Ammattikäyttö

HONDA KORVAA 8 000 LOISTEPUTKILAMPPUA INNOVATIIVISILLA SUBSTITUBE-LED-PUTKILLA

ENERGIANSÄÄSTÖ JOPA 20%

Projektin yhteenveto

Gentin satamassa Belgiassa sijaitseva Honda Motor Europe Logistics on ollut Hondan eurooppalainen logistiikkakeskus yli 30 vuoden ajan. Hiljattain sen 8 000 loistelamppua poistettiin käytöstä ja pakattiin konttiin. Tilalle asennettiin energiaa säästävät OSRAM-LED-putket. Uusi ja innovatiivinen ketjutettava LED-putkivalaistus säästää alusta alkaen yli 20 % energia- ja huoltokustannuksissa.
Projektitiedot
 
  • Gent, Belgia, Eurooppa, 2014
  • Käyttöalue: Teollisuus
  • Käyttöalueen alaluokat: Tehtaat
  • Tekniikka: LED, LED-putket, valaisimet

OSRAMIN LED-LAMPUT JA LED-VALAISIMET VÄHENTÄVÄT KULUJA

Vuosikausia vanhan valaistuksen energiankulutus oli aina ollut merkittävä kuluerä. Sen vuoksi Honda päätti vaihtaa kokonaan energiaa säästävään LED-valaistustekniikkaan. Yhteistyössä OSRAMin kanssa olemassa oleviin loisteputkivalaisimiin asennettiin OSRAM-LED-putkimalleja SubstiTUBE Basic ja Advanced. Lisäksi projektin aikana asennettiin MONSUN T26 -valaisimia, joissa käytettiin SubstiTUBE-LED-putkia.

YKSINKERTAINEN VAIHTOTYÖ JA TAATTU TOIMIVUUS

Honda valitsi OSRAMin LEDien toimittajaksi, koska se teki lamppujen vaihdosta helppoa. Asentajien tarvitsi vain irrottaa vanhat loistelamput ja sytyttimet ja asettaa uudet LED-lamput ja sytyttimet niiden tilalle. Työ kävi nopeasti, eikä vaatinut teknikkoa. Päätökseen vaikutti suuresti myös varmuus. Kun kyseessä on niinkin merkittävä investointi, on tärkeää valita yhteistyökumppaniksi riittävän laatutakuun tarjoava yritys. David Schauwvliege, Hondan Operational Manager Facilities: ”Hondan tavoin OSRAM on hyvämaineinen yritys, jolle kestävä kehitys on huomattavan tärkeää. Yritys, joka ei salli mitään vahinkoa imagolleen.”

Hondan Gentissä

VÄHEMMÄN ENERGIAA, VÄHEMMÄN HUOLTAMISTA

Lamppujen vaihdon myötä Honda käyttää nyt huomattavasti vähemmän energiaa. Investoinnin lasketaan alkavan tuottaa kahden vuoden kuluttua. Laskelmassa on kaksi säästötekijää. Ensinnäkin yritys säästää energiankulutuksessa: Honda näkee säästön joka kuukausi sähkölaskuissaan. ”Sähkökulut ovat vähentyneet 20 %, ja toimintamme on paljon kestävämpää”, kertoi Hondan Senior Consultant Noë Denecker. Toiseksi se säästää vaihtokuluissa. Aikaisemmin loistelamppujen vaihtamiseen tarvittiin lukuisia työtunteja, mikä johti suurempiin lampunvaihtokustannuksiin. OSRAM SubstiTUBE -lampun käyttöikä on 40 000 tuntia, joten lamppuja ei tarvitse vaihtaa seuraavan 10 vuoden aikana. Honda säästää siten myös työvoimakustannuksissa.

Olen aina sanonut, että ryhdyin tähän LED-valaistusprojektiin jääkarhujen, Hondan kustannussäästöjen ja Hondan imagon takia. Ne olivat kolme tavoitettani tälle projektille, ja mielestäni onnistuimme.

David Schauwvliege

KETJUTETTAVAN LED-PUTKIVALAISTUKSEN YMPÄRISTÖÄ SÄÄSTÄVÄT VAIKUTUKSET

Ennen yhdenkään valaisimen asentamista työpaikalle luotiin testialueita työntekijöiden mielipiteen kuulemiseksi. Henkilökunta koki, että ketjutettavien LED-valoputkien valo oli silmille helpompaa ja pehmeämpää. Vastaanotto oli siis myönteistä. Honda sai samalla myös mahdollisuuden osoittaa työntekijöilleen, että yritys toimii ympäristön huomioon ottaen.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO ASIAAN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa