Ammattikäyttö

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

LOISTELAMPPUJEN KORVAAMINEN SUBSTITUBE-TUOTTEILLA


LED-PUTKIEN TURVALLISUUS

Loistelamput korvaavien jälkiasennettavien LED-putkien valikoima kasvaa jatkuvasti. Tässä on vastauksia LED-putkia koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Yksityiskohtaisia teknisiä tietoja, asennusohjeita ja yhteensopivuusluetteloita on verkkokuvastossamme.

LEDVANCEn myymät SubstiTUBE-tuotteet täyttävät kaikki sovellettavan DIN EN 62776 -standardin turvallisuusvaatimukset (kaksikantaiset LED-lamput, jotka on suunniteltu jälkiasennettuina korvaamaan lineaariset loistelamput – turvastandardit). Tämä vaatimustenmukaisuus on todistettu saksalaisen sähkö-, elektroniikka- ja informaatioteknologian järjestön (VDE, Verband der Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik) sertifioinnilla.

Tärkeimpien testien tulokset:

 • LED-lamput ovat turvallisia käyttää ja toimivat samoin kuin perinteiset loistelamput:
  • tahattomien sähköiskujen suoja virtaa sisältävissä komponenteissa
  • ilma- ja pintavälivaatimusten noudattaminen
  • lampun nastojen suojaus lamppujen asennuksen aikana.
 • Hyväksyntä G13- ja G5-kannoissa käyttöön lampun painon ja mittojen perusteella.
 • LEDVANCEn myymät LED-putket kuuluvat fotobiologisen turvallisuuden osalta riskittömään ryhmään (RG0). Tämä tarkoittaa, että ne eivät aiheuta vaaraa iholle tai silmille.

Kun SubstiTUBE-LED-putki asennetaan jälkiasennettuna tuotteena olemassa olevaan valaisimeen, valaisimen CE-testimerkintä pysyy voimassa.

Katso myös VDE:n ja Saksan sähkö- ja elektroniikkavalmistajien yhdistyksen joulukuussa 2020 julkaisemat tiedot, jotka koskevat valaisinten kaksikantaloistelamppujen korvaamista LED-lampuilla.
Tällaiset testimerkinnät on myönnetty testatulle tuoteyhdistelmälle. Se tarkoittaa, että ne ovat voimassa vain sellaisten lamppujen osalta, jotka valaisimen valmistaja lähetti testausorganisaatiolle (yleensä ne eivät ole LED-putkia). Saksassa SubstiTUBE-tuotteella varustetulle valaisimelle on helppo hankkia uusi sertifikaatti VDE:n kaltaiselta organisaatiolta. Useimmille SubstiTUBE-LED-putkille on jo myönnetty erilliset VDE-sertifikaatit.

SUBSTITUBE-LED-PUTKIEN OMINAISUUDET JA VAHVUUDET

 • Pienempi verkkoon kytketty kuorma: LED-putket käyttävät huomattavasti vähemmän energiaa kuin perinteiset loistelamput.
 • Suurempi hyötysuhde: LED-putket voivat vähemmällä valovirralla tuottaa vähintään yhtä suuren valaistustason kuin loistelamput. Pienemmän verkkoon kytketyn kuorman ansiosta saavutetaan huomattavasti suurempi hyötysuhde, joka voi olla jopa 150 lm/W. -> Molemmat vaikutukset voivat vähentää energiankulutusta jopa 70 % ja siten myös sähkökustannuksia.
 • Pidempi käyttöikä: LEDVANCEn myymien LED-putkien käyttöikä on jopa viisi kertaa pidempi kuin perinteisten loistelamppujen käyttöikä. Tämän vuoksi ne tarvitsevat vähemmän huoltoa.
 • Kestävyys: LED-putkia käyttämällä nykyiset, toimivat valaisimet pysyvät käytössä.
LED-putki on suunniteltu siten, että sen valo on suunnattua, kun taas loisteputkien valo on suuntaamatonta. Sen vuoksi valonjako voi muuttua valaisimen muodosta riippuen. Yksinkertaisissa putkivalaisimissa ja avoimissa valaisimissa erot ovat yleensä hyvin vähäiset (katso valonjakokäyrät). Käyttäjän kannalta olennainen valaistuksen mittausarvo on valaistustaso, joka mitataan työtasolta (esim. työpöydän pinta). SubstiTUBE-LED-putkien tuottama valo suuntautuu kohteeseen ja valaisee sen optimaalisesti. Siten myös ei-toivotun valovuodon aiheuttamat menetykset voidaan minimoida.
Valonjakokäyrä – loistelamppu
Valonjakokäyrä – loistelamppu
Valonjakokäyrä – SubstiTUBE
Valonjakokäyrä – SubstiTUBE

LEDVANCE tarjoaa SubstiTUBE-tuotteille enintään viiden vuoden takuun. Tarkat takuuehdot voit lukea täältä.

LEDVANCEn tarjonnassa on LED-putkia G5- ja G13-kantaisille T5- ja T8-valaisimille:

 • SubstiTUBE T8 EM CCG-valaisimiin
 • SubstiTUBE T8 HF ja T5 HF ECG-valaisimiin
 • SubstiTUBE T8 Universal CCG- ja ECG-valaisimiin

Muita tietoja ja testattujen ECG-valaisinten yhteensopivuusluetteloita on verkkokuvastossamme.

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa