Ammattikäyttö

ENERGIASANEERATTU TOIMISTORAKENNUS

TEHOKKAAN VALAISTUKSEN AVULLA ENERGIATEHOKKAASTI REMONTOITU TOIMISTORAKENNUS

Projektin edut lyhyesti

 • VALAISTUS VALONHALLINTAJÄRJESTELMÄLLÄ
  Vanhan toimistorakennuksen vanhentuneen sähkötekniikan korvaaminen olisi ollut mahdollista vain suurilla kustannuksilla. Langattoman VIVARES ZIGBEE -valonhallintajärjestelmän avulla tähän vanhaan rakennukseen luotiin tekninen perusta nykyaikaiselle, tehokkaalle ja vuorovaikutteiselle valaistusratkaisulle – mukaan luettuna nopea asennus, helppo käyttöönotto ja kätevä käsittely.
 • DYNAAMINEN VALAISTUS
  Dynaamisen valonsäädön ansiosta BIOLUX HCL -järjestelmä tarjoaa ihanteellisen valaistuksen kokoushuoneisiin ja yksittäisiin toimistotiloihin, joissa on vähän päivänvaloa.
 • VALTION TUKEMA SANEERAUS
  Kattavan energiaremontin seurauksena valaistuksen modernisointi suunniteltiin siten, että se täyttää KfW 276 -ohjelman mukaisen valtiontuen ja liittovaltion tehokkaiden rakennusten tuen (BEG) vaatimukset.

Projektin tiedot

 • Sittensen, Saksa, 2021
 • Asiakas: Harald Meyer Installationen GmbH
 • Projekti: Toimistorakennuksen energiaremontti
 • Käyttökohde: Toimisto
 • Teknologia: LED-valo
 • Tuotteet: VIVARES ZIGBEE, BIOLUX HCL, DOWNLIGHT-valaisimet

VIVARES Zigbee- ja BIOLUX HCL -järjestelmillä toteutetun energiatehokkaan saneerauksen myötä Harald Meyer Installationen GmbH optimoi työntekijöidensä työolosuhteet, säästää energiakustannuksissa ja hyötyy valtion tuista.

HAASTE

Harald Meyer Installationen GmbH halusi vaihtaa Sittensenissä sijaitsevan toimistorakennuksensa koko valaistuksen tehokkaaseen ja älykkääseen valaistusratkaisuun. Uuden valaistuskonseptin suunnittelussa ja toteutuksessa oli otettava huomioon vanhan rakennuksen rakenteelliset ja sähkötekniset olosuhteet. Myös KfW 276 -ohjelman ja Saksan liittovaltion tehokkaille rakennuksille myöntämän rahoituksen (BEG) myöntämisperusteet oli täytettävä.

RATKAISU

Asiakas antoi LEDVANCEn tehtäväksi koko toimistorakennuksen valaistuksen saneerauksen. Rahoitusohjelmien vaatimusten täyttämiseksi LEDVANCEn valaistuskonsepti perustui anturiohjattuihin valaistuksen hallintajärjestelmiin, jotka parantavat valaistuksen laatua, vähentävät energiakustannuksia ja mukautuvat joustavasti työpisteiden tarpeisiin. Avotoimistoon asennettiin langaton VIVARES ZIGBEE -valaistuksenhallintajärjestelmä PANEL-valaisimilla. Kokoushuoneet ja yksittäiset työtilat, joissa on vähän päivänvaloa, varustettiin BIOLUX HCL -järjestelmällä. Vastaanottoalueelle, käytäviin ja wc-tiloihin asennettiin liiketunnistimilla varustetut DOWNLIGHT-valaisimet.

EDUT

Energiaremontin myötä asiakas sai valaistuskonseptin, jossa yhdistyvät optimoitu valaistuksen laatu ja interaktiiviset valaistusratkaisut sekä huomattavasti alhaisemmat energiakustannukset. Siten VIVARES ZIGBEE -järjestelmä mahdollistaa nykyaikaisen, tehokkaan ja anturiohjatun valaistusratkaisun tämän vanhan toimistorakennuksen vanhentuneesta sähkötekniikasta huolimatta. BIOLUX HCL -järjestelmän dynaaminen valonsäätö ja sen valittavissa olevat valotilat luovat aina optimaalisen työvalaistuksen jopa kokoushuoneissa ja yksittäisissä työhuoneissa, joissa on vähän päivänvaloa. Valaistuksen ohjauksen anturit varmistavat energiatehokkaan valaistuksen käytävillä ja wc-tiloissa. Uusi valaistuskonsepti täyttää myös kaikki vaatimukset valtion tukien saamiseksi.

YHTEENVETO

Harald Meyer Installationen GmbH on saneerannut vanhan toimistorakennuksensa Sittensenissä ja varustanut sen tehokkaalla ja älykkäällä valaistusratkaisulla. Saneerauksen ansiosta yritys pystyi hyödyntämään valtion tukiohjelmia KFW 276 ja BEG. LEDVANCE toteutti valaistuskonseptin, joka täyttää työpaikoista annettujen ohjeiden vaatimukset, optimoi valon laadun, vähentää energiakustannuksia sekä tukee työntekijöiden hyvinvointia ja suorituskykyä.

Aiemman hyvän yhteistyömme ansiosta valitsimme mielellämme uudelleen LEDVANCEn. Ja syystäkin: tehokas ja älykäs valaistuskonsepti oli ratkaiseva tekijä toimistorakennuksemme onnistuneessa energiaremontissa.

KAIKKI VALAISTUSPROJEKTIT YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO AIHEESEEN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa