Ammattikäyttö


PAREMPI VALO IHMISILLE JA ELÄIMILLE

PAREMPI VALAISTUS VUOHITILALLA

Hankkeen hyödyt yhdellä silmäyksellä 

 • Vaihto täydelliseen led-valaistukseen
  Griesheimissa, Elsassissa, sijaitsevan vuohitilan valaistus on uusittu kokonaan LED-ratkaisuilla. 
 • Helppo asennus
  DAMP PROOF SPECIAL -valaisimen yksinkertainen ja helppo asennus vakuutti vuohitilan omistajan.
 • Ammoniakinkestävä valaistus vuohitilalle
  Maatilan sisällä vanhat vesitiiviit loisteputkivalaisimet korvattiin kokonaan ammoniakin kestävillä DAMP PROOF SPECIAL -valaisimilla. Tämä valaisin on oikeanlainen valaisin maatalousalalle (lukuun ottamatta siipikarjankasvatusta) ja elintarviketeollisuuteen (IFS- ja BRC-standardien mukaisesti).


 

Projektin tiedot

 • Griesheim, Ranska, 2022
 • Asiakas: Goatfarm Griesheim
 • Hanke:  Vaihda perinteisestä LED-valaistukseen
 • Käyttö: Teollisuus
 • Tekniikka: LED
 • Tuotteet: DAMP PROOF SPECIAL

Tilallisen työolojen ja vuohien hyvinvoinnin parantaminen sekä energiansäästö kosteussuojatun erikoisvalaisimen ansiosta.
HAASTE

Jos rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu, myös alueiden valaistusvaatimukset muuttuvat, ja niitä on mukautettava vastaavasti. Harald Meyer Installationen GmbH joutui tämän haasteen eteen, kun Sittensenissä sijaitsevan vanhan teollisuusrakennuksen tiloja oli tarkoitus käyttää nyt varastointiin ja työpajaksi. Sen lisäksi, että valaistus mukautettiin muuttuneeseen käyttötarkoitukseen, rakennuksen valaistustasoa oli myös parannettava perusteellisesti ja energiatehokkuutta optimoitava merkittävästi.

RATKAISU

Hallissa ja juustotehtaassa perinteiset valonlähteet korvattiin DAMP PROOF SPECIAL 1500 50W IP66- ja IP69K-valaisimilla, jotka antavat tasaisen ja miellyttävän valon vuohille. Nämä täysin suljetut, ammoniakin kestävät valaisimet ovat myös vedenpitäviä ja soveltuvat siksi elintarviketeollisuuden ympäristöön, kuten juustonvalmistukseen.

EDUT

Ammoniakin-, pölyn- ja vedenkestävä DAMP PROOF SPECIAL -valaisin soveltuu erinomaisesti tähän käyttöön, koska se kestää hyvin vaativia ympäristöjä. IP69K-suojausasteen ansiosta ne voidaan pestä painepesurilla. Nämä DAMP PROOF SPECIAL IP69K -valaisimet täyttävät myös IFS:n (International Featured Standard Food) ja BRC:n (British Retail Consortium) standardit. Koska valaistus vaikuttaa myös vuohien maidoneritykseen ja hedelmällisyyteen, suositellaan vähintään 200 luxin valaistusvoimakkuutta. Asennetun DAMP PROOF SPECIAL -valaisimen suorituskyky parantaa myös vuohien hyvinvointia: erittäin vähäinen välkyntä <1 %, valotehokkuus 130 lm/W, valovirta jopa 6 500 lm. Asennus oli hyvin yksinkertainen ja nopea ja tehtiin ilman erikoistyökaluja. Lisäksi LED-tekniikan ansiosta asiakas pystyi säästämään energiaa jopa 55 prosenttia.

YHTEENVETO

Tämä maatila on nyt varustettu maatalousympäristöön täydellisesti soveltuvalla valaistuksella. Omistaja on tyytyväinen ja voi nyt työskennellä miellyttävissä olosuhteissa. Vuohet hyötyvät myös hyvästä valaistuksesta, mikä vaikuttaa myönteisesti niiden terveyteen, hyvinvointiin ja maidontuotantoon.

Valaistus on parantunut merkittävästi verrattuna vanhoihin valaisimiin, joissa oli perinteisiä loisteputkia, jotka eivät olleet riittävän tehokkaita. Työskentely siellä on nyt paljon miellyttävämpää!”

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO AIHEESEEN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa