Ammattikäyttö
Contipark Garage

OSRAM SUBSTITUBE -LED-PUTKET KORVAAVAT T8-LOISTEPUTKILAMPUT CONTIPARK-PYSÄKÖINTIHALLEISSA

ENERGIANSÄÄSTÖ JOPA 55%

Projektin edut yhdellä silmäyksellä
 

  • Perinteisen valaistuksen täydellinen korvaaminen energiatehokkaisiin LED-valaisimiin
  • 50%:n lisäys valotehokkuudessa vähentämällä merkittävästi energiankulutusta
  • Säästöt vuodessa 94 000 € ja sijoitetun pääoman tuotto 3,5 vuotta
  • Yli 1200 valaisinta vaihdetaan

Projektitiedot

  • Wiesbaden, Saksa, Eurooppa, 2015
  • Projekti: OSRAM SubstiTUBE -LED-putket korvaavat T8-loisteputkilamput
  • Käyttöalue: Julkiset rakennukset
  • Käyttöalueen alaluokat: Pysäköintihallit
  • Tekniikka: LED-putket

 

PROJEKTIN YHTEENVETO

Contipark-konserni on perustamisvuodestaan 1967 lähtien suunnitellut, kehittänyt ja hoitanut julkisia pysäköintipalveluja. Se on osa Interparking-konsernia, joka on yksi Euroopan suurimmista pysäköintihalliyrityksistä. Contipark on markkinajohtaja, jolla on lähes 500 pysäköintialuetta yli 180 kaupungissa ympäri Saksaa ja Itävaltaa.

Hintojen määrittämisen lisäksi yrityksen toiminta keskittyy palvelulaitosten hallintaan, elvyttämiseen, muuntamiseen, markkinointiin, remontointiin ja ylläpitoon. Kaikki remontit ja rakennuskonseptit suunnitellaan aina kaikkien rakennusmääräysten ja energiatehokkuuslain (EnEG, Energy Savings Act) mukaisesti. Sen vuoksi Contipark käyttää aina viimeisimpiä ja tehokkaimpia valaistustekniikoita ja -vaihtoehtoja, LED-putket ja -valaisimet mukaan lukien. Contiparkin yhteistyökumppaneina OSRAM toimii sen valaistuskonsulttina ja -toimittajana ja GreenTech Solutions puolestaan on vastuussa pysäköintihallien asennuksista ja päivityksistä. Yritykset tekivät kaksi yhteisprojektia vuonna 2015: Contiparkin maanalainen pysäköintihalli Kurhausplatzilla Wiesbadenissa ja Contipark Libori Galerie -pysäköintihalli Paderbornissa. Ne osoittivat selkeästi, kuinka merkittäviä energia- ja kustannussäästöjä on mahdollista saavuttaa yksinkertaisesti vaihtamalla perinteiset loisteputket innovatiivisiin OSRAM SubstiTUBE -LED-putkiin.

PROJEKTIN KUVAUS

Contipark asetti alusta alkaen seuraavat pakolliset vaatimukset Wiesbadenissa ja Paderbornissa käytettäville tuotteille: tunnettuja tuotemerkkejä, valovirta vähintään 3 200 tai 3 000 lm, 6 500 K:n kylmä sinertävän valkoinen valo ja viiden vuoden takuu.

Vuonna 2006 avattu kaksikerroksinen maanalainen pysäköintihalli Kurhaus sai ainoana 50 rakennuksesta erittäin hyvä -luokituksen Saksan ADAC-autoliitolta (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club). Sisään- ja uloskäyntien, portaiden ja ramppien lähelle asennettiin liiketunnistimet, joiden ansiosta valot syttyvät vain tarvittaviin pysäköintihallin osiin. Pysäköintihalli on avoinna ympäri vuorokauden, joten valot ovat jatkuvasti käytössä – yhteensä 7 008 tuntia vuodessa, kun ajasta vähennetään 20 % valaistuksenhallinnan ansiosta. Joka puolella pysäköintihallia oli kahden lampun kosteudenkestäviä kaukaloita, jotka ovat 1 500 mm pitkiä ja joissa jokaisessa on kaksi T8-loistelamppua (58 W). Ne täytyi vaihtaa LED-putkiin, joiksi valittiin OSRAM SubstiTUBE Advanced Gen. 4.

Contipark

VALAISTUKSEN OPTIMOINTI OSRAM SUBSTITUBE -LED-PUTKILLA

Yli 700 T8-loistelamppua (58 W) korvattiin OSRAM SubstiTUBE Advanced Gen. 4 -LED-putkilla (30 W). Todellinen energiankulutus ennen uudistusta oli yli 300 000 kWh/vuosi, ja lamppujen vaihdon jälkeen vain 150 000 kWh/vuosi. Energiankulutus puolittui. Kun valojen vuosittainen käyttöaika on 7 008 tuntia, vuodessa voidaan saavuttaa 25 000 euron säästöt ja vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 90 000 kg. Investointi alkaa tuottaa jo 2,2 vuodessa.

OSRAMIN LED-TEKNIIKAN ANSIOSTA PADERBORNIN CONTIPARK SÄÄSTI VIELÄ ENEMMÄN

Vuonna 1995 avatussa Paderbornin pysäköintihallissa on neljä pysäköintitasoa, joista kolmella on katto. Se valaistaan 20 tuntia päivässä eli noin 7 300 tuntia vuodessa. Tässä tapauksessa valittiin OSRAM SubstiTUBE -tuotteet.

Paderbornissa korvattiin yli 900 T8-loistelamppua (58 W) OSRAM SubstiTUBE Advanced Gen. 4 -LED-putkilla (300 kpl 28 W ja 600 kpl 22 W). Kaikkien uusien putkien valon väri oli 865 – eli suuri värintoistoindeksi Ra=80. LED-putket tuottavat joka vuosi noin 35 000 euron kustannussäästöt, 55 %:n energiasäästöt (aikaisemmin 300 000 kWh/v, nyt 140 000 kWh/v) ja noin 90 000 kilogrammaa vähemmän hiilidioksidia.

VAIKUTTAVA PERUSTE ONNISTUNEEN YHTEISTYÖN JATKAMISELLE.

Perinteisten loisteputkilamppujen vaihtaminen innovatiivisiin SubstiTUBE-LED-putkiin on ollut Contiparkille hyödyllistä, sillä se säästää jo pelkästään Wiesbadenin ja Paderbornin uudistuksilla noin 60 000 euroa vuosittaisista energiakustannuksista. Contipark pyörittää tällä hetkellä noin 500 pysäköintilaitosta, joten on helppo nähdä, kuinka suuret lyhyen ja pitkän aikavälin energia- ja kustannussäästöt se voi saada jatkamalla yhteistyötä LEDVANCEin kanssa.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO ASIAAN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa