Ammattikäyttö
Tente Rollen Wermelskirchen

LED-PUTKET ENERGIATEHOKAS T8-LAMPPUJEN KORVIKE TENTE-ROLLEN GMBH -YHTIÖSSÄ

ENERGIANSÄÄSTÖ JOPA 50%

Projektin yhteenveto

TENTE on Euroopan suurin kärryjen, sairaalavuoteiden, huonekalujen ja teollisuuskäyttöisten rullapyörien ja pyörien valmistaja. Sillä on toimipisteitä ja toimistoja ympäri maailman. Innovatiivinen OSRAM-LED-tekniikka varmistaa, että kaikki hoituu sujuvasti myös valaistuksen osalta yrityksen saksalaisen tytäryhtiön TENTE-ROLLEN GmbH:n tuotantotiloissa Wermelskirchenissä. Aikaisempien T8-loistelamppujen tilalle asennetut 1 200 SubstiTUBE-LED-putkea tuottavat nyt lähes 50 %:n vuosittaiset energiansäästöt.

Projektitiedot
  • Wermelskirchen, Saksa, Eurooppa, 2014
  • Käyttöalue: Teollisuus
  • Käyttöalueen alaluokat: Tehtaat
  • Tekniikka: LED, LED-putket

PROJEKTIN TAVOITTEET: ENERGIATEHOKKUUS, TUNNETTU VALMISTAJA JA TEKNOLOGIAN RAHOITUS

Uuden ratkaisun oli täytettävä seuraavat ehdot: erittäin energiatehokas, tunnettu valmistaja ja teknologia, jolle voi saada rahoituksen. Merkittävien energiasäästöjen lisäksi pitkä käyttöikä oli TENTElle erityisen tärkeää. Kun valaistus vaatii harvemmin huoltoa, sähköasentajat voivat keskittyä huomattavasti tärkeämpiin töihin eli TENTEn omien tuotantokoneiden huoltamiseen.

TIE MENESTYKSEEN: TEHOKAS VALAISTUSRATKAISU OSRAM-LED-PUTKILLA

TENTE valitsi uuden sukupolven OSRAM SubstiTUBE Advanced -LED-putket. Nykyaikaisen LED-tekniikan parhaimpia puolia ovat energiatehokkuus, pitkäikäisyys, taloudellisuus ja valon laatu, ja OSRAM luo yhä uudestaan uusia standardeja innovatiivisilla LED-ratkaisuillaan. Muita valintaan vaikuttavia tekijöitä olivat erinomainen hinta-laatusuhde, ainutlaatuinen OSRAM-takuu sekä hyvin yksilöllinen ja ystävällinen neuvonta ja palvelu.

PAREMPAA HYVINVOINTIA TYÖPAIKALLE 6 500 KELVINILLÄ 4 000 KELVININ SIJAAN

Useimpien TENTEn tuotantotiloissa käytettyjen loisteputkien valon väri oli 840, ja vain osan 865. Todettiin kuitenkin, että työntekijät tunsivat olonsa paremmaksi ja viihtyivät paremmin suuremmassa 6 500 kelvinin värilämpötilassa 4 000 kelvinin sijaan. He kokivat sen myös yleisesti kirkkaammaksi. Sen vuoksi yritys valitsi 1 200 uuden OSRAM-LED-putken valon väriksi 865.

LED-valaistus TENTE-Rollen GmbH -yhtiölle

SUBSTITUBE ADVANCED ON ERINOMAINEN VAIHTOEHTO

SubstiTUBE Advanced -putket ovat täydellinen vaihtoehto perinteisten T8-loistelamppujen tilalle CCG-valaisimissa. SubstiTUBE Advanced -putket ovat kirkkaita, lujatekoisia ja kestäviä. Ne valaisevat hyvin tasaisesti ja mahdollistavat yksinkertaisen, nopean ja turvallisen lampunvaihdon ilman uudelleenjohdotusta. Valaistusuudistukset tehtiin aina kokonainen tuotantotilojen alue kerrallaan ja yleensä toiminnan aikana. Siten työseisokkien ja tuotannon rajoitusten määrä pysyi mahdollisimman vähäisenä.

INVESTOINTI ALKAA TUOTTAA ALLE KAHDESSA VUODESSA, JA ENERGIAKUSTANNUSSÄÄSTÖT OVAT NOIN 55 000 EUROA VUODESSA

TENTE sai LED-tekniikkaan vaihtamiseen haetun rahoituksen. Kaksi- ja kolmevuorotyönä tehtävien toimintojen uudistus on jo valmis. Yhden vuoron työtilojen uudistus on vielä edessä. Tähän mennessä valaistus on muodostanut noin 20 % TENTEn sähkönkulutuksesta, mutta jo ensimmäisten kuukausien aikana säästöt ovat olleet merkittävät. Kuoletusaika on noin 1,6 vuotta ja sähkölaskujen säästöt noin 55 000 euroa vuodessa.

LED-VALO ON TYÖNTEKIJÖIDEN MIELESTÄ MIELLYTTÄVÄÄ

OSRAMin kaltaiset laadukkaat LED-tekniikat ovat jo kirineet perinteisten valaistustekniikoiden ohi. Se käy selkeästi esiin niin energiatehokkuudessa kuin valon laadussa. Työntekijäkysely osoitti, että työntekijät eivät edes tienneet uusien lamppujen olevan LED-putkia. He eivät havainneet niissä mitään eroa aikaisempiin lamppuihin.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO ASIAAN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa