Ammattikäyttö

MUUTOKSET EU:N ROHS-DIREKTIIVIIN 2011/65/EU

ROHS YHDELLÄ SILMÄYKSELLÄ: KAIKKI MUUTOKSET JA VAIHTOEHDOT

Euroopan unionin RoHS-direktiivi säätelee muun muassa elohopean käyttöä valaistustuotteissa. Keväällä 2022 EU:n komissio tarkisti direktiivin liitteessä III määritellyt poikkeukset. LEDVANCE kertoo, mitä sinun on tiedettävä valaistusliiketoimintasi kannalta, ja tarjoaa laajan valikoiman tulevaisuuden lamppuja ja valaisimia.

ROHS – YLEISKATSAUS MUUTOKSISTA

RoHS-direktiivi kieltää elohopean käytön valaistustuotteissa. Direktiiviin sisältyy kuitenkin poikkeuksia T5- ja T8-loistelampuille, pistokantaloistelampuille (CFLni), HPD-lampuille ja erikoislampuille (esim. UV-C-lamput). Näitä EU-asetuksen liitteessä III määriteltyjä poikkeuksia on muutettu seuraavasti:

  • Kaikkien T5- ja T8-loistelamppujen kielto 25. elokuuta 2023 alkaen
  • Kaikkien pistokantaloistelamppujen kielto 25. helmikuuta 2023 alkaen
  • HPD-lampuille myönnettävän poikkeuksen jatkaminen 3 - 5 vuodella
  • Erityiskäyttöön tarkoitettujen lamppujen vapautuksen jatkaminen 3 - 5 vuodella

VINKKI: HUOMIOI KYSYNNÄN SUUNNITTELU JA VARASTOINTI

Muutetun RoHS-direktiivin mukaisesti pistokantaloistelamppuja ei enää saa tuoda markkinoille Euroopan unionin alueella 25. helmikuuta 2023 ja 25. elokuuta 2023 alkaen. Varastoituja tuotteita on kuitenkin edelleen mahdollista myydä ja käyttää. Huomioithan tämän suunnittelussa ja tilaa lisämäärät hyvissä ajoin.

LAAJA VALIKOIMA LUOTETTAVIA VAIHTOEHTOISIA TUOTTEITA

LEDVANCE kehittää jatkuvasti innovatiivisia valaistustekniikoita ja tarjoaa jo nyt laajan valikoiman tehokkaita vaihtoehtoja. LEDVANCEn LED-tuotteet ylittävät huomattavasti nykyiset vähimmäisvaatimukset. Valikoimamme tekee vaihtamisen LED-tekniikkaan mahdollisimman helpoksi: Etsi vain luettelosta valaistustuote, jota EU:n kielto koskee, ja määritä vaatimustenmukainen vaihtoehtoinen tuote saatavilla olevista LED-lampuista tai LED-valaisimista. Mahdollisesti on vielä toteutettava lisätoimia, kuten suoritettava LED-lampuille yhteensopivuustestejä ja suunniteltava LED-valaisimien kohdekohtaiset käyttötarkoitukset.

LUOTETTAVA KUMPPANISI TÄNÄÄN JA HUOMENNA

Markkinajohtajana LEDVANCE tarjoaa sinulle laajan valikoiman tulevaisuuteen suuntautuvia ratkaisuja erinomaisella tuotemerkin laadulla. Lamppujen ja valaisimien lisäksi laajaan valikoimaamme kuuluvat ihmiskeskeisen valaistuksen ja valaistuksen ohjauksen järjestelmät sekä elektroniset komponentit ja älykkäät kodin tuotteet. Valikoima yhdessä ammattitaitoisen palvelumme ja erinomaisen hinta-laatusuhteemme kanssa tekevät meistä luotettavan kumppanin monimutkaisissa valaistusprojekteissa.

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa