vain silloin, kun sitä tarvitaan – ja keinovalon määrä mukautuu luonnonvaloon siten, että valon voimakkuus on aina riittävä. Näin yhtiö säästää energiaa eikä manuaalisia valaistuskytkimiä tarvita, mikä on merkittävä etu etenkin silloin, kun hygieniavaatimukset ovat tavallista korkeammat. Lisäksi LED-ratkaisut ovat parantaneet huomattavasti valon laatua ja työntekijöiden työskentelymukavuutta. Myös ylläpitokustannukset ovat laskeneet, mistä saadaan huomattavia säästöjä.

YHTEENVETO

Tämän toimipaikan valaistuksen vaihto LEDVANCEN LED-ratkaisuihin paransi huomattavasti valaistuksen laatua sekä työntekijöiden työskentelymukavuutta ja turvallisuutta. Myös ylläpitokustannukset laskivat. Toimistoissa valaistus kytketään päälle vain tarvittaessa, ja se mukautuu päivänvalon luonnolliseen vaihteluun.

LEDVANCE neuvoi meitä hyvin valaistuksemme uudistusprojektissa. Asennus oli helppoa ja nopeaa, ja näemme jo tuloksia energiankulutuksessamme. Työntekijämme arvostavat valaistuksen automatisointia toimistoissa. Se lisää mukavuutta ja säästää myös energiaa. Laajennamme yhä tilojamme ja luotamme siihen, että LEDVANCE valaisee meidät jatkossakin.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO AIHEESEEN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa