Ammattikäyttö

PROJEKTIOSAAMINEN TULEVAISUUDEN TOIMISTOA VARTEN

GARCHINGIN BUSINESS CAMPUS HUBIN UUSIN VALAISTUS

Hankkeen hyödyt yhdellä silmäyksellä

 • TULEVAISUUDEN VALAISTUSKUMPPANI
  Kompleksisten järjestelmä- ja projektiratkaisujen asiantuntijana LEDVANCE suunnitteli ja toteutti Garchingissa sijaitsevalle Business Campus Management GmbH:lle valaistuskonseptin, joka täyttää modernin toimistosuunnittelun vaatimukset. LEDVANCE kattaa valikoimallaan tulevaisuuden toimiston valaistusratkaisujen koko valikoiman VIVARES- ja BIOLUX HCL -järjestelmistä älykkäisiin ja koristeellisiin valaisimiin, LED-STRIPS-valaisimiin sekä räätälöityihin valaisimiin.
 • ANTURIOHJATTU JÄRJESTELMÄ
  VIVARES-valonhallintajärjestelmä tarjoaa anturiohjattuja yksilöllisiä valaistusratkaisuja, jotka ovat erittäin tehokkaita ja käyttäjäystävällisiä sekä ZIGBEE- että DALI-versioina.
 • HUOMIO IHMISISSÄ
  BIOLUX HCL -järjestelmä luo optimaalisen valaistuksen juuri työtilanteisiin kaikkina vuorokaudenaikoina, mikä edistää työntekijöiden motivaatiota ja tuottavuutta.

Projektin tiedot

 • Garching, Saksa 2021
 • Asiakas: Business Campus Management GmbH
 • Projekti: Uusi valaistuskonsepti tulevaisuuden toimistoon
 • Sovellus: Toimisto
 • Tekniikka: LED
 • Tuotteet: VIVARES ZIGBEE ja DALI-järjestelmä, BIOLUX HCL, SMART+ -valaisimet, koristevalaisimet, räätälöidyt valaisimet

LEDVANCE toteutti Business Campus HUBiin – tulevaisuuden toimistoon – valaistuskonseptin, jossa yhdistyvät innovatiivisimmat valonhallintajärjestelmät, luodaan hyvän olon ilmapiiri ja yhdistetään älykäs valo, energiatehokkuus ja korkea käyttömukavuus.

HAASTE

Nykyaikaiset toimistot ovat enemmän kuin toimivia työpaikkoja. Niiden tulisi muodostaa ympäristö, joka vaikuttaa myönteisesti työntekijöiden motivaatioon, hyvinvointiin ja tuottavuuteen, edistää ryhmähenkeä ja lisää yhteistoiminnallisena ja sosiaalisena paikkana myös työnantajan houkuttelevuutta. Tämän mukaisesti Garchingissa toimiva Business Campus Management GmbH rakensi yhdessä valittujen kumppaneiden kanssa noin 500 neliömetrin alueelle tulevaisuuden toimistoksi vuokrattavan Business Campus Hubin, jonka tarkoituksena on luoda lisäarvoa yrityksille ja työntekijöille ja siten myös edistää toimistotilojen vuokrausta. Tätä varten etsittiin valaistuskonseptia, joka täyttäisi kaikki innovatiiviselle toimistovalaistukselle asetetut vaatimukset ja tekisi toimistotilojen vuokraamisesta erityisen houkuttelevaa yrityksille.

RATKAISU

Monimutkaisten valaistusjärjestelmien ja -projektien asiantuntijana LEDVANCE oli Business Campus Management GmbH:n ensimmäinen yhteistyökumppani, jonka kanssa Business Campus Management GmbH teki yhteistyötä tulevaisuuden valaistuskonseptin toteuttamiseksi Business Campus Hubin toimistoissa. Paremman energiatehokkuuden ja pienemmän huoltotarpeen lisäksi konseptin pääpaino oli työntekijöissä, jotta toimistoissa olisi erityisen hyvä ilmapiiri. Tässä yhteydessä VIVARES-valonhallintajärjestelmän käytöllä langattomana ZIGBEE-versiona ja langallisena DALI-versiona sekä BIOLUXin HCL-järjestelmällä oli tärkeä rooli tässä hankkeessa. LEDVANCE-ratkaisut asettavat standardeja myös suunnittelun osalta Business Campus Hubissa. Tulevaisuuden teknologiaa hyödyntäviä toiminnallisia valaisimia täydennettiin koristeellisilla valaisimilla ja epäsuoralla korostusvalaistuksella, ja lisäksi asennettiin räätälöityjä valaisimia.

EDUT

Business Campus Hub jakautuu eri alueisiin, joita varten LEDVANCE on kehittänyt valaistusratkaisuja, jotka on sovitettu tarkasti kunkin huoneen vaatimuksiin: Business Campus Hubin sisäänkäynti- ja vastaanottoalue, jossa on musta katto ja jossa ei ole kattoverhousta, asetti erityisiä visuaalisia haasteita onnistuneelle valaistukselle. Siksi valittiin koristeelliset 1906 BUBBLE PENDANT -valaisimet, jotka luovat tilaan kutsuvan ja miellyttävän ilmapiirin ilman uudistustoimenpiteitä ja jotka sopivat harmonisesti moderniin toimistoympäristöön. TRACKLIGHT SPOT -valaisimia käytettiin korostamaan puuseinän muotoilua paremmin. Kaksi toisiinsa yhdistettyä suurempaa koulutus- ja kokoustilaa on suunniteltu enintään 40 hengen tilaisuuksille. Kaksi huonetta on varustettu langattomalla VIVARES ZIGBEE -järjestelmällä, jossa yhdistyvät nopea asennus, helppo käyttöönotto ja yksinkertainen käsittely sekä tehokas energiankäyttö. Ristikkokattoon asennettujen PANEL ZIGBEE -valaisimien ja reunavyöhykkeisiin asennettujen DOWNLIGHT ZIGBEE -valaisimien yhdistelmä luo valoisan yleisilmeen erilaisilla himmennettävillä valaistusskenaarioilla.

Asiakkaalle oli erityisen tärkeää, että tiloissa on puhdas ja bakteerivapaa ilma, koska niitä käytetään paljon. Vaatimuksen täyttämiseksi UVC V70 -ilmandesinfiointilaitteet asennettiin tilaa säästäen ja huomaamattomasti tilojen kattoon. Ilmandesinfiointilaitteet vähentävät ilman viruskuormitusta noin 70 % ja lisäävät siten tilojen käyttäjien turvallisuutta.

Kannettavien tietokoneiden oleskelutilassa, joka voidaan yhdistää koulutus- ja kokoushuoneisiin, sekä avoimessa toimistotilassa VIVARES ZIGBEE -valonhallintajärjestelmä, jossa on valo- ja läsnäolotunnistimet, tarjoaa käyttäjille monipuoliset ohjausvaihtoehdot, joita tulevaisuuden toimistolta odotetaan. Koska kannettavien tietokoneiden oleskelutilassa ei ole perinteisiä työpöytiä, asiakas halusi huoneeseen joustavasti suunnitellun valaistuksen, jossa on tunnistimet.

Business Campus Hubissa tuetaan myös erityisesti paljon keskittymistä vaativia työtilanteita. Siksi kaksi toimisto- ja kokoushuonetta varustettiin BIOLUX HCL -järjestelmällä, joka tukee keskittymistä, motivaatiota ja hyvinvointia mukauttamalla valoa dynaamisesti päivänvalon luonnollisen kulun mukaan. Lisäksi BIOLUX HCL PANEL- ja BIOLUX HCL DOWNLIGHT -valaisimille voidaan asettaa manuaalisesti erilaisia valaistustiloja Focusista Relaxiin BIOLUX HCL CONTROL UNIT -ohjausyksikön avulla, jolloin valo voidaan mukauttaa kulloiseenkin työtilanteeseen.

Älykäs valaistuksen ääniohjaus on olennainen osa tulevaisuuden toimistoa. Siksi yksi huone suunniteltiin kokous- ja rentoutumistoimistoksi, joka toimii retriittinä aivoriihi-istuntoja varten ja jossa on ääniohjaustoiminto. Tämän ansiosta SMART+ SPOT- ja riippuvalaisimia voidaan modernissa toimistossa ohjata nykyaikaisella ja kätevällä tavalla äänellä. Älykkäiden valaisimien yhdistelmä tekee tunnelmasta täydellisen.

Pelihuoneen tavoitteena oli luoda huone, jossa on erityinen tunnelma. Huomiota herättävät SMART+-seinävalaisimet valaisevat huoneen epäsuorasti sivusta. Yhdessä DALI-antureilla varustetun VIVARES DALI -järjestelmän kanssa seinävalaisimia voidaan ohjata ja himmentää erillisen langattoman SMART+ ZIGBEE -kytkimen avulla riippumatta kattoristikon PANEL-valaisimista. PANEL DALI -kattovalaisimia voidaan myös himmentää. Näin huoneen käyttäjillä on mahdollisuus säätää valaistustunnelmaa yksilöllisten tarpeiden mukaan himmennystoiminnon avulla ja käyttää huonetta inspiroivana lepopaikkana.  

Vuorovaikutteisena tilana yhdistävä käytävä on siirtymä toimiston ja oleskelutilan välillä. Valaistus kannustaa kulkemaan käytävän läpi ja kiinnittää huomiota käytävän päässä oleviin huoneisiin. Seinällä olevat dynaamiset LED-STRIPS RGBW -valaisimet ja PANEL IndiviLED DALI -valaisimien uurrettu rakenne johtavat visuaalisesti käytävän läpi. Asiakkaan pyynnöstä ohjelmoitiin myös valaistuskohtauksia, jotta LED-STRIPS-valaistuksessa voidaan käyttää valkoisen lisäksi sinistä ja vihreää valoa. Lisäksi LED-STRIPS RGBW:n yksilöllisen ohjelmoitavuuden ansiosta värisuunnitteluun ja lavastukseen on monia muita mahdollisuuksia.

Kaikkiin muihin käytäviin asennettiin DOWNLIGHT-valaisimia, jotta valaisimet olisivat paremmin suunnattavissa.

Kuten aulatilassa, myös Business Campus Hubin yksinkertaisen mustan katon ilman verhoilua oli tarkoitus säilyä. Jotta oleskelutilan tunnelma olisi erityinen tummasta katosta huolimatta, LED STRIPS -valaisimestamme kehitettiin erityisiä räätälöityjä lineaarisia riippuvalaisimia. Lineaaristen LED-STRIP-riippuvalaisimien epäsäännöllinen ripustus luo valaistukseen 3D-efektin ja antaa oleskelutilaan miellyttävän tunnelman. Hyvän olon tunnelmaa lisäävät entisestään VINTAGE 1906 PenduLum -valaisimien koristeellisuus ja 1906 LED-valaisimet loungen baaritilan yläpuolella.

YHTEENVETO

Garchingissa sijaitsevan Business Campus GmbH:n tavoitteena on perustaa valittujen kumppaneiden kanssa vuokrattava Business Campus Hub noin 500 neliömetrin alueelle tulevaisuuden toimistoksi. Monimutkaisten valaistusjärjestelmien ja -projektien asiantuntijana LEDVANCE suunnitteli ja toteutti uusimpaan valaistustekniikkaan perustuvia valaistusratkaisuja, jotka on sovitettu tarkasti yrityskampuksen eri alueisiin. Tulevaisuuteen suuntautuvaa teknologiaa sisältävien toiminnallisten valaisimien valikoimaa täydennettiin älykkäillä ja koristeellisilla valaisimilla, epäsuoralla korostusvalaistuksella ja lounge-alueelle suunnitellulla räätälöidyllä valaisimella. Uusi valaistuskonsepti auttaa merkittävästi muuttamaan tulevaisuuden vuokrattavan toimiston pelkästä työpaikasta motivoivaksi ja inspiroivaksi kohtaamispaikaksi, mikä luo lisäarvoa sekä yritykselle että sen työntekijöille.

LEDVANCE on täydellinen valaistuskumppani Business Campus HUBissa. LEDVANCE teki meihin suuren vaikutuksen valaistusratkaisujen ammattimaisella suunnittelulla ja toteutuksella, ja odotamme innolla uusia yhteisiä hankkeita.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO AIHEESEEN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa