Ammattikäyttö

OSRAM SUBSTITUBE -LED-LAMPUT COMMERZBANK-ARENAN PYSÄKÖINTIHALLIIN FRANKFURTISSA

ENERGIANSÄÄSTÖ JOPA 60%

Projektin edut yhdellä silmäyksellä

Frankfurt am Mainissa sijaitseva Commerzbank-Arena on jalkapalloklubi Eintracht Frankfurtin kotistadioni. Se tunnettiin aikaisemmin nimellä Waldstadion, ja rakennettiin uudelleen vuosina 2002–2005 pelkäksi jalkapallostadioniksi vuoden 2006 FIFA World Cup -turnausta varten. Commerzbank-Arenalle mahtuu 51 500 katsojaa, ja se kuuluu Saksan 10 suurimman jalkapallostadionin joukkoon. Viimeaikoihin saakka stadionin kahdeksankerroksisen 54 000 neliömetrin pysäköintihallin vuosittainen energiankulutus oli 200 000 kWh. Suuren kulutuksen aiheuttivat pääasiassa 2 100 perinteistä T8-loistelamppua kosteussuojatuissa, elektronisilla liitäntälaitteilla ohjatuissa valaisimissa. Sen vuoksi stadionin omistajat halusivat nykyaikaisen energiaa säästävän LED-vaihtoehdon. Ratkaisu: OSRAM SubstiTUBE HF -LED-putket.

Projektitiedot

  • Frankfurt on the Main, Germany
  • Projektin nimi: Commerzbank-Arenan pysäköintihalli Frankfurtissa

PROJEKTIN KUVAUS

 

Sebastian Tuch on tekninen johtaja Bilfinger HSG:ssä, joka on Commerzbank-Arenan kiinteistönhuollosta vastaava yritys. Hän selittää, miksi OSRAM- ja OSRAM SubstiTUBE HF -LED-lamput olivat täydellinen valinta: ”Etsimme pitkään energiaa säästävää LED-vaihtoehtoa pysäköintihallimme valaistukseen. Haasteena oli, että tarvitsimme elektronisiin liitäntälaitteisiimme sopivan tuotteen. Suurin osa tuotemerkeistä ja tuotteista ei ollut niiden kanssa yhteensopiva. OSRAMin SubstiTUBE HF täytti vaatimuksemme täydellisesti. Saimme jälleen todisteen siitä, että OSRAM on osaava ja luotettava kumppani projekteihimme.”

Jörg Meyer-Brenken OSRAM Lighting Solutions -yksiköstä lisää: ”Olemme tehneet yhteistyötä Arenan kanssa jo jonkin aikaa, ja olemme osallistuneet lukuisiin sen projekteihin. Yhdessä varmistamme, että Arena pysyy ajanmukaisena uusimmilla ja tehokkaimmilla tuotteilla. Ne parantavat myös Arenan vierailijoiden elämystä.”

HELPPO ENERGIA- JA KUSTANNUSTEHOKAS LED-VALAISTUS INNOVATIIVISILLA OSRAM-LED-PUTKILLA

OSRAM SubstiTUBE HF -LED-putket soveltuvat elektronisilla liitäntälaitteilla ohjattuihin valaisimiin. Niiden erittäin suuri valovirta on jopa 3 400 luumenia, joka saavutetaan myös matalissa lämpötiloissa. Vanhojen lamppujen korvaaminen LED-lampuilla on yksinkertaista ja nopeaa. Ne voi vain asettaa paikoilleen ilman uusia johtoasennuksia. Lisäksi IEC62776-turvastandardilla merkittyjen LED-lamppujen käsittely on turvallista, sillä niissä on muun muassa erityinen turvakatkaisin, joka estää asennuksen aikaiset sähköiskut. Kaikki valaisimien testimerkit pysyvät voimassa.

Tunnissa voitiin vaihtaa 100 lamppua, joten koko pysäköintihallin lamppujen vaihtoon kului vain kolme päivää. Sebastian Tuch oli itsekin vaikuttunut: ”OSRAM SubstiTUBE HF -lamppujen asennus oli yllättävän mutkatonta. Mitään uudelleenjohdotusta ei tarvittu. LED-teknologian avulla voimme nyt säästää energiaa ja pienentää tulevaisuuden huoltokustannuksia. ”

OSRAMIN LED-VALAISTUSRATKAISUILLA SUURET ENERGIANSÄÄSTÖT JA NOPEA TUOTTO INVESTOINNILLE

OSRAMin Product Manager Michael Höge tiivisti SubstiTUBE HF -LED-lamppujen erityiset vahvuudet: ”SubstiTUBE HF viimeistelee LED-putkien valikoimamme. Lamppu on suunniteltu erityisesti elektronisilla liitäntälaitteilla ohjattuja valaisimia varten. Loistelamppuihin verrattuna sillä on kaksi suurta etua: Ensinnäkin voimme säästää jopa 60 % energiaa ja toiseksi lamppu kestää käytössä jopa 50 000 tuntia.”

Nyt kun Commerzbank-Arenan pysäköintihallissa käytetään OSRAM SubstiTUBE -LED-putkia, sähköä kuluu vuodessa noin 50 000 kWh vähemmän. Investointi alkaa tuottaa alle vuodessa.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO ASIAAN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa